• Kat91

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    lillaknas skrev 2011-09-09 21:35:36 följande:
    Våran bebis är liten vet vi sen innan, först fick vi 2 november som bf, sen 9, 12, 22 och efter det sa vi stopp.
    Efter samtal med läkare så kom vi överens om att sätta bf på Nuppens datum den 12e november.
    Då blir vecka 36 runt mitten av oktober och ja blir tidigast igångsatt v 36 har dom sagt så den 12 ska jag in och planera för igångsättning.

    Förstår att de inte är lätt med valp, 1 åring och höggravid.
    Vi fick göra oss av med våra hundar för ett år sen då dottern har kraftig allergi och astma. Men våra var vuxna vältränade hundar så dom hade inte varit något problem nu.

    Hoppas du får igångsättning fort fort :)
    Usch, det är min mardröm, att barnet ska vara allergisk så vi skulle behöva göra oss av med hunden. Mitt hjärta skulle gå sönder .__.
  • Kat91
    OllesMamma85 skrev 2011-09-11 18:47:31 följande:
    Ja Ebba är jättefint också Glad Det "dumma" är att en väldigt nära vän till mig tydligen aaalltid har velat ha Ebba som namn när hon får barn. (De kommer dock inte skaffa barn än på något/några år) men känns ändå lite dumt att "ta det ifrån henne". Låter det dumt?

    Men fy vad elakt att säga att ett namnförslag är tråkigt och fult? Obestämd Okej att alla inte kan tycka om alla namn lika mycket men man kan ju låta de blivande föräldrarna få ha sin glädje och spänning i det stora valet att fundera och välja ändå tycker jag. Men visst, vi har också vänner som tycker att vissa av våra namnförslag är fula, som tex Torsten, Allan och Astrid. "Det är väl inte en gammal tant eller gubbe du ska föda!" sa en vän en gång.. Jag tar nog egentligen inte åt mig så jättemycket faktiskt utan går på det som känns bra för Oss. Men onödigt ändå kan man tycka! Oskar är ett jättefint och bra namn! Skrattande
    Vi har ett litet dilemma...
    Det här med namn kan ju tyvärr vara lite känsligt :-/ Vi bestämde att blir det en tjej får hon heta Idun eller Signe och blir det en kille får han heta Loke. Både jag och sambon älskar namnet Loke och var överens om det redan i typ v.6 MEN så fick min kusin en liten kille för en månad sen som de döpte till just Loke :-/
    Precis efteråt fick vi veta att det ju är en liten kille vi väntar och nu vet jag inte hur vi ska göra.
    Jag och kusinen träffas vartannat år på släktträff men aldrig annars och ingen av oss hade gått ut med innan att vi gillade "Loke" så det är helt oberoende av varandra vi har valt.

    Jag och sambon har verkligen försökt hitta nåt annat men kommer alltid fram till samma sak: Det finns inget vi tycker passar så bra som Loke och här hemma kallas han redan det men kan vi verkligen döpa honom till samma namn som hennes lilla kille redan heter? Skulle ni ta illa upp om nån valde samma namn?

    För egentligen, let's face it, de lär ju inte vara direkt ensamma om några år att heta det :P
    Kommer ju skriva till henne och förklara precis som jag gjort här och fråga henne om det känns ok för de men är SKITnervös för vad hon ska svara. Löjligt, jag vet men man vill ju inte göra nån ledsen, samtidigt som jag inte vill ge upp namnet bara därför >_<

    Så, vad tycker ni?
  • Kat91
    ArtISkin skrev 2011-09-11 20:50:28 följande:
    Jag trycker det är löjligt. Inte namnet alltså utan att man inte ska kunna döpa till det man vill p.g.a någon annan person som inte direkt är betydelsefull i ens liv ens. Och varför ska du behöva förklara dig? Tänk om hon säger "nää det får du inte". Vad gör du då? Jag har alltid velat döpa min nästa dotter till Milla, men så döpte en av mina närmtas vänner sin dotter för det. Självklart döper jag inte mitt barn till samma iom att hon är en person som jag har en nära relation till. Men om du träffar din kusin varannat år och aldrig annars så känns det lite dumt att ni ska behöva anpassa er och byta till ett namn som ni inte är lika fästa vid. Ni har ju redan hittat er sons namn. Loke. Jag tycker ni ska ge han det namnet om det är det som känns rätt, utan nån förklaring.
    Tack för din åsikt!
    Äh, jag är bara lite konflikträdd sådärSkäms Men det är ju som du säger. Skulle aldrig döpa till ett namn som nån nära vän/släkting har eftersom det ju till och med blir jobbigt för en själv när barnen heter samma sak. Men det blir fan en Loke. Han heter ju liksom redan det egentligen  Glad
  • Kat91
    Serahjay skrev 2011-09-13 14:08:27 följande:
    Mja.. eftersom att jag har mått dåligt och har vissa symptom på de plus jag hade äggvita imorse så tar dom ju hellre det säkra före det osäkra.
    Det är ju bra att dom är noggranna :)
    Usch då! Hoppas det inte blir något av det utan att det är falskt alarm :)
  • Kat91
    ArtISkin skrev 2011-09-13 20:48:02 följande:
    "Mensvärk" = förvärkar. Eller i vissa fall riktiga värkar. Ta ett varmt bad eller en het dusch, två alvedon och vila. Försvinner det inte då skulle jag ringa förlossningen.
    Aah! Nu blir jag lite skrämd här!
    Hade precis så hela natten på jobbet inatt men tänkte att "vafan, det är klart att det trycker lite här och var, han börjar ju bli stor" typ Förvånad
    Creepy. För jag har haft en del sammandragningar också som iofs inte gör ont men ändå!
    NU får han ju ABSOLUT inte komma. Han är ju inte färdig!
  • Kat91
    ArtISkin skrev 2011-09-13 21:08:29 följande:
    Lugn lugn lugn Glad Ni kommer bli varse om att det är så det är på slutet. Och jag tycker allt att ni kan säga att efter v 30 så är ni i slutet. Jag har sammandragningar varje dag. Ibland känns det som mensvärk i en stund. Medan i andra fall så så kan det vara att magen spänner sig några gånger för att sen släppa. Det är ungefär så det kommer kännas sen när förlossningen väl startar. Fast betydligt smärtsammare såklart. 

    Jag har fått lära mig att "fejkvärkar" som jag vill kalla dem försvinner när du tar alvedon, badar eller duschar. Medan riktiga värkar försvinner inte vad du än gör. Det är så man kan checka om det är på riktigt sen när man väl har BF. 

    Vad jobbar du med? Om du har sammandragningar när du jobbar så kanske du anstränger dig för mycket. Jag hade mycket sammandragningar på jobbet innan jag blev sjukskriven. Kan vara ett tecken på att du ska ta det mer lugnt.          
    Jag jobbar vaknätter som personlig assistent och sitter mest. Iofs var det ganska mycket hoppande upp och ner i fåtöljen igår natt. Det är det jag tycker är lite jobbigt, att det kommer även när jag tagit det lugnt länge. Hade det bara varit när man har ansträngt sig så hade det varit mer naturligt. Men nu är det bara 1½ vecka kvar att jobba, sen går jag hemma tills bebis bestämmer sig för att kika ut :)

    Men tack för svar! Skönt med nån som vart med förr och inte bara vi newbies som nojjar över allt
  • Kat91
    ArtISkin skrev 2011-09-14 23:03:19 följande:
    Är det någon annan som har ryggvärk ?? Jag fattar inte vad detta är seriöst. Det kommer bara när jag är gravid. Jag får ont på en liten punkt på ryggen ungefär i höjd med naveln fast på vänstersida av ryggen. Och när jag sitter eller ligger i soffan så värker det i denna punkten och det liksom ilar ut ifrån det här stället. Men jag känner ingenting när jag står upp. Masserar man på detta stället så gör det svinont på den lilla punkten som är ungefär lika stor som tummens nagel. Men det känns inte som någon knuta heller. Detta har jag fått varje gång under mina graviditeter. När ungen kommer ut så försvinner det. Är inte detta skumt? Någon som haft liknande? Obestämd
    Har likadant fast på högersidan nästan nere på rumpan. Sen strålar det ner i benet/ut i ryggen. Men jag skulle tro att det är nerver som ligger i kläm. Gör ju så sjukt ont ibland bara. Jag brukar sitta på vetekudden och det funkar hyfsat, kanske ska testa tennisbollen istället
  • Kat91
    ArtISkin skrev 2011-09-15 21:21:51 följande:
    Men va skumt att det kan sitta på så olika ställen. Och varför blir det såhär. Jag tycker det är redigt jobbigt. För det kommer alltid när jag sätter mig ner i soffan och kollar tv. Och där sitter man ju ändå rätt mycket. Uschh jag lider.

    Idag känner jag mig verkligen pepp för att föda trots att det blir utan smärtlindring. För en månad sen fasade jag och nu har jag vant mig vid tanken och är fullt redo för att föda. Visst är det fantastiskt att man liksom blir psykist meredd för förlossningen också. Allt är en process Glad  
    Jag har märkligt nog inte oroat mig för förlossningen en enda gång hittills. Mycket märkligt, men iofs vet ju inte jag vad som väntar till skillnad från dig Jag bara väntar tills den dagen kommer då jag helt plötsligt inser att jag ska föda det här barnet också inte bara vara gravid och sen helt plötsligt ha ett barn Flört Men min tanke nu är mest att ut kommer den ju ändå komma och det är inte så mycket jag kan göra åt det i alla fallCool

    Har en liten fundering som ni som har fått barn tidigare/redan vet att eran bebis ligger fixerad kanske kan svara på: Kände ni att den började sparka på nåt speciellt ställe? Kände ni fortfarande sparkar utåt sidorna osv när den låg fixerad?
  • Kat91
    Veronica80 skrev 2011-09-19 03:11:46 följande:
    Hej igen.
    Jag sitter på jobbet (jobbar vaken natt), är en aningens uttråkad. Det är andra natten i rad nu som jag känner av förvärkar (tror då att det e det), har molvärk och sammandragningar lite nu och då.

    Hur går det för er andra?
    Ah, synd att jag inte såg tidigare att nån mer jobbar vaken natt :P Lagom uttråkad här med.
    Jag har haft precis samma som du de senaste nätterna (men inte just i natt faktiskt). Inatt har han bara stökat runt som en galning!
    Vad jobbar du med? :)
  • Kat91
    Veronica80 skrev 2011-09-19 06:38:27 följande:
    Just nu jobbar jag på ett boende, men det är bara en brukare, så det är väldigt lugnt. Men jag är ny utbildad förskollärare så då mammaledigheten är över är det dags att söka nytt jobb. Glad

    Vad jobbar du med?

    Har du ofta förvärkar/sammandragningar då du jobbar natt? Tidigare upplevde jag att jag fick mer då jag hade haft några vaknätter i rad. :/

    Ett litet tips e att mellan 5 och 6 är det förlossningskliniken på kanal 7. Det brukar jag kika på om det är lugnt.

    Nu slutar jag snart!  Glad (kvart över 7) så då är det bara att ta sig hem å göra iordning och följa barnen till skola och dagis innan man får gå och knoppa.
    Jobbar också vaknätter hos en brukare men hemma hos denne. Så i princip fungerar jag som personlig assistent men jag har inte den beteckningen på pappret :P

    Ja, konstigt nog har jag det ganska mycket när jag jobbar natt trots att vi mest sitter still. För att inte tala om senare på morgonen och på dagen när jag ska sova efter nätterna. Då kan jag vakna av sammandragningar :/ Inte så de gör ont men så de märks väl om man säger så. Men nu har jag bara två nätter kvar innan jag går på föräldraledighet :))

    Ska du jobba länge till innan du går på din ledighet?

    Jo, 7:an och tv4 fakta brukar stå på ganska frekvent på jobbet, allt annat tröttnar man på så småningom :P
Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)