Inlägg från: AgnesGN |Visa alla inlägg
  • AgnesGN

    Vår/sommarbebisar i umeå 2012

    Hej!
    Hittade tråden nu. Har inte läst igenom den, men tanken är att göra det efter jag skrivit inlägget.

    Jag väntar mitt första barn 10 juni och bor lite utanför Umeå. Mitt nick är inte så hemligt så om ni känner igen mig så prata gärna inte högt om att jag är gravid då bara närmsta släkten vet än så länge.

    Går in i v. 13 idag, så 12 fulla veckor. Känns som en toppen första advent!

    Grattis till era graviditeter och roligt att det finns en Umeå-tråd!

  • AgnesGN

    Systernorr - Tack. Stämmer bra om LCHF-tråden. Men det livet har jag lagt bakom mig tillsvidare. Illamåendet och LCHF gick bara inte... Varför är det det som är sämst för en som är det enda man får i sig? Hrm...
    Jag trodde illamåendet var på väg bort, för inte mått illa på några dagar nu. Men idag är det tillbaka igen. Mått illa hela dagen. Livet är allt bra härligt... =P

  • AgnesGN

    Systernorr - Jag kunde inte hålla kosten många sekunder efter illamåendet började. Går på postafen, två om dagen, men har inte tagit någon på några dagar för har känt mig bättre. Men idag kom det tillbaka. Så jag hoppades lite i onödan att det var på g över. Men får ge det lite tid. Tids nog lugnar sig det ner sig hoppas jag...

  • AgnesGN

    Min mamma är BM och hon säger att de absolut INTE lyssnar på hjärtljud innan v. 20 för att det är svårt att hitta och de inte vill oroa mammorna i onödan ifall de inte hittar. Jag som hade hoppats hon ville tjuvlyssna på mig till jul, men det sket sig. Är bara runt v. 16 då så jag ids inte ens fråga... =P

    Sedan säger hon att de ändå inte är något de kan göra om man får en blödning innan v. 21-22 tror jag. Enligt henne är det bara att avvakta och se. För om det är ett MF på g så kan de ändå inget göra för att rädda bebis så tidigt.... Jag nojjar mig mkt ibland och det är såhär hon lugnar mig... =P

  • AgnesGN

    BF-LISTA!

    21 Mars - sunshined, andra barnet

    25 Maj - Janniiique, andra barnet.

    10 Juni - AgnesGN, första barnet

  • AgnesGN

    Oj, vagn är något jag knappt har tänkt på än. Men det löser väl sig. Är ju många månader kvar för min del... =) Vilka affärer rekommenderar ni att man ska gå och provköra vagnar på? Vet inte riktigt var det finns i Umeå, för jag har behövt veta det förr... =)

    Ultraljud på tisdag, imorgon går jag in i v. 20, 19+0. Sen korrigeras det väl på tisdag... =P Men är så nervös... Tänk om det inte är någon bebis i magen? Tänk om den inte lever? Tänk om det är en alien? Kanske en stor köttbulle? Förstoppning? Haha... Jag ÄR knäpp... ?=

  • AgnesGN
    marieotyra skrev 2012-01-14 16:09:31 följande:
    AgnesGN: Lycka till med ul! Tycker att vi har gått på nitar både på babyproffsen och barnens hus här i stan så jag vet inte riktigt vad jag ska säga. På babyproffsen påstod dom att det ABOSLUT INTE gick att köpa en klädsel till vår sittdel. Det kändes ju väldigt konstigt att den sittdelen hade sålts utan klädsel bara ett år tidigare??? Vi kontaktade barnens hus och visst gick det att köpa, däremot fanns inte alla färger kvar....men det känns som en helt annan sak. 

    Så framför allt, var kritisk när ni ska köpa vagnar. Saker och ting är inte alltid som de verkar...

     
    Okej, babyproffsen och barnens hus... Bra att veta vars man ska gå i alla fall... =) Tack för infon om affärerna så man får vara lite kritiskt till allt... Ska försöka kolla vilken vagn vi vill ha och sen se om den finns på blocket... Men först ska vi göra UL och se om det nu ens ÄR ngn bebis där i magen... =)
  • AgnesGN

    Härligt med allt sånt pyssel. Längtar när det börjar bli dags för oss med sådana bestyr. Längtar så till sommaren nu! Men är nervös som tusan inför tisdag. Men det hör väl till hoppas jag. Jag tror inte jag är ensam om det... =)

  • AgnesGN
    Syster Norr skrev 2012-01-15 16:42:51 följande:
    AgnesGN: jag tycker dom är betydligt mer kunniga på babyproffsen än barnens hus. Lycka till på UL, vi ska dit på fredag.

    Några ytterligare tips inför vagninköp:
    Åk och kläm och känn, glöm bara inte att prova vagnen i bilen så det funkar att få in den i skuffen. Fundera även över vilka finesser ni vill ha, vill ni kunna sätta babyskyddet direkt på vagnchassit, går du och handlar är stor varukorg som håller för lite vikt ett måste, ute i terräng är luftfyllda stora hjul att rekommendera. Det är verkligen en djungel!
    Däremot kan man tjäna väldigt mkt på att köpa utomlands eller fynda begagnat.
    Vi sparade 4000 kr genom att beställa vår vagn från Holland. Hjälper gärna till med tips om var det går att inhandla vagn till lite bättre pris.
    Ska bli roligt att ge sig ut i hela djungeln. Eftersom det är vårt första barn så har vi ingen koll på något! Men bra att få lite hjälp med tips. Jag vill ju ha ALLT det du skrev... =P Stor korg under som tål vikt då jag inte har alltför långt till affären och hoppas kunna motionera samtidigt som man handlar, babyskydd som kan knäppas på vagnen, vagn som klarar av promenad i alla fall på grusväg, eventuellt elljusspår (på sommaren såklart) och även vintriga förhållanden då vi bor där vi bor, inte för klumpig då den måste rymmas i vår saabs bagage och att vi även vill få med oss packning då mina föräldrar bor 50 mil härifrån... Huff... Något tips på rak arm? Elelr är det en omöjllig kombo? =)
Svar på tråden Vår/sommarbebisar i umeå 2012