• germany

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester



    Har testat med gravidkollens billiga stickor och fick svagt utslag på BIM dagen. De ökade i styrka så att teststrecket blivit tydligt men ej så starkt som jag tycker de borde ha blivit för varje dag som går. Är på BIM +8 i dag.

    I går köpte jag ett Clear Blue test och direkt kom ett fint plus upp. För visst ser det ganska starkt ut? Men nu blir jag så osäker på vilket test jag ska våga mig på att lita på.....det svaga på billiga stickor eller det starka plusset på Clear blue?!

    Vilka erfarenheter har ni och hur skulle ni tänka?
    Det är ju bara tiden som kan utvisa, men väntan är så jobbig. Har kämpat för ett plus, tillhör skaran som har svårt att bli gravid.

    Tack snälla för era ögon, erfarenheter och svar.

  • germany

    Glömde skriva att jag är orolig för missfall då de billiga stickorna inte blir starkare.
    Och väldigt förvirrad då Clear Blue då ger ett helt ok resultat gällande styrka på testet....Ska jag våga tro eller fortsätta gå omkring med en klump i magen och inte kunna glädjas...? Usch, jag känner mig så orolig Gråter

  • germany
    Annette79 skrev 2015-01-14 08:33:23 följande:
    Det där ser jätte fint ut :)) Jag testade med CB och fick som du en vecka efter bim och idag är jag höggravid :)) Så jag säger Grattis till ett mycket fint plus!
    Tack snälla för att du kikat på min testbild och svarat.
    Ska försöka ta till mig det du skriver och våga känna ett liiitet hopp i allafall :)

    Så skönt för dig att du snart äri mål med en liten i famn. Lycka till med förlossningen.
  • germany
    Minxy skrev 2015-01-14 08:16:23 följande:
    Jag föredrar CB och skulle helt klart lita mer på dom. Med RFSU's billiga stickor fick jag bara svagt positivt. Med CB starka plus. Är nu gravid i v.10, såg lilla humlan på VUL i v.8 och allt såg bra ut :)

    Grattis! :)
    Tar till mig ditt positiva svar också, tack!
    Jag hoppas få komma till det veckoantal som du är i nu så kanske jag vågar andas ut lite mera. Underbart att få se liten på vul. Njut! :)
  • germany
    MissMf skrev 2015-01-14 08:45:53 följande:
    Frågan var alltså, hur är RFSUs äl test? Eller är det cb som är ute på vift. Tar det som neg? eftersom att ena är neg
    Gällande ÄL test så brukar jag köra på billiga stickor de första dagarna och när jag ser att ökning börjar ske så går jag över till Clear Blue och har alltid fått glad gubbe samt i samband eller strax efter glada gubben starka ÄL känningar.

    Så jag skulle i ditt fall våga lita på Clear Blue. Kanske stickorna bara är lite sämre och att om du testar igen lite senare så kanske de "hunnit i kapp"?

    Förstår dig också att du liksom mig med graviditetstest blir villrådig, man önskar ju helst att alla test ska visa samma styrka.......
  • germany
    Dettaärbörjan skrev 2015-01-14 10:05:41 följande:
    Hur starkt vill du ha det? Ett jättestarkt plus som dyker upp direkt, det måste väl få duga BIM +8? Lugna ner dig nu och sluta testa! Testen kommer ändå till en punkt där de inte lan bli starkare, eller hur?

    Stort lycka till! Menar inget illa men vänta barn, inte missfall!
    Ingen fara, bara bra att du försöker ruska om mig och  försöka få mig att inte vara så himla orolig....Du har så rätt i det du skriver.

    Men, jag är helt fast i mina tankar.....kan liksom inte låta bli att fundera varför de andra billiga testen bara visar svaga plus.....Undrar om det kanske är dom som är att lita på och att det jag lagt ut på bild inte stämmer riktigt fullt ut? De andra testen som jag inte har med på bild här är mkt svagare och jag kan inte låta bli att falla ner i mörkret och mår jättedåligt över att mista detta mirakelplus.....Men jag ska rycka upp mig och faktiskt göra som du säger att låta bli att testa nu utan vänta och se vad som händer.

    Tack  för ditt lycka till, kan behövas.
  • germany
    ticcer skrev 2015-01-14 11:21:39 följande:
    Det där är ett jätte tydligt plus!!! :D Sluta nu testa och bara njut som sagt, börja småplanera och tänk på framtiden. Du ÄR faktiskt gravid :) Tänk absolut inte att du väntar ett missfall utan att du väntar en liten bebis. Skulle du få oturen att få mf så är det ju inget du själv kan påverka även om man upptäcker tidigt. Så njut nu och jag önskar dig all lycka till och ger dig ett jätte grattis, du ska bli förälder!!! :D
    Tack igen för att du tog dig tid att kika på test från en orolig kvinna. Glad
  • germany

    Min dator krånglar...men säger stort tack till er andra som svarat mig, TACK så jättemycket. Inte sagt att jag slutat oroa mig Drömmer, men jag försöker intala mig själv att hålla mig lugn och inte testa mer på några dagar i allafall samt att tänka som så att jag nu inte kan påverka så mkt mer än att ta de stödmedciner jag har (extra progestron, fragmin, trombyl och kortison).

  • germany
    Katamaran skrev 2016-11-12 08:53:17 följande:
    Vågar man lita på det här? Så himla himla svaga, och jag är ändå på bim+3... fast min cykel har varit helknasig sista tiden och kan diffa mellan 27-34 dagar.... så räknat från sista mens första dag är jag på cykeldag 33 tror jag...
    Absolut! Grattis :)
  • germany
    Katamaran skrev 2016-11-12 08:53:17 följande:
    Vågar man lita på det här? Så himla himla svaga, och jag är ändå på bim+3... fast min cykel har varit helknasig sista tiden och kan diffa mellan 27-34 dagar.... så räknat från sista mens första dag är jag på cykeldag 33 tror jag...
    Tillägger att mina graviditetstest var svaga jättelänge, men resulterade i ett barn som är 1 år nu :). 
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester