Inlägg från: MalinEddie |Visa alla inlägg
  • MalinEddie

    Har ni använt er av 5min metoden??

    Nej/ skulle inte göra heller.

  • MalinEddie
    flodda skrev 2011-08-14 09:20:45 följande:
    jag är faktiskt förvånad att de inte är fler som svarat jaObestämd trodde nästan att de skulle vara 50/50.
    Du hade säkert fått ett annat resultat okm du hade lagt tråden i sömnforumet.
  • MalinEddie
    RedTopaz skrev 2011-08-15 22:15:03 följande:
    Har vi gjort med båda barnen vid 4 månader och det har fungerat jättebra, båda har sovit hela nätter sedan dess förutom någon enstaka natt. Men det är väldigt jobbigt under själva kuren så klart.
    Jag har några frågor som du gärna får svara på. Grundaren av metoden rekommenderar den inte ens så tidigt som 4 månader så vad fick er att gå emot rekommendationerna? Det var jobbigt för er, hur tror ni då barnen kände? Av vilken anledning använde ni denna metod?
  • MalinEddie
    paisleys skrev 2011-08-16 14:07:45 följande:
    99,9% utav er som svarat verkar vara emot 5 minuters metoden. Själv har jag ammat min lilla tös till sömn varje gång. Börjar bli lite jobbigt nu, har ni några tips? Hur gör ni? Vill verkligen ta in en mängd info om metoder och tips innan jag ger mig för att testa något annat än amningen. Men vi kan inte hålla på att amma resten av livet innan läggdags ;)
    Hur gammal är hon?
  • MalinEddie
    RedTopaz skrev 2011-08-16 00:18:04 följande:
    självklart, bara att fråga. Jag fick faktiskt inspirationen och tips här på FL. Det var i samband med att de slutade äta på natten som vi ville att de också skulle dova hela natten. Jag tror dock inte att vi följt den traditionella metoden. Vi har lekt och gosat med barnen innan läggning o sedan gett dem ersättning i sängen mefans vi dragit upp "plingen" och släckt ner. sedan har vi gått in var tredje minut ungefär och drsgit upp plingen igen och klappat och sagt god natt till barnen. Proceduren har vi kört med strnhårt varje kväll sedan oavsett om vi varit hemma eller borta, de har fattat på ett par dagar och slutat vara ledsna. De har också slutat vakna igen på natten efter ca 4-7 dgr.
    Tack för svar. Det verkar ganska vanligt att föräldrar som säger sig ha använt 5-minutersmetoden eller förespråkar den inte alls har använt den. Varför tror du att de slutade skrika efter några dagar av ensamt skrik? Planerar ni att göra samma sak med nästa barn om det inte sover hela nätter vid 4 månader?
Svar på tråden Har ni använt er av 5min metoden??