Inlägg från: Luktärten |Visa alla inlägg
  • Luktärten

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    SockerStinn skrev 2014-01-08 21:51:55 följande:
    Hade velat torka av hyllplanen i kylen varje månad istället för att ta ut och diska en gång om året. Men det är ju hopplöst att få rent med bara trasa på en kall yta. Vad använder ni?
    Jag plockar också ut hyllplanen och diskar i ljummet vatten med Yes. Brukar bli bra även om man får vara lite försiktig så att man inte slår sönder dem.
     
    Projekt kyl och frystömningen går bra. Fisk och köttfärs för matlagning imorgon resp. fredag är framplockat ur frysen. Hittade även en burk med knäck i kylen när jag röjde runt. Borde inte äta, men är det kyltömning så är det...
  • Luktärten

    Oh my.. vad trött jag är.Tur det är fredag imorgon så att man strax får sova ut.

    Morgonrutinen har funkat fint hela veckan. SoS badrum, urplock av diskmaskin och bäddning av säng. Värre är det med zonstädningen som ligger efter. Tycker köket är så fruktansvärt tråkigt... Projekt tömma kyl och frys fortsätter iaf och jag ser nu skillnad. Får se hur mycket jag måste komplettera med för att få menyer under nästa vecka också.

    Nu ska jag sova. Gonatt!

  • Luktärten

    Det är bara att inse att när det är vardag här hemma med jobb, aktiviteter och allt vad det innebär kommer zonstädningen inte att hinnas med fullt ut. I köket denna vecka har jag fått skafferiet röjt, men det är det enda . Projekttömning av kyl/frys och skafferi har tagit fart ordentligt. Det projektet ska få fortsätta även kommande vecka.

    I övrigt har det sista av julen plockats undan och kors i taket hängde jag upp ordinarie gardiner direkt. Kan vara lite si och så med det annars...

    Gjorde en fin veckoplanering, blev inspirerad av en blogg, och satte upp på ytterdörren. Helst hade jag velat ha en magnettavla men jag har inte hittat någon jag gillar eller som är i rätt storlek, så det fick bli tejp istället. På planeringen finns vad vi ska äta hela veckan, de aktiviteter som är och om det är något särskilt som vi behöver påminnas om. Tanken är att bladet byts ut varje vecka. Stora tjejen blev eld och lågor och nästa vecka vill hon skriva den.

    Mompan: Kul att du också hittat hit. Välkommen!

  • Luktärten

    Dags för zon3, dvs badrummet + extra rum. Nån som har något särskilt projekt?

    Jag kommer denna vecka inte att lägga ribban för högt utan mitt mål är spegelskåpet ovanför kommoden i badrummet och ordentlig rengöring av golv samt dammning på gästtoan.

  • Luktärten
    Kraftverk skrev 2014-01-13 07:23:30 följande:
    Dessutom brukar jag överlåta till äldsta dottern att själv få rensa och städa ur sitt badrumsskåp, för där är det så mycket nagellack, krämer och pryttlar jag får krupp av att ens försöka...
    Det är visst fler som har sminktokiga döttrar . Mest smink när man dör är nya mottot bland min dotter och hennes kompisar, förlåt vänninnor...
  • Luktärten
    sholof skrev 2014-01-13 07:47:10 följande:
    Jag har en magnettavla i vår hall, och den funkar bra till aktiviteter för barnen....men jag kände ändå i höstas att jag inte riktigt var nöjd med hur vi utnyttjade den.
    Får kanske börja om från början med den och se om jag kanske kan få in matplaneringen där också.
    Hur stor tavla har ni? Hittade en enkel fin på IKEA men jag tyckde den var för stor. Nån som vet var man hittar en enkel vit i A4 -format eller något större?
  • Luktärten
    Ms H skrev 2014-01-13 17:30:43 följande:
    Försök att lägga ribban för zonstädningen på rätt nivå, så att du känner att du genomför "det du ska". Nån gång ibland kan det ju bli "mer än jag skulle", och det är alltid trevligt! Men att ständigt ha känslan "jag hinner inte" gör bara att man gör ännu mindre. Att ha fått skafferiet röjt är verkligen inte bara! Dessutom håller ni ju på att minska antalet varor i skåpen, snart är det jätteenkelt att sortera i ordning det som är kvar och torka av en eller några få hyllor per dag. Plötsligt är det bara klart! Babysteps Luktis Flört Och som FLy Lady säger; You are never behind Skrattande

    Tack Ms H! Det är ju saker jag egentligen vet, men ibland blir jag ivrig och vill mer än vad jag mäktar med. Jag är glad att skafferiet är röjt och nästa period får det bli ett skåp till.

    Luktis, hi, hi, det var ju riktigt sött! 
  • Luktärten
    spökplumpen skrev 2014-01-13 18:35:41 följande:
    Luktärten: Du....att ta hand om hela skafferiet är allt annat än bara! Klappa dig på axeln och känn dig både nöjd och duktig. Det skulle jag säga är en hel veckas jobb, när man tar det hela med babysteps.

    Tack
  • Luktärten
    hon mot strömmen skrev 2014-01-13 21:10:27 följande:
    Har städat av det mesta av huset, ska byta lite trasiga glödlampor, fylla pellets, lägga på mattor, sedan är jag klar för idag. Belönar mig med en bastu.

    Åh, vad skönt i kylan. Tog mig en lång varm dusch istället, har småfrusit hela eftermiddagen/kvällen.
  • Luktärten
    skrutto skrev 2014-01-13 22:47:42 följande:
    Äntligen är jag igång igen efter julen. Har städat hela lilla toaletten (mitt extrarum) och större delen av badrummet idag medan barnen slaktade pepparkakshuset. Såg nyss att jag bockat av 31 punkter i min favoritapp idag, det har inte hänt sen i mitten av hösten. Nu ska jag bara läsa ikapp vad ni haft för er och sen förhoppningsvis hinna sova gott innan sonen tycker det är dag vid 4 imorgon.
    Härligt jobbat idag! Får bli dammsugning av kök imorgon då.
  • Luktärten
    sholof skrev 2014-01-13 23:00:20 följande:
    Jag finner inte orken att hoppa på zonerna än, är så förbenat trött hela tiden.
    Men jag nöjer mig med att jag/vi iaf håller efter hemmet och ligger i fas med kök o tvättstuga. Det är en fröjd att tvätta när man iaf ser botten på tvätttunnan 1-2 gånger i veckan :)

    Man har sånna perioder ibland. Det är OK att dra ner på tempot då dessutom är vi snart tillbaka i samma zon igen. Skönt iaf att ni hinner med kök och tvätt för där brukar det gå snabbt utför annars.
  • Luktärten
    sholof skrev 2014-01-14 00:03:13 följande:

    Den är väl kanske 4 A4 i storlek.
    Den är dock uppdelad så man har 7*7 smårutor. Alltså för varje veckodag och om man vill för alla i familjen

    Du kommer inte ihåg var ni köpte den?
  • Luktärten
    sholof skrev 2014-01-14 00:09:00 följande:

    Granit tror jag det var. De har ju rätt mycket organiserar grejor :) ibland kan man fynda...

    Jo om man släpper taget på disk o tvätt så går det fort utför. Fast just de sakerna har aldrig varit så svårt för mig. Förutom kanske den rena tvätten som inte alltid är så rolig att vika :)

    Åh, Granit är en rolig och fin butik. Synd att den inte finns där jag bor, ska kolla om jag hittar nåt på webben.
  • Luktärten
    mompan skrev 2014-01-17 18:09:23 följande:
    Hur funkar veckomatsedel för er andra? Jag har svårt att få till det, det låser sig för mig. Kan varken komma på middagsmat, eller om jag väl gjort det och inhandlat alla ingredienser så vill jag ofta inte äta/laga det jag bestämt att jag ska göra. Slänger en hel del ingredienser som hinner bli gammal :(
    Jag tycker att det funkar bra. När vi kör matsedel handlar vi 2 gånger i veckan. Söndagar då veckans mat inhandlas och sedan på fredag då lite godare frukost, fredagsmys och helgens mat köps. Nu när jag också kört projekt rensa skåp, kyl och frys har jag bara kompletteringshandlat dessa dagar.

    Jag gör matsedel för en vecka i taget och utgår från vad som finns hemma. Kommande vecka kommer vi dock köra matkasse. 

    Mompan du kanske skulle hänga på mattömningen så att ni kommer ifatt lite hemma. Det är fashinerande vad mycket man kan laga av det man redan har hemma.
  • Luktärten

    Övriga familjen åkte iväg så nu när stationära datorn för en gång skull är ledig tänkte jag fixa med lite rensning av mail, filer, kvitton och liknande. Sen ska det bli en långprommis i snövädret.

    I övrigt ser det OK ut här hemma. Hade nattgäster och då blir det automatiskt att man städar ordentligt. Men veckans zon har jag blundat för. Usch känner mig inte alls inspirerad av att städa ur spegelskåpet i badrummet. Det skulle verkligen behövas så jag får väl försöka få till det ikväll.

  • Luktärten
    Pallas skrev 2014-01-19 17:44:36 följande:
    Något har hänt efter flytten vi genomförde för typ tre veckor sedan: jag bäddar sängen nästan varje dag, diskbänken håller sig fin så gott som konstant, jag är i fas med tvätten, vardagsrumsgolvet är inte en garderob, barnen hänger upp sina ytterkläder och ställer undan skorna. Fattar inte riktigt vad som hänt!? Är jag sjuk?

    Ibland behövs en nystart eller miljöombyte för att saker och ting ska ändras. Go Pallas Go!!!
  • Luktärten
    lilla Vilda skrev 2014-01-21 13:55:24 följande:
    Sen ska jag ge mig i kast med en garderobsrensning, något som faktiskt ska bli riktigt roligt. Jag köper så sällan kläder och tycker att jag förtjänar en något utbytt garderob till våren sen! För att tvinga mig att fixa det är det dock bäst att jag rensar först så att jag inte kan dra på mig samma gamla trasor igen...

    Här blir det också garderobsrensning denna vecka. Första avklarad och jag tänkte hinna med 1 till denna vecka.

    Ska även rensa bland gamla tidningar som ligger i sängskåpet och en riktigt avdammning behövs.
  • Luktärten
    81missan skrev 2014-01-21 22:06:17 följande:
    Nån som har förslag på projekt i sovrummet?

    * Garderobsrensning
    * Torka ur taklampa
    * Underklädeslåda
    * Byta gardiner
    * Tvätta täcken, kuddar och överkast
    * Kolla på Fly Ladys sida och göra de småuppdrag hon kommer med varje dag.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!