• Jamilia

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Hej alla! Har följt denna tråd länge då jag försöker bli gravid! En liten fråga till alla här: testar ni alltid med gravtest inför varje bim el testar ni bara när ni känner lite symtom som ni tror kan vara graviditet? Varje månad går jag och känner efter och letar symtom. Men jag testar inte för jag tycker mig inte känna tillräckligt med symtom. Nu har jag inte blivit gravid än så hittills har jag haft rätt. Men man kanske inte behöver känna så många symtom även om man blir gravid? En liten fundering bara!

  • Jamilia
    Zarina skrev 2015-01-10 22:14:54 följande:

    För mig varierar det från månad till månad, beroende på hur mitt humör är, ibland testar jag före bim, ibland väntar jag och ser om mensen blir sen. Jag får aldrig symptom före bim så sådana letar jag inte efter. Nu känner jag att negativa test är så deprimerande så denna månad testar jag bara om mensen är sen.


    Ja, det varierar säkert fr månad till månad! Jag har ett barn och då fick jag symtom innan bim. Så jag vet inte, varje månad jag inte får några avvikande symtom på ngt sätt så känns det kört limsom... vet ju att vissa inte får några symtom innan bim precis som du skriver! Så vore kanske lönt att testa litegrann innan bim! Så tråkigt med negativa svar på stickorna bara, men samtidigt vill man veta... åhhh, man blir ju tokig i denna väntan på barn!
  • Jamilia
    Emeralda skrev 2015-01-15 16:42:53 följande:

    Vad tror ni om detta att använda äl-test som grav.test? Jag kollade iaf nyss och fick detta. Jag tycker dessa är så svåra att tyda så jag slutade använda dessa och köpte cb digital istället för att få koll på äl. Är detta positivt? Jag är på BIM -1 tror jag (det är ifrån medelvärde på 6 mån, men när jag tog ut spiralen blev det en skiiitlång cykel eftersom jag troligtvis inte hade nån ägglossning då, så den drar upp medelvärdet) jag har iof haft ett par dagars kortare cykler de senaste månaderna och utifrån det är jag på BIM +2

    Vad tror ni?


    Hoppas innerligt att det visar på graviditet!! Jag fick precis som du, ganska starkt streck på ÄL-test innan bim! Blev superlycklig, köpte gravtest, skulle precis testa men fick tyvärr mensen innan! sen googlade jag lite kring detta och det var tydligen inte helt ovanligt att ÄL-testerna blir positiva strax innan mens! MEN, håller tummarna att det betyder graviditet för dig!
  • Jamilia
    halfbaked skrev 2015-01-15 21:47:04 följande:

    Blir ÄL-test positiva vid graviditet också? Jag tog ett ÄL-test och det blev negativt och samtidigt tog jag testet nedan (nu ikväll på BIM eller BIM -1 med en hel del tedrickande innan).

    Är detta ett spökstreck eller inte, syns bättre irl? Stickan är från Testlagret.


    När jag var gravid så fick jag positivt ÄL-test oxå! Detta var efter bim, vet inte exakt hur många dagar men fick 2-3 veckor på cb digital! Hade cb:s digitala ÄL-tester hemma då och provade att doppa ett sådant oxå, fick glad gubbe! Har hört fler som fått positiva ÄL-test vid graviditet! Men skulle inte våga lite på dem till hundra procent ändå, bättre att anv gravtest! Njaa, ang ditt test fr testlagret... Med risk att låta väldigt pessimistisk... Har själv tagit ungefär 300 sådana tester och mina har aldrig varit positiva när de såg ut så tyvärr! MEN, det ska ju börja nånstans samtidigt, kan bli starkare! Det kan bara tiden utvisa! Håller tummarna för er!
  • Jamilia
    VanillaCoke skrev 2015-01-15 18:33:39 följande:

    Vill dela med mig av mina upplevelser. :)

    Fick ett väldigt svagt plus i början. Blev beroende av att testa och se om strecken blev starkare, att veckoindikator ökade i takten den borde. Det gjorde den. Men en dag visade strecket jätte svagt. Blev jätte orolig och bokade in ett privat ultraljud med inställningen att den var död, men hjärtat slog. Sen avtog symtomen. Trodde åter igen att den var död. Idag i vecka 13 hade den gymnastik inne i magen. Så mitt tips även fast det är svårt är att inte testa för mycket, har ni fått ett plus så är det ett plus :)


    Bra inlägg, så är det verkligen! Man får försöka låta bli att testa! Jag kan säga att för mig var blev situation den omvända vid min första graviditet! Jag testade då och då med överblivna gravtest och ÄL-test som jag hade hemma! De var starkt positiva hela tiden! Sen några veckor in i graviditeten börjar mina symtom avta, omkring v 9-10 kanske! Tar test, visar positivt! V 11 börjar jag blöda och missfall eller snarare MA är ett faktum! Det ofärdiga, början t foster som kom ut var absolut inte 11 v gammalt, mycket mer ofullständigt! Så jag borde eg ha tappat mycket fler gravidhormoner och så sista veckorna men ändå visade testen positivt! Fortsatte att göra det nån vecka efter missfallet oxå! Man ska sluta testa helt enkelt, blir så missvisande ändå!
  • Jamilia

    Usch ja, Testlagrets stickor verkar ofta visa både svag färgskiftning inom tiden och verkligen ofta torkstreck! Man blir bara så besviken efter att man tror att ngt är på gång och så är det eg blankt!

  • Jamilia
    Mysmia79 skrev 2015-01-17 12:46:50 följande:

    Har hört att äl test också ger utsäg om man är gravid. Hittade ett i skåpet så tänkte testa för skoj skull bara. Är i v. 7+1 i dag

    Och Jaaaa det gav ju rätt mycket utslag på mig Hahaha OBS det svaga är kontroll sträcket

    Bara en rolig grej


    Haha, kan man säga!!! Megautslag!
  • Jamilia
    medow skrev 2015-01-18 11:36:36 följande:

    Tog ett rfsu testa tidigt dag 28 super negativt, i dag är jag på dag 31 och bobbsen har slutat ömma. Nu vågar jag inte testa mer för den kommer ju säkert snart då.


    Är i precis samma sits som du, testade oxå med RFSU tidigare i veckan, blankt! Nu har mensen inte kommit och jag vågar inte testa, orkar inte med fler negativa test! Är oxå på typ dag 31 nu! Håller tummar o tår att vi plussar!!! Verkligen!!
  • Jamilia
    medow skrev 2015-01-18 13:51:04 följande:

    :) tack för ditt svar :) ja nu bara väntar man och känner efter, efter lilla minsta signal. Har inga symptom alls nu mer en små känningar i magen ( sällan ) och svagt. Sa till maken att mensen är nu sen tänkte att då kommer den nog som ett brev på posten kanske.


    Usch ja, vågar inte riktigt tro o hoppas än! Jag har inte nämnt ngt t sambon än, väntar t imorgon iaf! Ska försöka vänta m att testa någon dag till, om nu mensen håller sig borta dvs! Uppdatera gärna när du vet mer, spännande att följa hur det går! Jag har väldigt ömma bröst, har haft det extra mycket månad sedan ÄL! Men tror eg inte det betyder ngt, kan säkert variera lite fr månad till månad!
  • Jamilia
    Petronelladahlberg skrev 2015-01-18 23:17:10 följande:

    Tänkte kolla om ni vet vad testen heter som visar positivt/negativt i färg :)

    Alltså att det blir antingen rosa eller blått :)


    Finns det sådana test, som alltså blir tex blått vid negativt och rött vid positivt? Inte här i Sverige väl?
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester