Inlägg från: AngoStura |Visa alla inlägg
  • AngoStura

    Barnläkaren dödade Linnea

    Men varför skulle läkaren använda tiopental? Om hon nu ville lindra smärta eller att döden skulle komma snabbare av humana skäl borde hon väl ha använt morfin. Och kanske inte otroligt för stark dos narkosmedel? Tycker allt är så underligt med detta åtal. Föräldrarna sägs ju (i tidningarna) vara med på att repsiratorn skulle stängas av. Sedan polisanmäler de? Att de däremot är upprörda efter felmedicineringen med natruimklorid som gav barnet hjärnblödning är ju självklart. Och läkaren måste väl ha förstått att det kunde bli obduktion just på grund av den tidigare felmedicineringen? Fattar inte nåt...

  • AngoStura
    Scream2 skrev 2011-09-16 15:45:43 följande:
    Det gick morfin i sprutpump hela tiden. Det är inte föräldrarna som åtalar, utan det framkom att barnet hade en 1000 gånger för hög dos Tiopental i blodet. Men även för mkt morfin. Hur man nu räknar ut vad som är för mkt, då det ändå är väldigt individuellt.
    Jag har läst i en av stockholmstidningarna i dag att de efter en tid polisanmälde då de tyckte att barnet blivt vanvårdat. Och det här med morfin? Hur mycket för mycket? Min erfarenhet är att många cancersjuka använder sina morfinpumpar väldigt mycket och när de sedan i slutet ligger i dvala trycker de anhöriga på dem åt dem. Och det hade jag velat att någon gjorde för mig med. Skall vi åtala de anhöriga i framtiden? Skall man inte få smärtlindring i livets slutskede? Nej, jag menar inte dödshjälp, jag menar smärtlindring. Men i vissa fall är det fråga om stora doser. Inte i Linnéafallet dock, varför hon har så mycket tiopental förstår väl egentligen inte någon?

    Som sagt jag tycker allt är väldigt underligt. Först säger de att läkaren inte injicerat något innan barnet dog, utan 30-60 minuter innan och sedan står det att hon har gjort det. Jag blir galen. Och fattar inget alls.
  • AngoStura
    Starkast skrev 2011-09-16 16:40:26 följande:
    En morfinpump är inställd så det inte går att ge mer än den ordinerade dosen, ex. en viss mängd/timme. Så även om anhöriga trycker så kan de inte ge för mycket.

    Det var väl 30-60minuter inne och det är det som är att det sprutats. Så har jag uppfattat det.
    Jo, jag vet. Jag bara svamlar lite i största allmänhet angående vård i livets slutskede.

    Sedan förstår jag inte riktigt hur du menar i sista meningen.
Svar på tråden Barnläkaren dödade Linnea