Inlägg från: mamma till tre busungar |Visa alla inlägg
  • mamma till tre busungar

    Barnläkaren dödade Linnea

    Det kommer ju överhuvudtaget inte att gå att få till en rättsäker fällande dom. Är det nu så att flickan fått för mycket thiopental (vet vi hur nivåerna blir i lårblod en vecka efter döden?) så kan man omöjligt bevisa att det var hon som gav detta.

    Personligen anser jag att hon bör frias och jag tror ej heller att hon medvetet förkortade flickans liv. 

  • mamma till tre busungar
    Popetotrora skrev 2011-09-14 10:51:22 följande:
    Läste att sjukhuset givit Linnea för hög dos natriumklorid, vilket ledde till hjärnblödningen. Är inte det värre?
    Hon fick en för hög dos natriumklorid.

    Hon fick en hjärnblödning.

    Man kan inte bevisa ett samband mellan dessa två händelser.
  • mamma till tre busungar
    Egowoman skrev 2011-09-14 15:59:36 följande:
    Menar du då inte en artikel om när flickan var nyfödd och fick för stor dos av koksalt vilket gjorde att hon fick en hjärnblödning :(
    Det går inte att bevisa ett samband mellan överdosen koksalt och hjärnblödningen.
  • mamma till tre busungar
    Lavish skrev 2011-09-14 17:43:29 följande:
    Ja medan hon gjort fel enligt lagen (och det tror jag hon har) så begriper inte jag heller varför föräldrarna driver frågan. Deras barn hade ju ändå dött.
    Men är det föräldrarna som driver? Det är väl åklagaren?
  • mamma till tre busungar
    Lavish skrev 2011-09-14 17:48:19 följande:
    aha jag trodde det var föräldrarna.
    Det var ju inte det föräldrarna anmälde. De anmälde hela vårdprocessen (alltså till ansvarsnämnden tror jag?). Man gör en obduktion. Hittar då höga nivåer Thiopental+Morfin. Då kontaktar rättsläkarna polisen som de är skyldiga att göra.

    Åklagaren bestämmer sig då för att driva detta och hålla läkaren som ansvarig. Här har föräldrarna inte längre så mycket att säga till om eftersom mord faller inom allmäänt åtal. Dvs det är samhället som driver åtalet mot den åtalade. 
  • mamma till tre busungar
    infragilis skrev 2011-09-14 17:58:22 följande:
    Problemet med det här fallet är att andra små döende barn framöver kommer att tvingas ha ont och ångest därför att läkarna blir mer restriktiva med att ge smärtlindring och ångestdämpande av rädsla för rättsprocess. Det är inte okej nånstans.

    Vad som hade varit bristande i en läkarens yrkesutövande är om en läkare inte ger adekvat smärtlindring. Vid livets slutskede ska patienten slippa lida, det ska vara prio ett.

    Det obehagliga i det här fallet, förutom häxprocessen mot läkaren, är att läkaren ifråga enligt egen utsago inte gett tiopentalen. Frågan är då: Vem gjorde det?
    Frågan är också vad som händer med thiopentalnivån om man väntar till en vecka efter döden och hur mycket man vet om hur ett mycket prematurt barns läkemedelsmetabolism ser ut.....
Svar på tråden Barnläkaren dödade Linnea