• GästenT

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Jag såg att någon här förut diskuterade lite kring TSH. Någon här som vet när och om TSH värdet kan påverka chansen att bli gravid?

  • GästenT
    SecretlyMe skrev 2015-11-09 14:13:11 följande:

    Ja, tsh påverkar graviditet till den grad att man har svårt att bli gravid/behålla embryo. Men mycket mer påläst än så är jag tyvärr inte. Än ;)


    Haha typiskt! Du hade gärna fått vara expert på ämnet! ;) När jag väl läser om TSH så står det mest om höga värden. Jag har under senaste åren legat lågt emellan åt, men inte höjdar lågt. Man undrar ju om det kanske kan ställa till problem... Står att man ska vara över 0,4 och jag ligger på 0,2... Undra om det kan vara så känsligt? :S
  • GästenT
    En del av oss skrev 2015-11-09 14:19:34 följande:

    [quote=75980122][quote-nick]GästenT skrev 2015-11-09 14:05:18 följande:[/quote-nick]

    Jag såg att någon här förut diskuterade lite kring TSH. Någon här som vet när och om TSH värdet kan påverka chansen att bli gravid?

    [/

    För högt TSH över 2.0-2.5 bör behandlas. Har själv underproduktion hypothreos sedan flera år.


    Okej! Hade du för höga värden? Jag ligger på 0,2.. Ibland inom det normala 0,4 men sen dippar det från och till och hamnar på 0,2. :/
  • GästenT
    HCS skrev 2015-11-09 17:28:59 följande:

    Jag har själv hypotyreos dvs. för låg ämnesomsättning. Jag har fått tre mf och alla gånger har jag legat fel i tsh. Sist hade jag hela 11 och då avstannade det i v 10+3. Ingen som kunde säga att det berodde på det, självklart, men dom reagerade på att det var så högt. Nu har jag fått ner det och hoppas nästa graviditet går vägen! Tsh skjuter i höjden direkt efter man plussat och man bör höja dosen levaxin direkt. Vid graviditet behöver kroppen betydligt mer Levaxin än annars.


    Oj! Då har du väldigt höga värden ja. Jag håller tummarna att allt går som det ska för dig! Är det läkare eller gyn som har hållt koll på TSH åt dig? Jag har ju låga värden, 0,2. Jag vet inte alls hur det kan påverka mina chanser. :/
  • GästenT
    HCS skrev 2015-11-09 21:36:06 följande:

    Det är läkare på vårdcentralen och barnmorskan. Nu vet jag inte exakt vad jag har men hade 0.85 i somras. Tror att det är värre om man ligger högt för din del. Tsh brukar som sagt stiga rätt omgående vid graviditet. :)


    Tack. :) jag har fått höra tvärt om att det inte är bra med lågt TSH för att barnet inte tillverkar eget hormon i början utan snor av mammans så att det blir lägre i början. :/ Så nu känner jag mig lite lugnare när fler har skrivit tvärt om här. Haha.
  • GästenT
    frestelsen skrev 2015-12-04 11:45:48 följande:

    Va på apoteket häromdagen och såg att de ändrat förpackningen på nån, då läste jag upp till 5 dagar innan beräknad mens. Ska fota det nästa gång jag är där. O med plus räknas att se ett tydligt, dvs svagt kan man se. Sen är som SecretlyMe säger, "beror på när äl va" men hur som, så såg jag på det testet.


    Står på cb's hemsida också att det kan fungera 5dagar före bim, så du läste definitivt rätt.
  • GästenT
    annacnummertre skrev 2015-12-04 11:58:30 följande:

    men på de nya står det fem har jag för mig?


    Jasså se där!! Då kanske det är 5 dagar!

    Haha sorry för spam.. Instruktioner... 5 dagar

Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester