Inlägg från: Ms H |Visa alla inlägg
  • Ms H

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Pallas skrev 2013-01-05 12:47:24 följande:
    Tack, det behövde jag höra! Hjärta Mitt inre är så stressat just nu. Det är därför jag letar efter en eller två småsaker att fästa koncentrationen på, så jag inte halkar in i det där allt-eller-inget-tänket. Min to do-list är sju mil lång och det hämmar mig liksom från att komma igång öht.

    Den där sju mil långa listan... är den utformad i småsaker eller stora projekt? Om jag skiver "städa köket" på min lista har jag svårt att komma igång med det om listan är sju mil lång. Men om jag istället skriver "tömma diskmaskinen, göra rent spisen, dammsuga golvet, fixa iordning sopskåpet, diska" (dvs samma saker som städa köket kanske innebär just den gången) så har jag lättare att komma igång och göra åtminstone hälften av grejerna.
  • Ms H
    SockerStinn skrev 2013-01-04 13:44:26 följande:
    FLYing Lesson: Getting Dressed to Shoes

    ...


    Now put on your shoes! No excuses!


    - FlyLady



    Tack för hjälpen. Fast jag kommer ändå inte ha några skor inomhus, det känns ju mindre "uppklätt" att knata omkring i tofflor än svarta stumpor. "Finskor" är bara obekvämt, inget jag använder mer än ett fåtal dagar per år. Dessutom köper jag inte argumentet om att det skulle vara enklare att ta sig för att gå ut och slänga soporna för att man har skor på sig inne, då måste jag ju både ta av mig inneskor och sätta på mig uteskor, i jämförelse med att bara behöva ta på mig uteskor när jag ska ut. Däremot ser jag en stor vinst i att klä sig ordentligt (nästan) varje dag.
  • Ms H

    Pallas, jag blir såååå sugen på att komma och hjälpa dig att röja i garderoberna. Är bara lite rädd att jag inte ska klara av pälsdjurshåren :(

  • Ms H

    Pallas: en annan bra sak kan vara att planera för en hel vecka. Själv har jag ett speciellt block för (nästan) bara veckoplaneringar. Som rubrik står "att göra vecka x". Sen har varje dag tre rader. Jag börjar med att skriva in det jag måste göra en speciell dag (läkartid, ställa ut soporna för tömning etc). Sen tittar jag på vilka andra aktiviteter som sker i veckan (skrivs oftast inre ib här) och sen fyller jag på med lagom många saker på varje dag. Inte mer än jag vet att jag kommer att greja och jagväljer förstås att skriva upp de sakerna jag för tillfället tycker är viktigast att "få" utförda. Brukar också se till att skriva upp tråkiga saker, annars finns risk att jag prioriterar bort dom (typ ringa elbolaget, kolla upp billigare försäkringar osv).

  • Ms H

    Finurlan: fyraårigar har jag inte mycket tips om, men när det gäller mannen... Har ni suttit ner och lugnt pratat om hemmet och barnen? Hur var och en vill ha det, hur var och en upplever det nu, vad som förändras i och med att f-ledigheten tar slut? Sen försöka komma fram till en gemensam "lösning".

  • Ms H
    mrsIce skrev 2013-01-07 18:22:27 följande:
    Äsch varför kom inte hela mitt inlägg med?!? SoS, är det bäst att göra på morgon eller kväll?

    Troligtvis för att &-tecken inte riktigt gillas av FL-appen.

    Jag tycker det är bäst att göra på kvällen, så skönt att komma upp till rent badrum på morgonen. Dessutom hinner kanske smutsen inte sätta sig lika bra om den inte får natten på sig  
  • Ms H
    3bairns skrev 2013-01-08 13:02:09 följande:
    Lyckades få fint i köket innan jag gick i morse. Körde också en S&S men vet inte om det blev bättre av det. Det blev såklart renare men samtidigt lyckades jag trycka ner pluggen så att det inte gick att få upp (och nä jag tog inte i för kung och fosterland...). Känns som om det blev dumt.

    Sockerstinn: Har du en control journal? Vad har du i den? 

    Pluggen?
  • Ms H

    Jaså den. Nej, tror inte det heter plugg, men har heller inget bättre namn på den :) Fattade dock inte alls vad du pratade om, och funderade på vad set kunde finnas för plugg på en toastol

  • Ms H
    Rushmore skrev 2013-01-09 09:07:14 följande:
    Jag har skrivit ett helt eget schema med inspiration från FlyLady istället. Som jag inte följer slaviskt alls, men det blir städat på udda ställen betydligt oftare än förut i alla fall. 

    Vill du dela med dig av schemat? Känns som att man glömmer bort ställen som man borde göra rent/städa/decluttra.
  • Ms H

    Om man ska plocka skräp (som ska till papperskorgen) i 15 minuter lär man ha rätt mycket liggandes

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!