• Chetti

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-) - BILDTRÅD

    Jag har BF 27/3 enligt SM och blev flyttad till 2/4 på RUL.

    Jag har blivit flyttad en vecka fram med alla mina barn, lustigt   Solig

    Ja, det ska bli spännande att se hur det blir med oss som har BF sent i mars. Just nu är det ju såklart mycket fokus kring de som ska ha i böjan av mars.  


    blääääääääääää
  • Chetti


    Gjorde nyss ett klipp på Blocket. Brio babyskydd inköpt på Babyland för 1300kr i maj 2011 (kvittot fanns kvar), knappt använt för 500kr.

    Jättefin, ser helt ny ut! Babysakerna börjar bli kompletta Solig

    Nu ska jag bara köpa Babybjörn bärsele och amningskudde sedan är vi så gott som klara för bebis   
    blääääääääääää
  • Chetti
    Poptart skrev 2012-02-19 16:19:09 följande:
    Härligt med fynd!

    Men jag vill bara höja ett obekvämlighetens finger för Babybjörn bärsele! Jag har testat och jevlar vad obekvämt det var jämfört med den Moby Wrap bärsjal som jag hade sen innan. Oerhört mycket skönare, lätt att använda och knyta på olika sätt (jag kunde amma i den!) och supermysig att bära i!

    Bara ett tips! (väntar själv trean i maj, men ramlade in i den här tråden!) 

    Jag har haft Babybjörn bärsele med de två första och det funkar bra första halvåret innan barnen blir för tunga Skrattande

    Kanske får investera i en bärsjal också 
    blääääääääääää
  • Chetti
    Kalksten skrev 2012-02-19 17:20:01 följande:
    Fint o vilket kap!!
    Vi har köpt ett lika dant fast med grönt istället för blått. De var på kampanj på babyproffsen så vi fick den plus bas till bilen för 1499:- det tyckte vi va bra för o va helt nytt!

    Ja visst är det skönt att ha i princip allt klart!
    Vi har fått låna en babybjörn o så har jag budat hem en helt ny Mysak bärsjal på Tradera som komemr i veckan! =)

    Härligt med klipp och Tradera är ju fantastiskt! Solig
    blääääääääääää
  • Chetti
    Bittersweet2012 skrev 2012-02-19 18:03:13 följande:

    Tänkte börja packa nästa helg, då har jag 4,5 veckor kvar till bf så det känns lagom . Min man däremot började få lite panik o vill fixa det mesta NU! Vi köpte spjälsängen o byrå igår, som jag tyckte att vi skulle montera om ett par veckor, men han tyckte att det skulle monteras så fort vi kom hem. Tog mig ett bra tag att övertala honom att vänta ett par veckor Vill inte fixa klart allt nu för då kommer jag bli knäpp av väntan
    Min man är som dig. Han tycker jag är alldeles för tidig med allt. Är i vecka 34+0 imorgon men har det mesta köpt och ihopsatt Solig
    blääääääääääää
  • Chetti
    candydarling skrev 2012-02-19 17:40:49 följande:
    Någon mer som börjat packa BB-väskorna? Jag började packa min idag, det mesta är nere och klart. Känns gött att ha den stående i hallen, redo, tills det är dags!

    Nej, inte än men jag har ju drygt 6 veckor kvar till BF. Men storebror tittade ut 9 dagar innan BF så jag lär väl packa väskorna snart. Storasyskonen behöver ju också väskor, vet ju inte när det startar på dygnet Skrattande 
    blääääääääääää
  • Chetti
    oDitAo skrev 2012-02-20 08:25:35 följande:
    Oj det har jag inte ens tänkt på att syskonet behöver en väska!! tack nu blir det till att tänka och packa lite snart :)

    Nej, det hade inte jag heller tänkt på förrän någon här på FL nämnde det Skrattande

    Mycket att tänka på hehe 
    blääääääääääää
  • Chetti
    k girl skrev 2012-02-20 10:11:58 följande:
    Angående värkar... jag kan inte påstå att jag förstod skillnaden när det var "riktiga" värkar, och vid båda förlossningarna har barnmorskorna inte trott att jag varit så långt gången i värkarbetet som jag faktiskt var. När Hugo födde skulle BM ha mig att stanna hemma fastän jag nog var närmare 5-6 cm öppen, "det kommer att avstanna, det är inte på riktigt" tyckte hon. Jag har haft glesa men intensiva värkar, dock fullt hanterbara utom de allra sista centimetrarna. Vid första förlossningen fattade jag att det var på g när värkarna började vara regelbundna och jag fick andas mig igenom dem och duscha för smärtlindringen. Nu vid den andra förlossningen kände jag ju igen mig... och fick ringa på barnmorskan två gånger för att bli undersökt. Hon pratade om EDA när jag började få krystvärkar.

    Så jag skulle vilja säga att man måste lita på sig själv också.

    Hade som du.

    Med 1:an var jag öppen 6 cm när jag kom in med vanliga oregelbundna värkar som inte gjorde så ont.
    Med 2:an gjorde det inte alls ont och mina värkar var glesa och oregelbundna. Jag kom in i fullt krystningsarbete, fick honom nästan hemma/i bilen men jag höll tillbaka (hur jag nu klarade det är en gåta...). Jag var inne 2-3 minuter på förlossningen innan han flög ut på en ordentlig krystvärk.

    Nu ska jag åka in så fort jag börjar känna av värkarna, hellre 1-2 timmar inne på förlossningen än att jag får åka in i ilfart och paniken i halsen...

    Ni som föder andra barnet, åk in i tid, vänta inte!!   
    blääääääääääää
  • Chetti
    lalasmama skrev 2012-02-20 10:30:41 följande:
    Å vi som väntar tredje ska helst åka in innan värkarna börjat eller, hihi?!? Gaaaah!

    ThereseX82 skrev 2012-02-20 11:31:41 följande:
    Lalasmama- Jag vet inte heller hur länge man vågar vänta hemma, ska också ha nr 3.. Och båda mina förlossningar har gått hyfsat snabbt.. Hmm.. :)

    Jag väntar ju också 3:an och ska ringa in och så fort jag känner värkar. Jag kommer nog vara på väg in ganska snart efter första värkarna. Vill inte uppleva samma panik som jag hade med 2:an,,,
    blääääääääääää
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-) - BILDTRÅD