• Zam96

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Jag vet inte när jag hade äl, om jag ens haft det. Men jag vet inte om jag inbillar mig ett streck? Dock är det så svagt att jag inte kan se om det är grått eller rosa. Tänkt vänta fyra dagar nu och ta ett till då för att kunna utesluta graviditet eller kanske bli riktigt lycklig.. Vad tror ni? Jag kanske är på äl+10 om man kollar på den sista dippen på temperaturen..

  • Zam96

    Fel tråd egentligen men någon har väl koll på äl-test? Det ena av dessa togs igår eller dagen innan, det andra idag. Tolkar båda som positiva. Men hur kan dom vara positiva så länge?

  • Zam96

    Vad mer än äl/grav kan göra att LH-test visar pos? Jag är på dag 38 i cykeln.. Trots att LH-testen visar en ökning är gravtesten negativa.

    Jag vet inte vad det värsta är, om jag skulle ha äl så här sent eller att mensen är på g. Haft bruna flytningar i fem dagar, slutade i onsdags.

  • Zam96
    lördagsgodis skrev 2014-12-19 12:18:29 följande:

    Trixar bild på äl+8 detta kom upp inom tiden men det är vääääldigt svagt och visst sitter det för nära? phpvXpTT907752.jpg


    Jag tycker det ser ut som färgrester alt fel på testet... Det sitter för nära kontrollstrecket.. Jag skulle ta ett nytt test, kanske vänta några dagar först. Du är ju fortfarande tidigt ute så det kan ju bli något :)
  • Zam96
    AnnaB90 skrev 2015-01-14 13:01:06 följande:

    Hej! Jag behöver VERKLIGEN hjälp! Jag hoppas att det finns någon känner igen den situation jag ska beskriva nu och kanske kan ge mig en möjlig förklaring.

    Jag har kopparspiral sedan 4-5 år ungefär. Har alltid regelbunden menscykel på exakt 30 dagar och då blöder jag 7-8 dagar.
    I lördags var det ca 4 dagar kvar till beräknad mens och på kvällen när jag gick på toa så kom det klarrött blod, inte alls mycket. Tänkte inte mer på det eftersom att vi precis hade haft sex och jag trodde att jag kanske hade haft torra slemhinnor som hade orsakat blodet....

    På morgonen hade jag otrolig värk och under natten hade det kommit mer blod som också såg helt färskt ut och var "lösare" än min vanliga mens som brukar vara rätt tjock och mörk. Värken fortsatte och blev värre under dagen, det kändes typ som kramper i magen. Jag var svimfärdig, hade frossa och fortsatte blöda.

    Jag brukar ha ordentlig mensvärk men den här värken var kraftig fast kändes inte likadant...

    Blödningen tog slut under måndagen men en molande värk har dröjt sig kvar hela tiden. Idag har det mest varit på vänster sida och väldigt nära ljumsken där jag aldrig har ont annars även om jag kan uppleva smärta i äggstockarna. Har fått ytterligare en blödning idag, men bara lite.

    Andra "symtom" som jag tycker mig ha känt under förra veckan och denna är halsbränna (det har jag aldrig annars), en otrolig trötthet i kroppen, en bubblande känsla i magen, korta stunder med illamående och ömma bröst som är större och fastare än vanligt. Det brukar de dock bli innan mens men så fort mensen kommer så försvinner det, det har det dock inte gjort denna gången...
    Min sambo reagerade på att jag var väldigt hård strax ovanför blygdbenet när han la sitt huvud där igår.

    Jag råkar ha ägglossningstester hemma eftersom att vi ska börja försöka få barn till hösten så jag tog ett sådant nu vid lunch. Har hört och läst att det inte kan se skillnad på om det ägglossning eller graviditet på gång så jag provade och fick som ni ser ett rätt svagt streck som iofs är tydligare i verkligheten än på bilden.

    Sååååå nu har jag berättat hela händelseförloppet och tack till er som orkat läsa och kanske t.o.m orkar svara!

    Vad kan detta testet mena? Har jag blivit gravid trots kopparspiralen (jag har kollat så att den sitter kvar)? Hann det bli något vid förra ägglossningen som har stötts ut nu pga den ogynsamma miljön som kopparspiralen skapar? Eller vad kan det annars vara som jag upplever?!!

    Ska köpa ett gravtest i kväll men vill gärna höra vad ni har att säga... Dessutom så visar ju inte den om jag blivit gravid men att graviditeten avbrutits.. :(

    Tacksam för svar!!!


    Jag har en släkting som blivit gravid flera gånger trots kopparspiral, hennes graviditeter satte sig alla i äggledaren så har du blivit gravid (och kanske fått missfall) så finns risken att det satt sig där. Jag tycker du borde ringa gyn, kolla så att allt är som det ska eftersom det gör ont. Men äl-testet är inte positivt så jag tror inte du skulle få ett positivt grav-test
  • Zam96
    Binta 076 skrev 2015-01-26 18:07:26 följande:

    Jag behöver lite hjälp (hoppas bilden kommer med nu) är inte detta är testet lite för positivt för att vara 7 dagar innan BIM?


    Jag är på äl+7 (BIM-6/7) och mitt teststreck var lika starkt som kontrollstrecket idag. Jag funderade lite på samma sak, men om en vecka borde vi ju ha svar på våra funderingar :)
  • Zam96
    Binta 076 skrev 2015-01-26 18:41:48 följande:
    Ja precis

    Har det hänt dig tidigare?

    Inte mig iaf...
    Men så vet ma ju aldrig med kroppen
    Nej, det är ju så, men självklart är det kul att hoppas! :)

    Jag har aldrig innan varit så inställd på att jag varit gravid under dessa försök sedan sonen föddes (efter extremt långa cykler känns det hopplöst) så jag har gett upp efter cykeldag 40 och därför inte haft koll på varken äl eller något så jag har därför inte heller testat så jag vet inte.

    Nu känner jag lite molande i livmodern och lite ömma bröst. Jag tänkte testa med äl-test i några dagar nu för att sedan testa med CB plus, får jag då positivt blir det digital bara för att. Jag gav ju upp äl-testningen denna månad så jag har ju en del sparade för de kommande dagarna :)
  • Zam96
    Hearts76 skrev 2015-01-26 19:00:56 följande:
    Långa cykler kan vara lätt fixat med Pergotime eller Letrozole :)
    Ja, jag fick pergo utskrivet innan jul, så denna cykeln började jag med det och fick ägglossning på cd 16. Så jag hoppas ju verkligen att det hjälpt mig att bli gravid också! :)
  • Zam96

    Äl+9, ingen som skymtar nåååågot? Det är väldigt tidigt att testa men man hoppas ju ändå alltid på ett plus...

  • Zam96
    SecretlyMe skrev 2015-01-28 12:55:50 följande:
    Jo, jag ser nåt faktiskt :)
    Oj, hoppet är inte ute än då :) Tack för din titt! :)
  • Zam96
    Iustitiae skrev 2015-01-28 20:11:36 följande:

    Ändrat ljuset lite lite grann..


    Jag ser, vilken dag är du på? :)
  • Zam96
    LittleMommy skrev 2015-02-05 15:39:39 följande:
    Japp :) Grattis!
    HCS skrev 2015-02-05 15:40:24 följande:

    Ser så ut Grattis!:D


    Åh, tack! Skrattande

  • Zam96

    Det gröna testet påstods mäta från 10ug/ml... CB mäter väl från 25? Med tanke på hur svagt det gröna var trodde jag att det digitala skulle vara negativt... Men det kom upp 2-3?! Alltså hade jag runt 50ug hcg när testerna togs, ändå var det "känsliga" så svagt...

    Jag testade ett grönt på äl+10 som var blankt och trodde verkligen att det inte tagit sig denna månad.

  • Zam96
    frestelsen skrev 2015-02-08 18:03:02 följande:

    Klart jag vill ge hopp:) jag är ju här av samma anledning som alla andra, tyda test för att bli gravid. Det skumt nu bara att mina testlagret ökar med..jag har ett digitalt som jag inte vill slösa på ett missfall men under dagen har jag mått så illa så blä..kan man få symtom på grav efter missfall?jag har nästan slutat blöda nu.


    Jag fick illamående UNDER missfall (som inte funnits innan) men inte efter...
  • Zam96
    kcohcc skrev 2015-02-14 11:50:46 följande:

    Vad betyder det när man får en fast smiley en vecka efter ägglossning? Själva stickan ser dock inte positiv ut. Det är två streck, men inte lika starka.


    Äl-test reagerar tydligen på LH-hormon (innan ÄL), HCG (graviditet) och progesteron som brukar vara högst fem dagar efter äl (om man inte blir gravid då).

    Jag fick positiva äl-test 4-6 dagar efter äl men fick även ett fint plus tio dagar senare kanske :)
  • Zam96
    lilljenny skrev 2015-02-17 09:36:13 följande:

    någon som vet om one step från tradera brukar visa spökstreck/torkstrreck?


    Jag testade med onestep tror jag (känslighet på 10) men fick istället mycket svagare resultat, aldrig något spöksträck... Så här såg mitt ut på BIM i jämförelse med cb som mäter 25.
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester