Inlägg från: lilagrodautanben |Visa alla inlägg
  • lilagrodautanben

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Positivt! :h


    Liiiiivia skrev 2019-09-18 10:40:07 följande:

    Hej hej! Första gången jag frågar något här på FL men ni verkar så trevliga att jag vågar göra det :)

    Är detta ett svagt positivt test eller ett spökstreck? Taget nu (inte med morgonurin) 5 dagar innan BIM. Hade ett missfall för 6 v sedan och hoppas så innerligt att jag ser två streck på detta test! Hjälp tack! :) Kram


  • lilagrodautanben

    Ja det är hemskt att försöka få svar på vc eller hos mödravården, dom rycker mest på axlarna och svarar att man märker om det är missfall. Har träffat alldeles för många okänsliga sjuksköterskor, läste, barnmorskor osv. När jag kom in med mitt utomkveds efter operationen så sa barnmorskan - du är ung! Du hinner få barn.

    Ursäkta men vi hade försökt då i två år innan det tog sig den gången.. blev så fruktansvärt ledsen.. Ja åk in och kräv ett svar! Säg att du är orolig för utomkveds och då måste dom ta dig på allvar. Ligg på och va envis! Ibland måste man strida för sina rättigheter, speciellt inom sjukvården tyvärr. Har stridit ihjäl mig pga alla missfall men även om vår sons sjukdom när han var spädbarn. Ingen tog mig på allvar så det slutade i urakut operation tillslut annars hade han inte levt idag. Det är hemskt att man ska behöva strida för sin sak men det är inland ett måste. Önskar er all lycka till!


    Nicciz skrev 2019-09-18 12:05:39 följande:

    Tack för ditt svar! Du kan mer om detta än barmorskemottagningen och vårdcentralen. Ringde kvinnokliniken där jag gjorde fertilitetsutredning och de sade att gynakuten kan se allt så jag åker nog dit. Märkligt att det inte går att få bättre service.


  • lilagrodautanben

    Okej men vad skönt att du fick hjälp till slut iaf! Var också in runt vecka 5 och då såg dom heller inget i livmodern men det var för tidigt då också. Fick aldrig svar på hur slemhinnan såg ut men började blöda dagen efter så fick missfall. Slemhinnan ska ju va lite tjockare än 6,8 tyvärr vid en ?normal? graviditet men det kan ju ha varit som du skrev, två ägglossningar och då är det ju ännu tidigare än vad du beräknat. Jag fick också lämna blodprov varannan dag och mitt blev bara lägre och lägre. Vilket inte va så konstigt då jag hade missfall som sagt men det behöver ju inte betyda det värsta för dig! Jag håller iaf tummarna hårt för dig och hoppas att hcg stiger!! <3


    Nicciz skrev 2019-09-18 15:31:00 följande:

    Tack! Det var precis det jag gjorde. Var på gynakuten och gravtestet var positivt även där. Vid VUL såg äggstockarna och livmodern bra ut. Det gick inte att se om något satt i äggledarna eller i livmodern eftersom det är för tidigt. Slemhinnan var dock bara 6,8mm vilket är för tunt för var i graviditeten jag borde vara enligt ägglossningsstickan. Ev kan jag ha blivit befruktad senare och haft två ägglossningsr, eller så ser det inte bra ut. De tog blodprover för att mäta hcg och ska följa upp det inom 48h. Läkaren sade att hon var orolig att testerna inte ökat i styrka under dessa 5 dagar som gått och att det också kan tyda på ev kommande missfall. Får svar på det första blodprovet imorgon!


  • lilagrodautanben

    Ensam är du absolut inte! Skriv till mig privat om du har mycket funderingar eller bara vill prata :)

    Det är olika hur tjock den ska vara, jag brukar ha 10 vid äl och sen när jag varit gravid så har den växt på sig några millimeter till. Men allt mellan 8-15 är nog normalt, iaf enligt min läkare.


    Nicciz skrev 2019-09-18 16:56:29 följande:

    Tack för att du delar med dig, det betyder mycket att veta att man inte är ensam i det här. Vet du hur tjock slemhinnan ska vara? Har googlat men inte hittat svar. Håller också tummarna men är inställd på missfall tyvärr. Tack för lyckönskningarna! <3


  • lilagrodautanben

    Jag tog ett cb early och strecket kom fram efter 20 min. Inte 10 som det står. Iofs var jag bara på äl7 eller 8 så litade inte på det för mycket: på äl10 tog jag ett till och då kom det fram i rätt tid! Så jag har läst mig till att ju tidigare man testar desto längre tid kan det ta för testet att reagera eftersom hormonnivån är så låg. Så håll ut! Jag tror du kommer få ett ?giltigt? plus inom det Märsta dagarna!


    Pezta skrev 2019-09-20 08:13:19 följande:

    Här ser man färgen lite bättre. Men som sagt detta dök upp efter 15 minuter


  • lilagrodautanben

    Hej! Går fint här än så länge, ingen mens eller blödning iaf.. har gjort fyra test, det senaste i onsdags och är sugen på att göra ett till test för att se så det ökar men har fått testförbud av maken så jag inte ska analysera och oroa mig haha.. här är söndag, måndag och onsdag :)


    Närsomhelstnu skrev 2019-09-20 17:45:38 följande:

    Lilagrodautanben, hur går det för dig? Testat nått mer? Tänker på dig!


  • lilagrodautanben

    Tro mig, det är inte jag som bestämt att jag inte ska testa, det är maken ;) anledningen är att jag analyserar allt och sen blir jag orolig och jobbig så han tycker att det får räcka med dom testen jag tagit. Haha!


    Närsomhelstnu skrev 2019-09-20 18:43:05 följande:

    Va duktig du är, jsg hade aldrig kunnat hålla mig hehe. Väldigt fin stegring är det!


  • lilagrodautanben

    Vet att kvalitén här på fl är värdelös när man laddar upp så jag lekte lite med ditt test och visst kan jag se nåt! :)


    Enniie skrev 2019-09-22 08:07:45 följande:

    Ser jag i syne?


  • lilagrodautanben

    Åt helvete faktiskt.. konstaterade missfall inne på gynakuten idag efter kraftig värk och blödningar.. vet inte om jag orkar mer. Detta blev missfall nummer 12..


    lillainna skrev 2019-09-23 16:03:01 följande:

    Har hållit tummarna för dig. Hur har det gått? :)


  • lilagrodautanben

    Vi var under utredning tills vårt 11e missfall, då sa kliniken att dom inte kunde hjälpa oss mer så vi plussade nu på egen hand, utan hormoner, sprutor och mediciner. Och så blev det ett till missfall... skrev upp oss på väntelista för utredning i en annan stad så får se om dom kan hjälpa oss.. försökte få hjälp i Sthlm men då behövde vi åka dit varannan vecka för besök och vi bor långt upp i norr. Samt att besöket där kostade 6000:- med dropp och det kan jag inte betala varannan vecka. Känner mig helt slut..


    Myrkrypet skrev 2019-09-23 16:48:06 följande:

    Nej fy, jag känner med dig! Men måste fråga, är du under utredning? 12 missfall är inte ok att inte undersöka! Stor stor kram


  • lilagrodautanben

    <3 tack


    Närsomhelstnu skrev 2019-09-23 17:10:35 följande:

    Men nej fy va tråkigt :( ni som var så grynt bra och klarade detta helt på egen hand. Åh vad jag lider mer er <3


  • lilagrodautanben

    Tack så hemskt mycket för att du hoppades! Det värmer att höra trots att det gick som det gick <3


    lillainna skrev 2019-09-23 18:45:14 följande:

    Jag beklagar! Jag höll verkligen tummarna för er och hoppades att det skulle gå vägen nu.


  • lilagrodautanben

    Vad fin du är! Värmer så mycket att få fina och stärkande ord från främlingar <3 jag tackar så mycket för dina tummar och lyckönskningar!


    Liten till skrev 2019-09-24 19:58:48 följande:

    Nej men fy vad ledsen jag blir nu. Jag snubblade in här för kanske ett halvår sedan (skrev för många år sen, när vi själva försökte) och läste om ett av dina missfall. Har kikat regelbundet för att se hur det går för dig, och hållt tummarna hela tiden. Har varit så glad nu för din skull. Men skickar de varmaste kramar jag kan och önskar all lycka framöver.


Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester