• Bollas

    Har någon provat Femar (Letrozole)?

    Jag har gått på ganska många Pergotime kurer, ibland ägglossning, ibland inte... men aldrig graviditet. Nu har min läkare gett mig Femar (letrozole) som han säger ofta är mer effektivt än Pergotime. Är det någon som har provat detta? I såna fall med vilket resultat??

  • Svar på tråden Har någon provat Femar (Letrozole)?
  • Night sky

    På vilken grund tyckte din läkare att du skulle ha denna medicin???

    Läser man i fass står det detta om detta läkemedel:
     


    Vad Femar används för


    Femar används för att förebygga återkomst av bröstcancer. Det kan användas som första behandling efter bröstoperation eller ges efter fem års behandling med tamoxifen. Femar används också för att förhindra spridning av bröstcancer till andra ställen i kroppen hos patienter som har framskriden sjukdom.


    Femar skall endast användas för att behandla:


    - östrogenreceptorpositiv bröstcancer och


    - endast hos kvinnor som har passerat övergångsåldern, d v s som inte längre har menstruationer.

  • Pimpinellan

    Om pergo inte funkat brukar man övergå till sprutor ju. Denna medicin har jag aldrig hört talas om i infertilitetssammanhang och då har jag läst många,många tusen inlägg på de här åren!

  • Bollas

    Läkaren som är expert på infertilitet menade att detta var ett läkemedel som används mer och mer, och som ofta ger bättre resultat än Pergotime. Han var väldigt noga med att säga att det inte är godkänt som fertilitetsmedel, att det är en medicin som används av kvinnor som har opererats för bröstcancer samt att den är dyrare än Pergotime. Han berättade att den dock är godkänd i flera andra land för just detta syfte (fertilitet). Att den inte är godkänd i Norge (där vi bor) innebär inte att det inte är lov att använda den, men att läkaren förpliktar sig att informera om ovanstående. Jag har tidigare provat sprutor också.
    Det fertilitetcenter som jag går till litar jag hundra på, det är privat och måste visa till goda resultat. Jag har gått dit i 7 år (och har fått barn till trots för mina extrema äggstockar :)) Metformin är något annat jag kan rekommendera när det gäller PCO... Det  (och en hel del tur!!) hjälpte mig att få mina barn.

  • Äppelblad

    Min gyn säger att Femar är nästa alternativ om ökad dos Pergotime inte leder till ägglossning. Hon är specialist på infertilitet. Hon nämnde också att medicinen används i bröstcancerbehandling men ger bra resultat också när det gäller dem som inte får ägglossning med hjälp av Pergotime/Clomifen.

  • Bollas
    Äppelblad skrev 2011-10-24 11:39:55 följande:
    Min gyn säger att Femar är nästa alternativ om ökad dos Pergotime inte leder till ägglossning. Hon är specialist på infertilitet. Hon nämnde också att medicinen används i bröstcancerbehandling men ger bra resultat också när det gäller dem som inte får ägglossning med hjälp av Pergotime/Clomifen.

    Lycka till med pergotimekuren. Jag ska prova Femar nu och se om det ger resultat. Det som läkaren också sa att ägglossningen ofta kommer sent,dvs att det inte är ovanligt att den kommer efter dag 20...
  • Äppelblad

    Lycka till! Rapportera gärna här hur det har gått!

    Verkar inte vara så vanligt att man ordineras Femar vid PCO så det kan behövas lite fler erfarenheter Glad

  • Bollas

    Jag ska rapportera. Har tagit tabletter i fem dagar (precis som Pergotime). Ska till gyn 31/10 och göra vul, är då dag 15. Men som sagt så kommer ofta ägglossningen sent (om det blir någon då hoppas hoppas :))

Svar på tråden Har någon provat Femar (Letrozole)?