Inlägg från: Voxen1 |Visa alla inlägg
  • Voxen1

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Nu har jag äntligen besegrat monstertvätten. Det tog sin tid. Nu ska jag se till att inte komma efter igen! Förutom tvätten så har jag ägnat mig åt sovrummet. Nu är allt rensat och undanplockat. Igår dammade, dammsög och våttorkade jag där. Det jag har kvar är att gå igenom barnens teckningar. Nu ska jag ta ett tag i köket. Behöver plocka av bänkarna och dammsuga.

  • Voxen1
    Ms H skrev 2018-03-17 19:17:50 följande:

    Imorgon ska tio veckors damm bort och en packning tvättas!


    Hur har det gått MsH?
  • Voxen1
    Ms H skrev 2018-03-22 19:54:51 följande:

    Väskorna tomma, liksom tvättkorgen. Dock inte tagit hand om de rena kläderna än. Dammandet gick inte alls lika bra, men imorrn ska allt vara borta!


    Damming brukar inte gå bra för mig. Jag tycker att det är så tråkigt och det blir dammigt så fort i vårt hus. Men nu när det inte står saker överallt går det iallafall lite lättare.
  • Voxen1

    Har alla tagit påskledigt från städandet? Själv har jag delvis gjort det, men lovat mig själv att ta mig igenom köket innan veckan är slut. Jag har en hylla i skafferiet att gå igenom och ett köksskåp plus att rengöra micron och ugnen.

    Är det någon som kör efter Flylady eller har ni gett upp det? Tänkte hoppa på det nu när jag har rensat överallt. Men det kanske är att ta sig vatten över huvudet. Hur mycket tid lägger ni på städning? Jag tror att jag vill ha det mer städat men inte lägga den tiden som krävs. Om ni förstår vad jag menar.

  • Voxen1
    Javli skrev 2018-03-30 11:52:15 följande:

    Här går det framåt. Försöker följa Flylady men i liten skala, att ta en sak från veckostädningen per dag, dammsuga ett rum eller två per dag, göra en sak i veckans zon per dag.


    Ska nog försöka göra i liten skala också. Tidigare har det känts som jag städade hela tiden. Men då gjorde jag veckostädning och en zon varje vecka. Jag kanske ska prova veckostädning plus ett par saker från zonstädningen.
  • Voxen1
    vallakra skrev 2018-03-29 09:01:01 följande:

    Här haltar det lite med både städning och tvätt, det har nämligen kommit in en ny grej i vardagen. Lillkillen har börjat övningsköra!

    Det är jättekul tycker både han och jag men visst tar det tid från andra "måsten". Särskilt om vi skulle göra som han vill och köra från middagen till läggdags.

    Men jag har beslutat att ta vara på den här tiden, körningen ger mig verkligen tillfälle att komma nära min son på ett helt nytt sätt. Städningen får jag klämma in där det går.

    Nu är i alla fall hela familjen ledig hela påsklovet så då blir det köra av!


    Så känner jag också. Jag vill ha ordning för att få mer tid att göra roliga saker med barnen, istället för att städa och plocka hela tiden. Men fast jag har mycket bättre ordning nu så städar jag lika mycket. Ribban för lägsta nivån har ändrats. Därför funderar jag på vad som är en rimlig nivå. Njut av att din son vill övningsköra med dig och tycker att det är kul att umgås med dig. Perfekt ordning kan man ha när barnen flyttat hemifrån!! Innerst inne tror jag inte att ett perfekt hem skulle göra mig lyckligare!
  • Voxen1
    Javli skrev 2018-03-30 18:16:43 följande:

    Känner verkligen igen mig, vill gärna hinna både veckostäd, alla uppgifter i zonen, ha fina golv varje vecka. Inser att det nog är rätt kört med ett hem med småbarn och fällande hundar. Har bytt fokus, kör dagliga rutiner, ex en maskin tvätt, bädda, swisha toan och torka i köket. Sedan är prion nu, först golven, sedan veckostäd och sist göra något ur veckans zon.


    Låter som du har hittat en bra balans. Nä det är bara att inse att det inte kommer bli helt perfekt. Städa är inte min hobby direkt, rensa ut kan jag däremot tycka är kul att göra. Jag ska nog skriva upp det jag tycker är viktigast att göra vad gäller städ och sen bestämma hur mycket tid per dag jag vill lägga. Finns det tid över plockar jag in punkter från zonstäädningen. Det får bli en bonus istället för ett måste. Gillar inte att känna att jag hela tiden ligger efter.
  • Voxen1
    Javli skrev 2018-04-03 11:59:09 följande:

    Måste tipsa om mitt nya inköp. Handdammsugaren Dyson, köpte modell V6, finns bättre varianter men denna fungerar jättebra hos oss. Tog grus, smulor och hundpäls i ett nafts. Förenklar vardagen mycket.


    Funderar på att skaffa en sådan, för köket behöver dammsugas minst en gång per dag. Det blir så mycket smulor! Just nu står dammsugaren framme och det känns inte alltid så kul.
  • Voxen1
    FuckGoggleAskMe skrev 2018-04-01 22:58:35 följande:

    Själv har jag nu fokus på att hålla kök och badrum rent, samt ha rena kläder. Sen är det ju läxhjälp och dataspel med sonen. Ska snart städa och greja lite i andra rum, men så länge ryggen säger ifrån och vi har flytt/renoveringskaos är prioteringen väldigt annorlunda. Det går det med, fast känns lite konstigt.


    Låter skönt att kunna ta det långsamt istället för att bara slänga in allt utan att tänka. Nästa gång vi flyttar hoppas jag att vi bara har de saker vi behöver samt att vi tar oss tid att rensa lite ytterligare. Senaste flytten åkte allt bara med och det ångrar jag bittert.
  • Voxen1

    Nu var det ett tag sedan jag var inne här i tråden. Hur går det för alla? Jag har fokuserat på att få vardagsrutinerna att flyta på med städning, tvätten, matlagning, handling etc. Tvätt och handling går utmärkt, värre är det med matlagning och städandet. Tycker att jag fortfarande får lägga onödigt mycket tid på att plocka. Så I helgen ska jag rensa ut mer ur ena barnrummet och vårt sovrum. Måste också hitta fler enkla snabba maträtter.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!