• solrosen17

    Jag vill flytta hem igen!!! Inte Dubai!!!

    Mitt råd till dig är att inte flytta till Dubai med 3 barn.
    Jag bodde där i 4 år och min man som är spanjor bodde där i 8 år. Vi bestämde oss för att flytta därifrån när vårt första barn föddes.
    Dubai är bra men sen beror det också på vad man värdersätter här i livet. Det funkade bra för oss att bo där när vi båda jobbade och inte hade något barn. Men insåg vi att det inte skulle vara långvarigt i och med att det inte skulle gå att kombinera arbetslivet  med familjen. Jag hade typ två val, antigen skulle jag låta en nanny ta hand om mitt barn eller så skulle jag vara tvungen att sluta jobba. Dagis fungerar inte som i Sverige, det är dyrt och dessutom så är öppetiderna mest anpassade så att hemma fruarna får några timmar ledigt.
    Min man jobbade HELA tiden och spenderade FÖR MYCKET tid i trafiken, jag hade tur som bodde nära vårt hust men kom också hem sent från jobbet.
    Man är ju där på arbetsvisum så allt kretsar runt arbetet tycker jag så det finns inte direkt någon trygghet. Får ens chef fnatt en dag och bestämmer sig för att avskeda en så kan han göra det utan några problem det finns inga lagar som skyddar en.
    Visst är det härligt med värmen ioch ibland även lyxen och att det finns en otrolig blandning av människor från olika delar av världen så man känner sig inte utanför på något vis. Men jag tycker inte att det är värt det, för mig är familjeliv, stabilitet och trygghet mycket viktigare.
    Om ni bestämmer er för att flytta dit så råder jag dig att göra det med ett expat kontrakt och inte lokalt.  Förhållandena är extremt osäkra med lokala kontrakt, det är inte heller vanligt att man får ersättning för skola och dom väljer också att ta en sämre försäkring. Vård och omsorg är privat och väldigt dyrt så det är viktigt att företaget betalar detta.

    Jag hoppas att jag inte har skrämt dig, det är inte min avsikt.  Jag vill bara ge en verklighetsbild av Dubai och inte bara det lyxiga som man oftast får höra om.

    Lycka till!!! 

  • solrosen17
    erimother skrev 2011-10-15 11:55:05 följande:
    BINGO!!! Det här är precis vad jag behöver få konfirmerat, TACK SÅ MYCKET!!! Som jag skrev tidigare, efter en del undersökning som jag gjort om lokal anställning i Dubai så inser jag alla risker och att det definitivt inte är värt om man jämför med det liv vi kan få i Sverige. När jag frågar min man om hur vi skulle göra om vi fick sparken över dagen så svarar han bar att "då packar vi och letar ett nytt land" så j-vla barnsligt, så där kan man inte leva med familj på inte mindre än 3 barn.

    I natt har jag tänkt och tänkt och kommit fram till att om han inte vill flytta tillbaks till Sverige så gör jag det själv med barnen. Jag hoppas att jag klarar det och sen hoppas jag att han inte är så dum i huvudet att han bråkar om vem som ska ha barnen, i Tunisien är det nämligen pappan som bestämmer när barnen får lämna landet, fast barnen har dubbla medborgarskap....helt f-----n sjukt.....fast det är mamman som har burit dem i 9månader.
    Jag förstår din oro och tycker du gör rätt i att flytta tillbaka till Sverige.  Har man barn så är det inte lika lätta att flytta från ett land till ett annat, det är mycket som står på spel.
Svar på tråden Jag vill flytta hem igen!!! Inte Dubai!!!