• OllesMamma85

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Hej allihopa!

    Mitt namn är Elin och är 26 år. Jag och min sambo väntar vårt första barn den 15 november. Det är nu bara 2,5 månad kvar och det närmar sig med stormsteg (även fast det ibland känns som att det är en hel evighet kvar...)

    Någon annan som har beräknad födsel i november som vill följas åt den sista tiden fram till det underbara som väntar? Glad

    I ca vecka 20  fick jag foglossning och har därmed väldigt ont i min rygg/ischias/ljumskarna Obestämd Inte roligt alls eftersom man blir väldigt begränsad. Man får ont om man står/går för länge och likaså om man sitter ner för länge. Just för tillfället läser jag till förskollärare på Högskolan i Borås och kämpar med en kurs som är slut om en månad. Kroppen tycker inte om det men sen kommer jag ju få vara hemma och bara njuta länge Skrattande

    Om ni själva väntar barn i November och vill prata av er om alla funderingar och tankar som snurrar, behöver peppning / vill ge peppning eller gnälla av er de där tunga och svåra dagarna så är ju detta ett perfekt sätt! I grund och botten går vi ju alla igenom samma sak just nu (med viss variation såklart).

    Ser fram emot att få prata med er! Glad
    - Skruttens Mamma

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-26 20:20
    BF LISTA

    1:e November - Artlskin

    5:e November - Love11

    9:e November - Tanya

    10:e November - SkruttensMamma85

    12:e November - QladyG

    13:e November - Sofiia2

    27 November - Wilder

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-26 20:42

    1:e November - Artlskin

    5:e November - Love11

    6:e November - AnnelieJohan

    9:e November - Tanya

    10:e November - SkruttensMamma85

    12:e November - QladyG

    13:e November - Sofiia2

    15:e November - Tenshioyo

    20:e November - Kat91

    27:e November - Wilder

  • Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)
  • AnnelieJohan
    angelfire5 skrev 2011-09-27 18:12:14 följande:
    Fick idag ett samtal från försäkringskassan som ringde för att jag skulle bekräfta min inkomst. Så en sak avklarad hos försäkringskassan! Nu inväntar jag bara beslutet på min föräldrapenning. Har ansökt om föräldrapenning 25% nu fram till förlossningen eftersom jag varit så trött och inte kunde få graviditetspenning. 

    Typiskt att när du väl får en utbetalning så blir det fel...  
    Ja, det är ju inte bara ett eller två eller tre papper och samtal man har fått göra till dem. Fattar inte varför dom ska göra allt så komplicerat. Så pass komplicerat att de själva inte klarar av att göra rätt tom! Är bara glad att jag faktiskt ringde dem och kollade och inte bara gottade mig åt lite extra pengar. Det hade jag fått äta upp senare antagligen. Om jag nu inte kommit undan, men det tvivlar jag på!
  • angelfire5

    Mm. Jag mailade dem tre gånger med samma fråga och inte fått något vettigt svar. Skönt att hon ringde idag så jag fick svar på frågan då! 

    Jag bytte jobb i somras och har nu en provanställning i 6 månader. Försökte ta reda på om jag behöver skicka in inkomstuppgifter från förra jobbet också (iom att jag inte gått fulla 6 månader på nya jobbet) eller om det är den nya som räknas. Fick detta svaret:

    "Varför du inte kan se något på mina sodor ännu är att vi inte ännu har fattat något beslut. Det beror på har du en tillsvidareanställning på H&M eller ett längre vik eller anställning än 6 månader så räknas den inkomsten, annars kan vi vilja kolla på dina tidigare inkomster."

    Varken jag eller sambon kunde tyda det där. ;) Tydligen så är det den nya som räknas i alla fall så jag slipper krångla med att skicka in extra papper.

  • ArtISkin
    Boll skrev 2011-09-27 17:05:22 följande:
    Det där stämmer inte. Man trodde förut att kvinnan kunde äta dåligt utan att barnet inte fick i sig vad det behöver, men nu har studier visat att näringsunderskottet direkt drabbar barnet.

    Ge gärna källa på det där.
  • Boll
    ArtISkin skrev 2011-09-27 19:25:00 följande:
    Ge gärna källa på det där.
    Åh herregud, jag kommer faktiskt inte ihåg vart det var jag läste om det. Det uppmärksammades hur som helst tidigare i år. Du kan säkerligen leta reda på informationen om den är viktig för dig. Nu var det inte här jag läste om det först (utan det var studierna på ämnet, inte artiklar om studierna) men informationen finns bland annat här: www.livestrong.com/article/368731-the-effects-of-poor-nutrition-on-a-fetus/

    Annars kan du ju testa att söka.
  • Mylove040811

    Det var inte mycket ni gott upp i vikt, jag skulle bli överlycklig om jag bara hade gått upp 14 kg t,ex just nu har jag gått upp 20 kg dock har jag gått upp mycket med dem andra med typ 27 och 32 kg men har lyckas gått ner det varje gång hoppas att det går lika bra den här gången =)


    AnnelieJohan skrev 2011-09-27 17:56:32 följande:
    Hur som helst så äter jag ordentligt. Jag har väl haft en lite störd relation till mat det senaste året, så jag vet inte om det kan vara pga det. Jag äter helt klart mindre nu än innan jag blev gravid, men jag äter flera mål om dagen, alltid lagad mat och jag tackar liksom aldrig nej till en sötsak eller flera. Så jag skulle säga att jag har en sund relation till mat nu! Min bm säger iaf att bebisen tar det den behöver... Och det tror jag också, hur skulle annars alla barn i fattiga länder klara sig ut?

    Det jag menar med "störd relation till mat" är inte så illa som det låter... Jag har alltid haft några trivselkilon, utan att för den delen vara tjock. För några år sedan började jag träna mkt styrketräning, och kom in på spåret att jag skulle tävla i fitness. Jag tränade mkt och åt mkt under en lång period. Sen blev det dags att skala av fettet inför tävlingen, och jag gick då, med start förra sommaren, på en hård diet i flera månader. Supernyttig mat, mycket träning och långa promenader. Tävlingen var i december förra året, och efter den så släppte jag allt vad regler var gällande mat, då man suktat efter allt så länge. Då blev det ju så att man tryckte i sig allt man såg under några månader, och gick upp alla kilon man gått ner igen (ca 12 kg).
    Sen blev jag gravid i februari och vägde då 64 kilo, min maxvikt. Då minskade matlusten, dels pga hormonerna och att jag mådde lite illa i början, och dels på att jag var rätt trött på mat i allmänhet.
    Så nu väger jag strax över 68. Detta kan ju vara en förklaring, att kroppen stabiliserat sig lite, jag vet inte.

    Ja det där med graviditetspenning och föräldrapenning är ju en himla soppa. Jag har varit ute i supergod tid med allt och fick nu som beräknat min första utbetalning i form av graviditetspenning. Hade blivit beviljad halv grav-penning eftersom jag har två jobb, men får utbetalt hel. Tyckte det lät mycket, så jag tänkte att det var bäst att ringa o kolla så jag inte blir återbetalningsskyldig. Och mycket riktigt, de har betalt ut för mycket, så jag kommer få betala tillbaka troligtvis halva beloppet på 3000kr. Jäkla puckon Förvånad
    Usch vad tråkigt att dem ska klanta sig, men förstår det att dem gör det för de skickar papper om varandra i stället för man bara kan ha en handläggare!
    Hoppas det löser sig i fortsättningen...

    Idag är jag mer död än levande då min dotter är sjuk och jag sover redan dåligt och i natt sov jag ännu sämre då hon hostar och yrar hela nätterna.. Men på dagarna är hon pigg men inte jag och då ska det spelas spel och målas *gäsp* Och hon vill bara till skolan för längtar efter sina kompisar antar att mamma inte är lika rolig, men det är tur hon gillar skolan iaf
    ***Rebecca 041206 & Timothy 080304***
  • Love111

    Jag har gått upp ca 5-5½ kg, det är inte mycket och helt ärligt tycker jag att de är skönt att inte behövt få upp mer ännu. Jag har extra kilon sedan innan så man blir så himla tung annars. Anledningen till att jag inte gått upp mer är också att jag kunnat röra mig under hela tiden ganska mycket och att jag äter bättre och oftare men mindre. Alla är vi olika, oavsett om man går upp lite eller mycket spelar det ingen roll. Man kan alltid ta tag i saker sedan bara våra bebisar mår bra och kommer ut friska och fina =)

  • ArtISkin
    Boll skrev 2011-09-27 19:31:48 följande:
    Åh herregud, jag kommer faktiskt inte ihåg vart det var jag läste om det. Det uppmärksammades hur som helst tidigare i år. Du kan säkerligen leta reda på informationen om den är viktig för dig. Nu var det inte här jag läste om det först (utan det var studierna på ämnet, inte artiklar om studierna) men informationen finns bland annat här: www.livestrong.com/article/368731-the-effects.../

    Annars kan du ju testa att söka.

    Om du ska befinna dig i den här tråden, och med den taskiga attityden du verkar ha så kan du åtminstone komma med konkreta källor när du vill få det till att det jag säger är falskt. Jag har haft tre barnmorskor och alla har de sagt samma sak. Så det är det jag går efter.
  • ArtISkin
    Love111 skrev 2011-09-27 19:49:56 följande:
    Jag har gått upp ca 5-5½ kg, det är inte mycket och helt ärligt tycker jag att de är skönt att inte behövt få upp mer ännu. Jag har extra kilon sedan innan så man blir så himla tung annars. Anledningen till att jag inte gått upp mer är också att jag kunnat röra mig under hela tiden ganska mycket och att jag äter bättre och oftare men mindre. Alla är vi olika, oavsett om man går upp lite eller mycket spelar det ingen roll. Man kan alltid ta tag i saker sedan bara våra bebisar mår bra och kommer ut friska och fina =)

    Ja detsamma gäller mig. Jag är glad att jag har ett så pass aktivt arbete som jag har för annars hade ag nog gått upp 30 kg istället för 5 Glad Fram till att jag slutade jobba hade jag inte gått upp något alls. Gått ner i fett och upp i "bebisvikt" så det var plus-minus-noll. Men nu efter 2 månader hemma så har jag direkt (poff) gått upp 5 kg. Jag fasar över att väga igen på torsdag.
  • Serahjay

    Nu tycker jag det vankas lite för mycket otrevligheter i denna tråd :(
    Detta ska ju vara en rolig och positiv tråd där vi stöttar varandra!

  • Kat91
    AnnelieJohan skrev 2011-09-27 17:56:32 följande:
    Hur som helst så äter jag ordentligt. Jag har väl haft en lite störd relation till mat det senaste året, så jag vet inte om det kan vara pga det. Jag äter helt klart mindre nu än innan jag blev gravid, men jag äter flera mål om dagen, alltid lagad mat och jag tackar liksom aldrig nej till en sötsak eller flera. Så jag skulle säga att jag har en sund relation till mat nu! Min bm säger iaf att bebisen tar det den behöver... Och det tror jag också, hur skulle annars alla barn i fattiga länder klara sig ut?

    Det jag menar med "störd relation till mat" är inte så illa som det låter... Jag har alltid haft några trivselkilon, utan att för den delen vara tjock. För några år sedan började jag träna mkt styrketräning, och kom in på spåret att jag skulle tävla i fitness. Jag tränade mkt och åt mkt under en lång period. Sen blev det dags att skala av fettet inför tävlingen, och jag gick då, med start förra sommaren, på en hård diet i flera månader. Supernyttig mat, mycket träning och långa promenader. Tävlingen var i december förra året, och efter den så släppte jag allt vad regler var gällande mat, då man suktat efter allt så länge. Då blev det ju så att man tryckte i sig allt man såg under några månader, och gick upp alla kilon man gått ner igen (ca 12 kg).
    Sen blev jag gravid i februari och vägde då 64 kilo, min maxvikt. Då minskade matlusten, dels pga hormonerna och att jag mådde lite illa i början, och dels på att jag var rätt trött på mat i allmänhet.
    Så nu väger jag strax över 68. Detta kan ju vara en förklaring, att kroppen stabiliserat sig lite, jag vet inte.

    Ja det där med graviditetspenning och föräldrapenning är ju en himla soppa. Jag har varit ute i supergod tid med allt och fick nu som beräknat min första utbetalning i form av graviditetspenning. Hade blivit beviljad halv grav-penning eftersom jag har två jobb, men får utbetalt hel. Tyckte det lät mycket, så jag tänkte att det var bäst att ringa o kolla så jag inte blir återbetalningsskyldig. Och mycket riktigt, de har betalt ut för mycket, så jag kommer få betala tillbaka troligtvis halva beloppet på 3000kr. Jäkla puckon Förvånad
    Men du, jag har också tränat en del i perioder.
    Nu vet jag ju inte hur mycket du tränat under graviditeten men kan det inte vara så simpelt att du gått ner i muskler och upp i fett? Musklerna väger ju som vi alla vet mer än fett. Jag har slutat gå så mycket på vad vågen säger i perioder när jag ändrar träningsvanor just med tanke på att jag inte vet hur mycket muskler som omvandlas till fett.

    Förstår ni min virriga förklaring? :P
Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)