Inlägg från: Joelssonskan |Visa alla inlägg
  • Joelssonskan

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Hej hopp

    Joinar med den här tråden tänkte jag...är beräknad till den 17e november, 71 dagar kvar, men vem räknar =)
    Har en tös på 5 år som bara längtar till att få bli storasyster. När "MIN" bebis kommer, säger hon hela tiden....

    Har haft en bra graviditet, lite illamående ett par veckor i början men annars inget annat.
    Har sökt havandeskapspenning från och med den 19e september men har fortfarande inget hört från försäkringskassan, den här och nästa vecka har jag semester, kände att det var läge att ta ut det eftersom att stället jag jobbat på sista veckorna har varit alldeles för tungt för mig. Det var på ett boende för gravt handikappade.
    Är egentligen personlig assistent men blev omplacerad därifrån i början på sommaren eftersom min brukare kan vara lite utåtagerande, då blev jag omplacerad till ett stödboende för förståndshandikappade (dåligt ordval, men kom inte på något bättre) men chefen omplacerade mig till det sista boendet för att han inte trodde jag skulle få havandeskapspenningen från stödboendet eftersom det var så "slött" där och för att han inte hade någon mer rad för mig att gå på.....Så ja, nu går jag hemma med semester men väntar på att kassan ska höra av sig så jag kan slappna av och veta att jag faktiskt inte ska gå och jobba mer på ett tag.

    Den som lider mest av att jag har semester är dottern som inte får vara på dagis och tycker jag är en tråkig mamma som inte hittar på något med henne.....jag försöker men det är tungt nu, dessutom har jag åkt på en liten förkylning med som förvärrar det hela. Är ni trötta och anfådda nu, eller knatar ni på som vanligt?

    Oj vad långt det blev, sorry! =)


  • Joelssonskan

    Mailade till kassan för ett par veckor sen och då sa dem att handläggningstiden går ut den 10e september så de får till den tionde på sig annars ringer jag dem då. Eller ja, imorgon eller på måndag blir det ju =) då den tionde är på lördag.

    Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på förlossningen den här graviditeten om jag ska vara ärlig, jag tar det som det kommer. Smärtlindringen jag hade förra gången räckte gott och väl och det var först lustgasen sen edan (ryggbedövningen) så jag kör nog på det den här gången med. Provade att bada men det var mest varmt och obekvämt tyckte jag då. 

    Har ni börjat packa väskan än inför förlossningen? Vad stoppar ni ner?  


  • Joelssonskan

    Fick papper från försäkringskassan idag,
    Graviditetspenningen är beviljad....men varför ska de ha samma uppgifter en gång till fast på ett papper som heter Försäkran om graviditetspenning. Allt det de vill ha information om har jag ju redan skickat in med ansökan om graviditetspenningen.
    Känns ju onödigt att skicka ett papper till liksom och så är det handläggningstid på det och så kommer pengarna in senare och så blir det säkert en ond cirkel av allting.....
    Nej jag målar aldrig FAN på väggen =)
    Skönt att det är beviljat nu iallafall, synd bara att man inte kan få det fram till BF utan måste börja nalla av föräldrapenningen de tio andra dagarna..om man nu inte råkar få för tidigt då =)

    Inte meningen att jag skulle låta gnällig juh...är på bra humör egentligen.


    Serahjay skrev 2011-09-08 14:04:11 följande:
    Alltså det tänkte jag på innan. NÄR är det läge att packa väskan. För om några veckor kan ju faktiskt ungen komma när som helst.

    Och VAD är absolut viktigast att ta med?
    Hygienartiklar till mig och sambon 3 ombyten till liten (man vet ju aldrig hur länge man blir kvar) Filt till liten sköna bekväma kläder att ha efter förlossningen, mammabyxorna passar fint ett gäng trosor och stora bindor. Amningsbh och ilägg

    Sen tog det stopp i hjärnkontoret....


  • Joelssonskan
    lillaknas skrev 2011-09-08 20:46:18 följande:
    Det andra pappret som du ska skicka in som du fick hem samtidigt du blev beviljad är att du försäkrar om att du inte kommer jobba dom datumen.
    Jag ringde och ifrågasatte varför jag skulle skicka in igen, och dom sa att det var ett papper där du intygade om att man inte jobbade... jaja har dom inte jobb på fk så skapar dom sig!
    Ja de har ju dragit ner nu på folk, men endå skickar de ut onödiga papper....Och så vill dagens samhälle att man ska vara miljövänlig =)
  • Joelssonskan

    Oj oj oj, vi har hur många namn som helst på listan nu men de som satt sig mest hosmig och dottern är Max eller My men sambon är inte lika övertygad om dom...
    Andra namn som stär högt är Mille, Leo eller Teo om det blir en kille. Och Lea, Isa eller Pyret om det blir en tjej.
    Men det är svårt, man kan ju inte välja nu liksom, tänk om barnet inte alls passar i det som man bestämt? 
    Och så vet vi ju inte om det är en liten tjeja eller kille som kikar ut.

    I helgen var vi hos svägerskan och hälsade på och hämtade bebisens bilstol som vi fått av dem. Nu har vi nog allt som behövs till liten....Det är bara liten som fattas nu =) Men det är nog bäst att h*n får ligga och gotta till sig ett tag till...är ju bara i vecka 31 än så länge.


  • Joelssonskan

    Sambon tyckte vi med skulle sikta på det datumet =) Men det lär det nog inte bli, är ju beräknad den 17/11 och kommer säkert gå över tiden som jag gjorde med dottern. Livet gillar att jäklas med mig i små doser har jag kommit på. =)

    3 dagen på havandeskapspenning och jag är redan rastlös...finns massor att göra här hemma men jag tänker inte göra någonting alls idag faktiskt. Tänker unna mig en dag i soffan med kaffe och datorn som sällskap innan det är dags för vecka 32 besök hos bm i eftermiddag.

    Igår klarade jag uppskrivningen...nu är det bara uppkörningen kvar hoppas inte liten får för sig att kika ut närmsta veckan bara! =)

    Vi har det mesta hemma till bebisen, det är ju sånt där bra att ha som saknas, typ blöjor, salvor, nässug osv...möbler och vagn är klart. Likaså kläder för första tiden iallafall om det är en kille, är det en tjej får hon ju ta sin storasysters kläder =) Jag ska bara tvätta lite kläder och börja packa den där tomma väskan som stått ett tag i hallen nu. Har ni packat än?


  • Joelssonskan

    Hittade en vit fleeceoverall på en köp och sälj sida på facebook i stan där jag bor men det är 62 i storlek på den, men har liten kläder under och så en filt i vagnen eller babyskyddet så ska det väl funka. Har ju köpt en (bättre begagnad men ser ut som ny) åkpåse till vagnen med så jag tror inte liten ska frysa.

    Var på vecka 32 besök igår och allt såg bara bra ut. Har gått upp sex kilo och liten verkar ha "ställt sig på huvudet" nu med.

    Sprack ingenting med mitt första barn, och jag tycker faktiskt inte något förändrats "där nere" heller, och sambon har inget sagt om det heller Skrattande


  • Joelssonskan
    AnnelieJohan skrev 2011-09-22 16:43:26 följande:
    Det låter himla bra att ni inte märkt någon skillnad Cool Var det du som hade samma BF datum som jag, 6 nov? Eller nja det kan väl inte stämma om du är i v 32 nu iofs!

    Jag har köpt lite olika overaller i olika storlekar jättebilligt på Tradera. Bla en i strl 62 som säkert kommer funka! Och har man sen åkpåse så kanske det inte ens behövs. Man ska ju inte koka den lille/lilla!
    Nä har BF 17/11 men det gör inget om han/hon kommer lite tidigare....
  • Joelssonskan

    Är kvar men har mest läst mig igenom tråden. Har inte haft ork eller lust till att svara. =)

    Gick in i vecka 33 i fredags och ja det tickar på som sig bör i magen.
    Har sen inskrivningen bara gått upp 6 kilo och liten har "ställt sig på huvudet" nu, och får gärna stanna där så man slipper krångel sen.

    Ser att jag inte är ensam om att sova illa nu iallafall. Är konstant trött men ligger bra till i alla värden så det är väl sömnbristen som gör sitt antar jag.
    Inatt vaknade jag av att jag hade ont i varenda ben i kroppen, ja i skelettet alltså, jättemysko men det gick över relativt fort, och jag har inget mer kännt av det. Kanske legat för länge i samma ställning.
    Annars lider jag mest av dessa svallningar, tycker det är varmt väldigt ofta och skulle kunna gå runt näck hela tiden, men tror inte det skulle uppskattas =) 


  • Joelssonskan

    Ååh måste bara få spy ur mig lite hormoner och depressioner.....hade uppkörningen idag och jag tyckte det kändes bra, lite hackigt ibland när jag växla men annars kändes det kanon.........men nej, blev underkänd!!
    Hade visst lite för bråttom ibland, måste lära mig att bromsa in i tid innan jag ska svänga av på mindre landsväg och inte ha för bråttom över huvudtaget...
    Lyckades hålla tårarna borta inför förarprövaren men när körskoleläraren satte sig i bilen så brast det...tjöt som en stucken gris....men har bokat ny tid nästa vecka igen, fan att det kostar en massa pengar bara! Och fan att man är full med hormoner!


Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)