• Leeroy

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    favoritar.

    clearblue fertilitetsmonitor inköpt och jag börjar snart med den! :)
    däremot har jag lite frågor om någon skulle kunna hjälpa mig. jag köpte RFSU äl-test och testade för första gången den här månaden. såhär såg det ut.

    cykel
    dag 14: flytning, sex
    dag 15: flytning, pos äl-test
    dag 16: ingen flytning, neg äl-test (den här dagen skulle jag ha äl enligt min app).

    tror ni vi missade äl eller borde vi satt den mitt i prick?
    idag är jag på dag 19 i cykeln och när jag sitter på toa och gör nr 2 så (när jag tar i) spänner det i tjej-magen. kan det ha något att göra med att det är aktivitet där inne?

  • Leeroy
    Helenmedh skrev 2012-09-15 19:48:43 följande:
    Eftersom du hade positivt på testet dag 15 så tippar jag på att du hade äl på 16 eller 17 eftersom testerna visar när hormonhalten är som högst, och det är den vanligtvis 24-48 timmar innan ägget släpper.
    Spermier lever ju ett tag, vissa säger 3-5 dagar och vissa säger upp till en vecka så chansen finns ju att det finns någon kvar som kan befrukta ägget

     
    Jaha det är så det funkar. Jag har läst mycket om äl-test men ändå så fick jag nog för mig att jag hade äl just när testet var pos. Och eftersom det var neg redan dagen efter så trodde jag att äl redan skett? Men det kan alltså visa neg på själva äl-dagen, eller?
  • Leeroy

    ska till gyn på tisdag för att kolla blödningar som hängt med efter missfallet i julas. De sa att de inte startar en utredning förrän man försökt i 2 års tid Gråter hoppas inte det är något galet på mig....

  • Leeroy

    någon som använder sig av clearblue fertilitetsmonitor? jag inväntar min nästa mens (om den kommer) för att köra igång med den. Nu hoppas jag att jag inte blev gravid, för jag vill ju prova monitorn! Glad

  • Leeroy
    Hoppas 2012 skrev 2012-09-16 11:05:09 följande:
    Leeroy
    Använde den i 2 månader men sen gick den tyvärr sönder.
    Nääääj? Skojar du med mig? Var det clearblue?
    Slutade den bara funka eller råkade du typ tappa den eller köra över den med bilen? Flört
  • Leeroy
    Hoppas 2012 skrev 2012-09-16 11:11:14 följande:
    Nä skojar inte :)
    Japp CB. Vi åkte till Thailand på semester och efter 2 dgr där slutade den bara funka. De på cb som försökte laga trodde det var trycket från flyget men vad vet jag. Fick alla pengar tillbaka.
    Så flyg inte med den :)
    haha tur att jag inte ska ut och flyga. Men surt för mig eftersom jag köpte den på tradera..så jag lär nog inte få någon peng tillbaka..å andra sidan betalade jag "bara" 600 kr för monitorn, 20 stickor inkl frakt..men ändå.

  • Leeroy
    viochdu skrev 2012-09-16 22:33:25 följande:
    Och irriterar mig på folk som säger " ta ett digitalt" det är skit att digitalt om man har rosa flytningar iaf... Och svaga cb. Man blir inte ett dugg mer gravid med digitalt.

    Ja jag är bitter. Va inte precis så här jag hade tänkt mig mina två första månader i bebisverkstaden.
    men jösses....kom igen när ni försökt i 1.5 år, som vi har gjort. två månader är ju att jämföra med en kvart ungefär.
  • Leeroy
    Ankena skrev 2012-09-17 00:06:28 följande:
    Kan alla bara sluta jämföra. 1.5 år är en kvart jämfört med dom som försökt i 10 år.. And so on..
    Visst är det så. Men du måste väl ändå hålla med om att det där var ganska löjligt sagt, om man bara försökt i två månader. Nästan som ett hån mot de som försökt 1 år, 5 år, 10 år eller som aldrig fick barn.
  • Leeroy

    hur länge har alla här inne försökt bli gravida utan att lyckas eller fått ma/mf på vägen?
    känns som att de flesta här inne är veteraner på det här med att försöka baka baby, men inte riktigt lyckas. jag är en av dom.

  • Leeroy
    mammelie1891 skrev 2012-09-17 14:43:02 följande:
    Vi började aktivt i december förra året, har blivit gravid 2 gånger, ofostrig graviditet båda gångerna så en medicinsk abort och en skrapning.
    usch så tråkigt att det inte ville gå vägen. Själv har vi försökt sedan april 2011 och bara fått ett ma. Men ingenting mer händer....börjar tröttna rejält på hela den här grejen. Vad är det för mening? Det händer ju ändå inget :( Och vi får inte starta utredning förrän man försökt i 2 år. Så i januari 2014 får vi börja en utredning......
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester