Inlägg från: Plutteli |Visa alla inlägg
  • Plutteli

    Barnläkaren dödade Linnea

    Det räknas nog som dråp i dagens lagstiftning, men jag tycker det är vidrigt att det gör det. Om denna läkare nu döms kan vi se fram emot att allt fler barn (och vuxna) kommer få lida bra mycket mer i slutet av sina liv för att läkare kommer vara rädda att ordinera mer smärtstillande för risken att åka dit för det. Ingen tjänar på att denna läkare döms, allra mins de sjuka barnen.

  • Plutteli
    Farfalla skrev 2011-09-14 14:30:16 följande:
    Nej det är inte värre, men det är fruktansvärt tragiskt och ska inte heller få hända!

    Jag skriver av egen erfarenhet.

    Även om barnet skulle få allvarliga hjärnskador så är livet så mycket mer värt! Varje andetag varje sekund med sitt barn... 
    Fast nu var ju döden ett faktum för detta barn, föräldrarna själv bönade och bad om mer smärtlindring till barnet som plågades. Seriöst, ville du hellre ha nån extra minut med ditt plågade döende barn än att se barnet få en extra dos morfin som kanske kortar av livet en aning men lindrar smärtan?
  • Plutteli
    Farfalla skrev 2011-09-14 14:55:14 följande:
    Nu har ju jag varit i nästan samma situation som dom.. Och det finns smärtlindring att ge UTAN att ta livet av ens barn.

    Vet du tex hur vansinnigt svårt det är att säga "ok" till att slå av en respirator när ditt lilla barn ligger där i sjukhussängen?

    Trots att det nu gått 3år och 4månader och 11dagar sedan jag godkände att läkarna fick slå av  Rasmus respirator kan jag inte släppa den känslan.. "Bara" det känns i mitt mamma hjärta som jag "dödade" honom.. Nu är det ju inte så, men man ska inte avsluta någon annans liv oavsett anledning!
    Frågan är ju för VEM barnet ska plågas? För sin egen skull, för läkarna eller kanske för föräldrarna? I detta fallet som tråden trots allt handlar om VILLE föräldrarna att barnet skulle få mer smärtlindring, för eller senare kommer man till en punkt där det inte går att lindra smärtan mer utan att riskera att korta av livet, den punkten hade Linnea kommit till. Jag har arbetat med vuxna i livets slutskede och det har hänt mer än en gång att man gett maxdos av smärtstillande och inte kan ge mer utan att det helt enkelt kommer korta av livet för patienten. Det är VIDRIGT när det sker och man ser hur patienten plågas vid varje andetag, hur de anhöriga plågas och bara vill att det ska ta slut och inget kan man göra! Läkaren här påstår att hon inget gjorde, och OM hon nu gjorde något så var det att lindra smärtan för barnet, ja det kortade av livet för den lilla men seriöst, att låta barnet plågas bara för att är inget annat än omänskligt grymt och i lägen som denna borde aktiv dödshjälp vara laglig.
  • Plutteli
    TheCoopers skrev 2011-09-14 15:24:23 följande:

     


    Alltså det är ju en helt fruktansvärd situation ... men jag förstår inte varför läkaren står anklagad för dråp/mord ?


    Var inte flickan döende ? Ville inte familjen att hennes lidande skulle ta slut ?


     


     


    Förvirrat .


    Det är inte familjen som har åtalat henne, åklagaren driver detta på eget bevåg. Familjen anmälde den felbehandling som ledde till att flickan öht blev så sjuk att hon dog, åklagaren driver att hon ev. fick dödshjälp men däremot driver han inte att flickan felbehandlades så grovt att hon fick skadorna som ledde till döden. Knas enligt mig men men....
  • Plutteli
    TheCoopers skrev 2011-09-14 15:32:43 följande:
    Ahhh ... men jag är inte emot dödshjälp i detta läge ...
    Inte jag heller, just detta är ett sånt där löjligt solklart fall om när dödshjälp borde vara lagligt, barnet kunde ju inte räddas allt handlade om hur länge hon skulle behöva plågas...
  • Plutteli
    In your face skrev 2011-09-14 19:52:18 följande:
    Fast så länge aktiv dödshjälp inte är laglig, är det väl självklart att åtala när det sker? Det gäller ju liksom alla brott - man kan ogilla hur lagen ser ut, men knappast förvänta sig att stå över den vid lagbrott. 

    Jag kan dock också hålla med om att det ibland kan vara motiverat med aktiv dödshjälp, men det är i grund och botten ett politiskt beslut som kräver en lagändring. Inte något man lite godtyckligt avgör från fall till fall.
    Javisst är det så att man får "stå sitt kast" om man bryter mot lagen, men det har gjorts länge för patienters skull men man döljer det för att ingen ska åka fast. Det ÄR ju många som lobbar för en lagändring, i synnerhet inom vården och ett fall som detta lyfter ju frågan ytterligare (Liksom fallet med Kim som till sist fick sin vilja igenom). Jag tror att en lagändring där det blir tillåtet att ge överdos av morfin i ett fall som detta inte är allt för långt borta egentligen... Och just eftersom många tycker det ska vara ok så tycker ju många det är fel att läkaren åtalas även om man vet vad lagen säger.
  • Plutteli
    Krollspell skrev 2011-09-15 13:37:31 följande:
    Var går gränsen då? 1 timme innan patienten ska dö? 1 dag? 1 vecka? 1 månad? 1 år? Vid första tecken på cancer?
    Vad sägs om när alla utsikter för att överleva är helt uttömda och det enda som finns kvar är en dödskamp fylld av plågor? Samt såklart, att antingen patienten eller dennes anhöriga ska ge medgivande.
    Jag arbetade ett tag (eller ja, några år) med en svårt sjuk kvinna, det enda som höll henne vid liv var hennes pacemaker, hennes anhöriga hoppades varje dag på att hennes lidande skulle ta slut, men icke, över ett år tog det innan hon till sist dog. Hade vi haft dödshjälp då hade den stackars kvinnan kunnat få dö lugn istället.
  • Plutteli
    MammatillWilhelmina skrev 2011-09-15 14:34:06 följande:
    Alltså ni som tycker att barnläkaren ska frias tycker alltså att de är helt okej att ge en dödlig dos nakosmedel?? man kan ta bort lidandet med hjälp av morfin men att barnet i sin tack får somna in!!

    Klart som fan barnläkaren ska åka dit för dråp, hon har ju dödat barnet med för höga doser medicin, sen spelar de absolut ingen roll om barnet i alla fall skulle dö. Hon DÖDADE barnet!!!
    Även morfin kortar av livet, alltså är det lika mycket dråp att ge de mängder morfin som ev. skulle behövts för att hålla barnet smärtfritt.
  • Plutteli
    Scream2 skrev 2011-09-15 14:53:55 följande:
    Precis! Hur många syrror är vi inte inom vården som gett den där sista sprutan morfin som fick andingen att dippa hos pat och rent teoretiskt tog döden av patienten....ska vi också anklagas för dråp då?
    Ja, tydligen ska vi det...
Svar på tråden Barnläkaren dödade Linnea