• annie10

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Hej tjejer!

    Fick ett MA förra veckan och har nu nästan slutat blöda. Tog ett gravvetest idag för att se hur hormonerna har sjunkit och resultatet blev ett ytterst svagt men synligt streck. Typ som vissa av era svagaste streck härinne. Hur lång tid kan det ta innan det är helt negativt? Vet att hormonerna kan sitta i länge men det bådar väl ändå gott att det redan är så ybersvagt? :) Vill gärna att kroppen ska komma igång snabbt igen!

    Fick MA i v.8. Graviditeten avstannade dock redan v.4-5. Blödde mindre än en vanlig mens. Oroar mig ju också för att inte allt kommit ut. Fast då borde väl inte testen vara så himla svaga?

    Vet att det är lite OT men ni kan ju det här med tester här inne..

  • annie10
    MissKaos skrev 2013-06-04 16:24:32 följande:
    Ska kollas på gyn så allt är ite sa domvtill mig efter mitt sista mf. Dr kan svara åå när hcg är ute med!
    Jag har pratat med åtskilliga läkare på gyn och ingen anser att jag måste komma in på koll eftersom jag var så "kort gången". Var ju knappt gravid även om min kropp inte hann fatta det. Har fått tid till blodprov den 10e i alla fall och om HCG inte var lågt då skulle jag få en koll.
  • annie10

    Hej tjejer, hänger här inne lite då och då och tänkte dela med mig av en sak.

    Jag fick missfall för två veckor sedan och har tagit blodprov för att mäta så att mitt HCG sjunker som det ska. Igår morse låg mitt serum-HCG på 7. Så jag tog ett känsligt gravvetest från bäst på test imorse som ska mäta från 10 och det syntes ett svagt positivt streck. Även på de stickorna som mäter från 25 får jag ett svagt svagt "spökstreck". De ser likadana ut som när jag fick gravid 1-2 på de digitala. Alltså känns det som om att testen är känsligare än vad de säger. Att man kan få dom där suuuupersvaga strecken trots att man inte har så mycket hormoner i kroppen.

    Kan ju vara bra att veta liksom :)

  • annie10
    josgav skrev 2013-06-11 08:52:09 följande:
    Hej!

    Vad jag vet så hänger hcg kvar i kroppen efter missfall, och kan tyvärr göra det ganska länge.
    Men de verkar lite skumt att du får utslag på 25 om du har 7.. Har du testat fler blodprov så du vet att det sjunker eller är detta ditt första? 
    Ja det sjunker fint. Var på över tusen förra veckan :). Så inom några dagar borde det vara helt borta som tur är.

    Ja, det är sjukt konstigt. Det var därför jag ville dela med mig. Känns som att de här billiga testerna reagerar på lite allt möjligt tyvärr. Vet någon vad gränsen för HCG på blodprov räknas som gravid? Har för mig att man kan ha runt 4 och då räknas man inte som gravid, men är inte säker.

    Tack för att du tog dig tid att svara. Jag tycker absolut inte att dina CB är svaga. Mitt var så mycket svagare än sådär och ändå fick jag gravid på ett digitalt. Har du testat det? Om jag ska vara ärlig låter dte tyvärr som om att det inte fäst ordentligt.. Men att något fått dina hormoner att stiga är det för mig ingen tvekan om.
  • annie10

    Alltså vad fan är det för fel på bäst på test tester??? Jag är på ÄL+2 idag och det vet jag till 100% eftersom jag tagit ÄLtest och känt av min ägglossning. Hade missfall i slutet på maj. För en vecka sedan låg mitt HCG på 7 enligt blodprov så det är garanterat på noll nu en vecka senare.

    Syns inte så mycket här på bilden men det syns klart och tydligt i verkligheten. Är dessa tester allmänt konstiga eller? Ville bara varna er att dessa kan ge tydliga spökstreck. Tummen ner.


  • annie10
    Mizzii skrev 2013-06-17 08:06:52 följande:
    Bäst på test testerna har fungerat för mig iaf men kanske olika....Eller hade du ÄL tidigare än du tror?
    Tack för svar! Nä, är helt 100 på att jag hade ÄL i lördags. Slutade blöda med mitt missfall någongång i början av juni och har ÄLtestat sedan dess och fick fullt utslag i fredags med glad smiley. Konstigt tycker man ju. Det borde inte finnas något att analysera om man inte är gravid. Ska till sjukan på onsdag och ta mitt sista HCG-blodprov då och det bör vara på 0 igen nu.
  • annie10
    Mizzii skrev 2013-06-17 08:16:02 följande:

    JAg har själv trott flera ggr att jag haft ÄL vid en viss tid fast jag varigt 100% säker på min sak så har ändå ÄL varigt innan eller senare...
    Okej, men med allra största sannolikhet så har jag rätt ;). Har ju haft gravhormoner i kroppen tidigare så det är i princip omöjligt. Jaja, jag ska ändå ta HCGprov på onsdag ju så om jag har några hormoner i kroppen då så bör det tyda på ny graviditet :) Känns dock väldigt otroligt men men :)
  • annie10
    Mizzii skrev 2013-06-17 09:08:44 följande:

    Vi får hoppas på de bästa
    Haha ja, tack! :)
  • annie10
    2pågar skrev 2013-06-17 09:19:02 följande:



    om du fick fullt utslag i fredags kan ju ägget släppt antingen fredag,lördag eller söndag...om du testat flera dagar och fått utslag fredag så släpper ju ägget inom24-36 timmar vilket även kunde vara söndag då...
    Jo men jag fick fullt utslag på morgonen/förmiddag och på kvällen var det redan negativt. Jag är rutinerad testare och har lärt känna min kropp. Jag vet att mitt ägg släpper inom 24 timmar. Har en väldigt kort stegring. Kände dessutom av ägglossningen på lördagen. Skitsamma egentligen. En dag hit eller dit spelar nog ingen roll i detta sammanhang :P
  • annie10
    Mikkan90 skrev 2013-06-17 09:35:13 följande:
    De har fungerat bra även för mig. Bäst på test stickorna ger alltid ett streck där man ser att det ska vara färgat. Vinklar man ordentligt på strecket ser man dock att det är vit. Kan verkligen se ut som ett färgat streck brevid det vita men som sagt vinklar man ordentligt ser man vit streck och det går inte analysera bort så jag tycker stickorna är bra ^^ Men det är ju så dom fungerat för mig och hur jag upplevt dom.
    Nu när jag plussade var strecket svagt färgat, så svagt att jag inte trodde det var positivt, då det inte såg rosa ut heller. Men dagen efter plussade jag med cb och jag har aldrig fått sådant streck innan när jag väl tittat på testen ordentligt.
    Jag gillar personligen inte det där vita strecket :P Men jag har också använt dem tidigare och då inte fått något "ifyllt" i strecket när det varit helt negativa. Det jag fick idag ser dock mer ut som mitt svagaste plus som jag fick med missfallet. Jaja, jag ska ta ett nytt test på morgonurin på onsdag och sen ta HCG blodprov. Om det syns ett streck och jag har noll i HCG är det ju förkastligt.
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester