• lillisa

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Mirage skrev 2015-04-26 12:56:07 följande:

    Hej alla fantastiska människor där ute!

    Jag och min man har nyligen varit utomlands och gjort en äggdonation. Gjorde en återföring 20/4 med 2 st 6-dagars blastocyster. Vi har kämpat på egen hand och med ivf i över 5 år och har en väldigt tuff resa bakom oss. Detta är vår första ÄD och kanske likaså sista försök överhuvudtaget eftersom jag inte vet om vi klarar så mycket mer. Nu är jag på ruvardag 6 så egentligen är det väldigt tidigt för att testa, men då jag har mått lite illa av och till kunde jag bara inte låta bli... vad tror ni om detta? Är det ett svag plus eller är det ett spökstreck? Jag har aldrig sett ett plus på en sticka i hela mitt liv så jag bara undrar... kan detta vara möjligt? Hjärtat slår stenhårt och jag känner mig helt skakig...


    Det är ett klart plus! Grattis!!
  • lillisa
    HCS skrev 2015-04-28 20:34:27 följande:

    Tycker faktiskt inte du är så trevlig i "tonen" du heller.. Dessutom ser du ju aldrig trots att det finns streck. Det är du och några andra som aldrig ser trots att andra ser.. kan ju vara lite märkligt kanske.. blir ju också lätt fel också om det är en tråd för hjälp med svaga tester... om det måste vara supertydligt för att du ska se :-/


    Nu vill jag inte vara sån, men jag ser inte heller dessa "spökstreck". Ganska tydligt att det är blankt. Om man är gravid så kommer ju ett streck upp, är det inget streck är det blankt. Sen att man önskar se sig ett streck är ju en annan sak, men man blir ju inte mer gravid för det.....
  • lillisa
    Kalaspinglana skrev 2015-04-28 20:46:13 följande:

    Några saker.

    -skriver man här inne är det antagligen för att man vill ha stöttning. Många av oss har haft mf eller har svårt att bli gravida. Därav kan vi försöka vara respektfulla mot varandra. Ser man inte, så gör man inte det. Men då kan man försöka vara ödmjuk när man framför det.

    -bildkvalitén blir kass när man laddar upp. Det är inte alltid ett svagt streck syns.

    -vill man gärna ha ett plus, ja då är det lätt att man inbillar sig ett. Även om så är fallet behöver man inte få ett negativt svar uppkört i ansiktet. Det är tillräckligt jobbigt att längta och sakna ändå. Vi kan vara trevliga mot varandra.

    Kramar till alla som kämpar härinne!


    Du har helt rätt. Jag menade inte att vara otrevlig, men ibland känns det som att "folk" säger sig se ett streck bara för att vara snäll. När det ganska uppenbart är tomt. Det tycker jag inte är särskilt snällt. Visst kan man leva på hoppet, men jag tycker sanningen är bättre, trots att den gör ont. Bildkvalité eller ej, men är man gravid syns ett streck utan att man trixar och har sig. Vill inte vara negativ. Men kände att jag ville säga min åsikt, även om den gör ont. Jag önskar alla som kämpar för att bli gravida ska få sitt plus, men kommer vara ärlig när jag tittar på testen.
  • lillisa
    Cta skrev 2015-04-29 07:33:19 följande:

    Jag är nu osäker om det är ett spökstreck eller gravid, hjälp någon? BIM -2


    Grattis!!
  • lillisa
    rödlök skrev 2015-04-29 08:41:44 följande:

    Men oj vilken dålig stämning det har blivit i tråden! Tråden är ju till för att analysera svaga graviditetstest och inte en grattistråd för solklara plus. Får man olika svar på olika tester så är det lätt hänt att man blir förvirrad. och efter att ha stirrat sig blind på tester så kan det vara skönt att få låna någon annans ögon för att få höra att man inte har inbillat sig eller att man har det. Jag tycker det är tråkigt att det titt som tätt dyker upp små otrevliga kommentarer om att man borde sluta testa på ett par dagar osv. Sanningen är att det FINNS spökstreck, MEN det FINNS också väldigt svaga plus och då är det ju bra att denna tråd finns, eller hur?

    HCS: jag har sett på dina test från cb och på apotekets, dock ej på stickorna från graviditetskollen men dom är ju skit också. Jag tycker du ska fortsätta testa och fortsätta lägga ut bilder så att jag och alla andra som vill kan analysera dina eventuellt svaga plus


    Du har så rätt! Får lite dåligt samvete för att jag bidrog till den negativa stämningen. Min avsikt var att försvara oss som inte ser spökstreck, vissa skriver grattis fast testen är blanka, i mina ögon. Det tycker inte jag är särskilt snällt. Det ger ju en förhoppning som troligtvis leder till en besvikelse. Kommentarer som att "testa igen om några dagar" är ju bara väl menat, många i den här tråden testar ju alldeles för tidigt. Det är jobbigt att vänta och även frustrerande, men sparar samtidigt pengar och energi. Tiden är den som får utvisa om man är gravid eller ej. Nåväl. Vi lämnar det här nu och blickar framåt. Förhoppningsvis kommer fler plus att visas inom snar framtid! :)
  • lillisa
    HCS skrev 2015-04-29 11:10:53 följande:

    Kolla igenom alla mina kommentarer. Det finns ju inget belägg för allt hon skriver


    Jag tycker inte heller att du varit otrevlig, visst kan man tolka in saker som inte skrivs, men i detta fall tycker inte jag du ska ta åt dig. Håller tummarna för att du ska få ditt plus snart. :)
  • lillisa
    Life_as_supermom skrev 2015-05-03 12:49:52 följande:

    Tog ett cb test idag tror jag är på äl+9 bim-5 vad tror ni? Direkt jag tog det syntes bara en svag skugga fick verkligen anstränga ögonen för att se men efter ett tag blev det lite klarare så det ville fasta på bild iaf.

    Har sjuuukt ont i brösten de verkligen ömmar konstant, yrsel till och från varje dag i det senaste, lite värk i tjejmagen och fått sura uppstötningar vid ett par tillfällen.


    Ser tyvärr inget. Men det är ju fortfarande tidigt. Håller tummarna!
  • lillisa
    MammasWilda skrev 2015-05-13 16:41:19 följande:

    För att det är kul :)


    Haha okej! :) Dags att skaffa sig en hobby? ;) :P
  • lillisa
    MammasWilda skrev 2015-05-13 19:14:19 följande:

    Haha måste säga att det är en dyr hobby jag har haft. 3 uppbrutna gravtest om dagen 6 dagar varje månad i 13 år :)


    Haha! Det var en dyr hobby. Jag hoppas du förstod att jag inte menade att vara dömande eller elak. För en "novis" i graviditetstestvärlden låter det lite kul att bryta upp digitala test. :)
  • lillisa
    New mum skrev 2015-05-17 15:45:47 följande:

    Här kommer en bild. Vad tror ni?  Vill så gärna vara gravid nu. Har försökt så länge nu. Jag fick även ett svagt streck på äl-testet som jag tog samtidigt också.


    Om det är ett graviditetstest är det positivt! Grattis!
  • lillisa
    Vattenliljan skrev 2015-05-18 08:50:25 följande:

    Hoppas att bilden funkar, har aldrig lagt in via mobilen innan. I alla fall. Detta test är från imorse och jag bör idag vara på BIM eller BIM+1. Har aldrig fått såhär svagt teststreck förut (alltid testat samma dag efter ÄL) så jag vågar inte tro att detta verkligen är ett positivt test... Men det är ju ett streck!? Känner mig så osäker.


    Är det ett graviditetstest? I så fall är det ett plus!
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester