• Iustitiae

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    aurorasmamma skrev 2015-03-31 02:09:36 följande:
    Ok på så vis ???? men vänta två dagar och ta ett nytt, hormonerna dubblerar ungefär varannan dag så då borde de va tydligt/are ???? håller tummarna, återkom när du vet! Själv inväntar jag ägglossningen.
    Kommer testa på morgonkisset igen och se (och fortsätta tills det är riktigt tydligt om det nu är positivt, är kul och se stegringarna), har så mycket tester hemma så kommer inte kunna låta bli. Är bara så rädd att det ska vara spök när det är så svagt! Har fått massor med spök tidigare men inte med detta märke i alla fall så en del hopp har jag.

    Håller tummarna för att april blir din månad då! hur länge har du försökt?
  • Iustitiae
    aurorasmamma skrev 2015-03-31 11:29:59 följande:
    Haha! Jo ja känner igen de där :p

    Hur såg de ut idag då?

    Egentligen första riktiga försöket. Ha en dotter på 10 månader så nu först som de känns som kroppen hänger med. Delammar ännu till viss del men haft ägglossning sista 2 månaderna som ja trott, kollat temp och tester så de känns ju möjligt iallafall :)
    Ja så länge du har ägglossning så är det ju bara och tuta och köra haha Detta är första gemensamma för oss (min man har en dotter sen ett tidigare förhållande) och mitt första, vi har försökt i ett år men ingen lycka hittills. Såhär ser det ut idag, har beställt clearblue plus som borde komma imorgon så ska prova med de så snart dom kommer.
  • Iustitiae
    aurorasmamma skrev 2015-04-02 16:51:04 följande:
    Hur går de för dig?
    Har inte testat något mer, väntar på att clearblue plus ska dyka ner i brevlådan men verkar som att jag får vänta tills på tisdag. själv då? Äl snart?
  • Iustitiae
    frestelsen skrev 2015-04-06 21:44:41 följande:

    Men visst är de för svagt för bim?


    Äl kan ju ha skett senare än väntat så inte nödvändigtvis
  • Iustitiae
    SecretlyMe skrev 2015-04-07 14:05:01 följande:
    Finns inga studier på det och överallt där jag läst om det från läkares uttalanden så finns det inga bevis på att det ska göra en gravid lättare. Hade det varit så hade jag tex blivit gravid för länge sen. Folsyra ökar inte chansen för en graviditet utan minimerar risken för ryggmärgsbråck.
    Finns absolut studier på det. Folsyra är inte enbart bra för fostret utan påverkar även kvinnans ägg och således ökar det chanserna för graviditet, till och med för tvillinggraviditet! Men nej, självklart är det ingen garanti att man blir gravid bara för att man äter folsyra, det är ju mer än så som ska klaffa i kroppen för att det ska bli bebis men jag tror helt klart att folsyra är ett viktigt tillskott.
  • Iustitiae
    SecretlyMe skrev 2015-04-07 14:12:11 följande:
    Länk?
    Mitt internet är för segt för att starta webbläsaren men det finns studier på bla. SBUs hemsida men den omfattar enbart det dagliga rekommenderade intaget där man funnit en liten ökad risk för tvillinggraviditet men även motsägelser, studien menar att man behöver inta mer än den dagliga rekommenderade dosen (föredragsvis då genom att folsyreberika mjölet i sverige som studien handlar om) för att marginellt öka risken för tvillinggraviditet. Dock så har det gjorts få svenska studier och de är inte särskilt omfattande, däremot i Storbritannien och Danmark (där maten är folsyreberikad och tvillinggraviditeterna är mycket högre än i tex. Svergie) har man gjort fler och mer omfattande studier. En studie finns publicerad på dailymail.co.uk så det är bara sätta dig och googla lite.
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester