Inlägg från: enny signatur |Visa alla inlägg
  • enny signatur

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Hoppar gärna in här med om jag får. Hänger vänligen i en okt tråd... är beräknat till 30okt enligt UL i v 16 eller så och 2 nov enligt RUL samt ett UL i 31. så jag får väl snart böja mig för det där med 2 nov....

  • enny signatur
    ArtISkin skrev 2011-09-12 07:52:07 följande:
    Välkommen Glad

    Jag är beräknad 31:e Oktober av UL i v 30 och 9:e November i v 18 med RUL. Jag vet inte vad jag ska lita på dock eftersom jag har väldigt oregelbunden mens. Förra graviditeten räknande de fel med över 2 veckor. Man får ta det lite som det kommer Glad  
    Jag hade ingen koll på min mens innan så det lär inte vara något att räkna på för min del, men skiljer ju bara några dagar. Hur mår du? 
    Min dotter kom i v 37+4, så säkert inte felräknad men när denna kommer är förhöjt i unkel
     
  • enny signatur

    Fast hur vet ni när barnet blev till? Att ni hade sex då är ju inte samma sak?

  • enny signatur
    ArtISkin skrev 2011-09-12 16:32:59 följande:
    Jag är sliten. Foglossning och orkeslös. Sömnen ska vi inte tala om. Men snart är det ju över. Förhoppningsvis Tungan ute Hur mår du?
    Trött, slö, ont, men glad och ganska förväntansfull. Det känns som det kanske kan gå vägen nu och inte komma allt för tidigt, men visst jag oroar mig ju hela tiden över det just nu. Men varje dag är ju en dag längre :) 
    Sitter och drömmer mig bort just nu, planerar en ev resa i januari med familjen :)
    Serahjay skrev 2011-09-12 16:04:04 följande:
    För att jag hade ägglossning då.
     Men behöver det innebära det? *lite för trött för sekunden*
     
  • enny signatur
    sandramarlene skrev 2011-09-16 15:39:25 följande:
    Hur många av er har planerat eran förlossning?
    Och ni som har gjort/ska göra en förlossningsplan.. hur ser den ut som?
    Jag ska sätta mig ner med BM och skriva min, även om det med största sannolikhet inte kommer gå som planerat så kommer nått av dom krav man har uppfyllas ;)
    Jag vill ha badkar, och jag blå vägrar epidural -sen ser vi väl hur det slutar men jag vill absolut helst inte ha den-, Några elever vill jag inte heller ha omkring mig, jag vill gärna se livmoderkakan efteråt -sjukt coolt att få se det bebisen legat i i 9 månader-, Jag hoppas ju innerligt att jag får föda vaginalt. :) Det är vad jag har hittills.. men BM ska få hjälpa mig att skriva min.
    Här sker planeringen lite annorlunda. Om jag åker in till sjukhus så har jag och maken gått igenom va som får och inte får göras. Värkstimulerande dropp får inte sättas utan att jag uttryckligen gett tillstånd (eller maken om jag inte kan), densamma gäller med livmodersamandragande medel. EDA får under inga omständigheter sättas, och just inga. Behöver jag snitt får man söva mig med gas eller dylikt, annat är inte aktuellt.  K-vitamin får endast ges om det är något problem (så kommunikation innan). Ingen får sy något utan att jag är sövd. Avnavling skall ske sent om inte barnet är kraftigt medtaget och måste hanteras omedelbart (dock föredrar jag att man försöker ge barnet så mycket av blodet som möjligt i det läget). I övrigt så har vi inte gått igenom en massa saker, men som maken vet om tex att jag inte ska föda liggandes på rygg om jag inte väljer så, att inga saker får ske utan att man frågar mig (man får inte ha sugklockor, klippa eller något liknande, då får man kommunicera först, oavsett läge).
    I övrigt så vill jag varken ha lustgas eller annan medicinsk smärtlindring och nålar kan de hålla någon annanstans.

    Men jag planerar att föda hemma så inte vidare mycket av det där ska vara aktuellt får jag hoppas. Och där är planeringen snarare vad som ska ske än inte. Och där planerar jag för bad och sedan får vi se. Vattenförlossning är min tanke, kanske är det inte lika trevligt denna gång, så det får tas då, men det är tanken. Sen avnavling och tja det mesta får sköta sig självt. 
     
  • enny signatur
    sandramarlene skrev 2011-09-17 20:01:29 följande:
    sen avnavling är något jag också vill, om det finns möjlighet :)
    Spännande med hemma förlossning! :)
    Folk brukar påstå det, för mig är det ju så det är ;)
    Gällande sen avnavling så tillämpar inte alla sjukhus det ens vanligen men det kan man ju kräva att de gör, men vid medtaget barn skulle jag nog lita rätt mycket mer på läkarna även om jag skulle påpeka innan att jag ivlle ha det så 
  • enny signatur

    Gällande föräldrardagar så vill jag ta ut det minsta jag kan, vilket ändå är 60 dagar (alltså jag behöver ju inte ta ut något men då försvinner de bara) så jag tar ut 60 dagar innan, far väl iofs ut 14 efter med men resten får maken ta ut, jag har lägsta nivå = värdelöst

  • enny signatur
    ArtISkin skrev 2011-09-21 18:16:50 följande:
    Tyvärr har jag inget tröstande att säga. De flesta spricker. Och du kommer antagligen aldrig se ut som innan där nere igen =/ Jag trodde inte det skulle vara så stor skillnad, men det är det. Och det är nog den största förändringen på kroppen som jag aldrig kommer över.   
    Man kan göra mer eller mindre för att spricka. Och det betyder ju inte att saker inte blir som innan sen. Jag vet inte direkt om det är någon större skillnad för mig, har inte tänkt på det. Och nej jag behövde inte sys om de tär uppmuntrande, men jag födde hemma, långt bort ifrån maskiner och smärtlindringar av mediciska slag vilket verkar minimera det
  • enny signatur
    ArtISkin skrev 2011-09-22 12:47:48 följande:
    Det beror väl på. Har du tänkt sitta inne hela dagarna behövs de då inte :P Vad har du tänkt använda om inte overall? Det kommer liksom vara vinter när bebisen kommer.
    Jag tänkte bära min lille i sjal och då har jag inte overall på utan jacka som täcker oss båda
     
  • enny signatur

    Motion är bra, samtidigt så kan en del saker bli värre av att man går (typ foglossning). Jag är superslö och sitter mest hemma i soffan, resa sig gör ju superont. Idag plockade jag och dottern äpplen så det vart lite gående iaf, men generellt blir det just lite per vecka

Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)