• lyckospeja

    IVF-bebisar sommaren 2012

    Samlingsplats för oss som lyckats plussa med lite extra hjälp och har bf sommaren 2012! :)

  • Svar på tråden IVF-bebisar sommaren 2012
  • Moa Li

    Nu har jag hittat hit!

    Jag är en av dem som plussat idag. Underbar dag.

    Har mått illa nu på kvällen, men hävdar att det är magsjuka. Nästan löjligt att må illa samma dag man fått ett plus. Mannen bara ler åt mig.

    Har fått en tid hos barnmorska den 27 oktober. Läste i graviditetskalendern att man kan se ett tickande hjärta redan då.

  • lyckospeja

    Välkommen! ;) Ja må illa kan man göra tidigt. Har mått illa hit o dit i ca en vecka nu, har td imorgon. Men fick som sagt ett plus på tjuvtestet jag gjorde i måndags. :) Gjorde FET i Örebro för ca två veckor sedan. Har sedan innan en dotter, hon blev till med FET 2009. Hon fyller två i december. Ska bli roligt att testa på riktigt imorgon, för efter det får jag ringa mina samtal!

  • snuttan30

    Nu har jag med hittat hit :)

    Jag kan ju känna att nu när man äntligen plusat så vart jag såååå gravid...Jag kunde känna alla symptomer  helt plötsligt, hur illa jag mår o  hur magen helt plötsligt växte väldigt snabbt. .Töntigt ? Mmmm , något ! Flört

    Lycospeja:  Vad roligt att se att vi gjort FET i samma stad ( Örebro ).
    Moa Li: Vart befinner du dig?

    Själv har jag sedan tidigare 2 barn med en annan man än den jag lever med idag .  Så att vi är inne i IVF svängen har med manliga faktorer att göra. 

    Jag har fått tid för VUL nu den 27/10... Ytligare en väntan...man vill ju liksom se med egna ögon att det faktiskt e något där..ja ja, jag ska inte gnälla....Ne, nu e man ju äntligen gravid   Drömmer

    Kram

  • lyckospeja

    Äsch, när man väl ringer har ena stället telefonsvarare och det andra har inte telefontid förrän vid tio. Åååh, jag som ville meddela glada nyheter nu! Jaja, får väl vänta lite till... ;)

  • lyckospeja

    Äntligen! Nu har jag fått prata med båda sjukhusen. Fick tid för undersökning 31/10. :)

    Däremot har jag inte ringt någon bm än, inte telefontid nu... Funderar på att byta bm om jag får samma som sist. (Hon sa väldigt konstiga saker ibland som jag VET är fel och så är hon så konstig. Bara satt och stirrade på en när man kom dit, med ett flin på läpparna, sen frågade hon varje gång "Hur kääänns det...?". Sedan påstod hon att bebisen inte vänt sig rätt på slutet, med det visade sig på ett extraul att hon hade fel. Nästa gång jag kom dit så sa hon plötsligt "Ja men det känner jag att hon ligger rätt". Jaha, varför kunde hon inte känna det sist då? Jo, för att hon kände inte på magen lika grundligt på samma sätt när hon sa fel. Suck... Klant.) Men vet inte hur jag ska säga om det är just hon som svarar när jag ringer, är ju liksom lite pinsamt att säga typ "jag vill ha någon annan"... Någon som har något tips?

  • Moa Li

    Lyckospeja: Grattis igen till pluset och även till den bokade tiden. Jag fick tid den 27 oktober. Känns bra att ha en ny "anhalt" att längta till - att längta 9 mån framåt känns för stort nu. Men tre veckor klarar jag.

    Jag känner mig också "löjlig" som fick graviditetssymptom igår, med illamående. Men jag tror fortfarande att det är hormonerna från IVF:en som ligger kvar.

    Snuttan: Var jag befinner mig? Menar du var i landet så bor jag i Linköping.Menar du i graviditeten (haha!) så befinner jag mig i vecka 5... fast det kan jag inte få ihop. Måste vara vecka 4 om man räknar 2 veckor innan IVF och 2 veckor efter. En hel djungel all lära sig allt nu Kyss

    Hur har er dag varit idag då, tjejer. Nygravida och allt. Har ni gått och strålat på jobbet? Sedan IVF:en har jag känt mig lite mer "nonchalant". Som att viktiga beslut inte är lika viktiga - jag ska ju ändå vara mammaledig efter semestern... urdumt....men märkt att jobbet spelar mindre roll nu. Jag blev erbjuden ett ganska ärofullt uppdrag idag, men sa blankt nej. Sa att jag redan har mycket att göra och inte kan ta på mig mer. Han blev ganska paff, men kändes bra. Jag skulle ha tagit på mig uppdraget annars - även fast jag inte skulle få extra betalt och att det skulle innebära merarbete. Just för att jag "kanske inte är kvar" och inte ser någon vinst med att vara duktig mer nu ... om jag ändå ska vara mammaledig efter semestern.

    Fattar nu... nu har jag gått upp en "level" och befinner mig på en ny plattform i livet. den att bli förälder. Guuudars, vad bra det känns då!

    Kram på er alla illamående hormonstinna kvinnor runt om i landet. Nu är det dags för oss att rocka!

  • lyckospeja

    Ja det är skönt med något att se fram emot snart. :) Om du är i vecka 4+någonting, så säger man att man är i vecka fem eftersom den är påbörjad. Är lite rörigt i början innan man är med på att det är så. Bra att du tackade nej till extra jobb, ta det så lugnt du kan! :)

  • Moa Li

    Lyckospeja: Ja, jag glömmer bort att man räknad veckor från en torsdag i mitt fall - eftersom insättningen var på en torsdag så har det ju gått mer än 4 torsdagar. Ligger djupt rotat i än att en vecka är mån-sön.

    Då är jag i vecka 4 + 1

  • lyckospeja

    Om du tänkt berätta för någon är det rätt kul att säga veckorna. Spelar ingen roll om talet blir rätt. Bara säg 4+1=5. Är faktiskt roligast om det inte stämmer, om man är i vecka 4+2=5. För då undrar de om man är knäpp som inte kan räkna så enkla tal. Haha, kanske bara jag som har dålig humor?! ;P

Svar på tråden IVF-bebisar sommaren 2012