Forum Ekonomi - Ekonomi & juridik
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Prognosia?

  Fre 23 sep 2011 13:55 Läst 20053 gånger Totalt 7 svar
  Fre 23 sep 2011 13:55

  Min man blev uppringd av prognosia som ville ta hand om hans pensionspengar. Det kostar 896 kronor per år men då ingår efterlevnadskydd. Vi är i 30-årsåldern. Är det värt att satsa 896 kr per år på detta? Någon som kan något om detta?

  Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
 • Lör 24 sep 2011 11:30 #1

  Vet inte vilket pensionssparande det rör sig om, men i princip kan du få bättre placeringsråd genom att gå ner till biblioteket och läsa aktiespararen.

  I PPM finns det väl inget efterlevnadsskydd så jag utgår från att prognosia vill att ni ska starta ett nytt pensionssparande via pensionsförsäkring eller IPS?

 • Micael Wiklan­der
  Visa endast
  Tis 27 sep 2011 13:10 #2

  Hej "Krokusen".

  Mit namn är Micael Wiklander och jag är VD på Prognosia. Trevligt att du överväger att anlita Prognosia som partner för din premiepension!

  Som pensionssparare måste man själv bilda sig en uppfattning om man önskar sköta sin pensionsförvaltning själv eller vill ta anlita professionell hjälp.

  Precis som du skriver så är årsavgiften för Prognosias tjänst Aktiv Premiepension 896 kr.

  Vad du får du då för din årsavgift till oss? Från 2005 har vår mest valda portfölj Prognosia Global ökat 137 % medan genomsnittet av alla fonder i PPM-systemet ligger på +/-0 %. Det innebär att vi i snitt varje år levererat en värdeökning på drygt 15 %, vilket motsvarar 11 250 kronor mer än genomsnittsspararen per år.
   
  I din avgift till oss ingår också ett efterlevandeskydd som täcker hela ditt sparande på premiepensionskontot. Efterlevandeskydd ingår ej i det traditionella statliga alternativet, utan är speciellt framtaget för Prognosias kunder.

  Sedan en tid tillbaka kan Prognosia även hjälpa dig med förvaltning av avtalspension och tjänstepension.

  Du finner mer information om Prognosias tjänster på www.prognosia.se.

  Med Vänlig Hälsning,

  Micael Wiklander
  VD Prognosia

 • Fre 14 okt 2011 13:16 #3

  Ja du Mikael. men det är varken lätt ätt få er att svara på mail och ännu mer omöjligt ätt säga upp tjänsten. Jag fick en faktura för nästa år o skickade in en uppsägning av avtalet. Fortfarande inget svar nästan 2 månader o en påminnnelse senare... Riktigt välskött företag typ.... Skickade nytt mail o fick autosvar igen... Sen inget mer. igen ... Rekommenderar inte prognosia i dagsläget....

 • Tis 1 nov 2011 20:37 #4

  Jag blev uppringd idag av Prognosia, på mobilen! Enligt lag får de tydligen inte ringa till mobiler om de säljer tjänster/saker.

  Jag tror jag svarade nej och att jag inte var intresserad typ 50gånger. Jävlar va han tjatade, vilket jag även sa till honom.
  Fick höra massa om att det är för mitt eget bästa och att jag var vuxen och måste ta ansvar o allt vad fan det var för att få en bra pension senare i livet..

  Dum som jag var så gick jag väl med på det till slut efter 25min diskussion, på vilkoret att jag när som helst kunde säga upp detta, vilket jag kunde sa han.
  Det han sa lät ändå rätt bra, som det är nu har mina fonder gått minus senaste året.
  Så tänkte att jag kan ju testa ett par månader och se om fonderna ökar eller sjunker i värde......

  Men efter samtalet avslutades så googlade jag på företaget och har nu läst väldigt mycket negativt om Prognosia. Och så läste jag i vilkoren att om jag säger upp det, så får jag inte tillbaks inbetald avgift, för kvarstående tid.. Kunde bara betala halvår eller år. Så testa ett par månader går inte. Eller jo, det går man får betala för 6månader.

  Det är tur att det finns ångerrätt! Verkar vara ett oseriöst företag, efter allt jag läst om dom.

 • bicker­e
  Visa endast
  Mån 21 nov 2011 17:31 #5

  Testar nu www.nativus.se ganska ny sida men ligger på plus igår på deras pensionstjänster! Bytte till deras tips i somras och har sedan dess ökat mitt ppm med 7%, börsen har gått ner med 16% under samma tid. Grym tajming så är nöjd en så länge! Rekommenderas! Plus deras syn på investeringar, hållbar inriktning så långt det går sedan går 10% till välgörenhet det som fick mig att byta först och visade sig vara ett bra val.

 • Mån 13 jan 13:17 #6

  Hej Micael

  Hur kan eran mest valda portfölj ha ökat sedan 2005 om företaget startade 2007, du får gärna klargöra det för mig
  http://www.mynewsdesk.com/se/prognosia/pressreleases/dagens-industri-prognosia-utmanar-torbankerna-739880

  / skeptisk

 • Mån 22 sep 21:31 #7

  Här är en hemsida som jämför olika typer av fondförvaltning, fondförskringar och PPM rådgivning. Kika gärna in om ni vill ha en bra klargörelse om vilken pension som är bäst. www.pensionia.se :)