• Nikis

    fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Juno har kommit till världen, den 21/3 klockan 18.40. 3330 gram och 52 cm lång. Underbart vacker unge såklart Solig Jag vill föda barn igen!! haha men Juno va antagligen min sista. Förlossningen va jättebra och gud vilken fin personal det är på ds förlossning. Underbara människor :)

    Nu försöker jag få amningen att vara smidig. Jag har massor av mjölk, Juno vill ammas ofta. Ungefär varannan timme men äter bara ett litet tag isf. Såren på brösten hinner ju aldrig läka :/ Jag har purelan salva som barnmorskorna rekomenderade. Jag har testat amningsnapp men det vill inte Juno tutta på. Om det blir så att det går tre-fyra timmar mellan amningarna så känns vårtorna mycket mycket bättre. Men annars gör det satans ont :( gör ont ner i benen och det är ibland nära att jag börjar gråta.
    En annan sak som stör mig är att hon inte får tag i bröstet direkt, det kan vara svårt att hitta rätt och hon blir så frustrerad och ivrig. då hinner jag blöta ner hela tröjan med mitt bröst, det bara rinner. Inte så trevligt. Hur ska man göra med det om man är ute och ammar tex?

    Juno är gul och imorgon ska vi tillbaka till ds för att kolla gulheten igen, vi va där igår oxå. Någon mer som har ett gult barn? 

  • Nikis

    Vart anmäler man barnets namn? får man hem blanketter eller hur ska man göra? Vart ringer man? :P Ingen koll, haha

  • Nikis
    Stinis83 skrev 2012-03-26 10:12:15 följande:
    Nikis, du kommer få papper hemskickade från Skatteverket och så har ni tre mån på er att skicka in dem :)
    Ååh vad bra :) Så det är inget man måste beställa eller sådär? :P hehe
  • Nikis
    Stinis83 skrev 2012-03-26 10:37:22 följande:
    Nikis, nej det kommer automatiskt :) Alltid nåt som är enkelt när man skaffar barn, annars är det så mycket krångel med papper och grejer tycker jag ;) Det är likadant med faderskapsintyget, de skickar hem papper och ber en att ta kontakt med dem. Och har man barn tillsammans sen innan så kan de skicka hem papprena så skriver man under med två vittnen, så slipper man åka in och skriva på :)

    Hahahaha, jag skrattar så jag gråter! Fan att vi inte kom på det här medan vi kunde! :D

    www.youtube.com/watch?feature=player_embedded...
    Vadå så man kan be dom skicka hem papprena om faderskapet? skulle va skönt att slippa åka in dit för att skriva under :P Det är så mycket man ska hinna med såhär i början tycker jag, hehe. 
  • Nikis
    Johannanl skrev 2012-03-26 10:46:56 följande:
    Stinis83: Tack för tipsen! Sitter med vetekudde nu ;) Min tjej äter bara ur ett bröst per måltid. Så oftast dröjer mer än 6 timmar innan jag ammar samma bröst igen. Men brösten kanske är vana med en viss rytm? Eller ammar alla båda brösten jämt?

    Om man ska pumpa mjölk.. När är bäst att göra detta? Mellan matningarna? Exakt efter matningen?
    Jag ammar bara ett bröst i taget, ungefär 20 minuter. Hon somnar alltid och orkar inte äta ur båda. 
  • Nikis

    Jusste ska man väcka bebisen om hon sover över maten? Eller ska man låta henne sova? 
    Tips på hur man kan få henne att va mer vaken på dagarna och sova på nätterna? Sista natten va hemsk, hon va vaken ifrån 22-05.30 innan hon somnade och hon bara grät :( På dagarna sover hon jätte mycket, hela tiden. 

  • Nikis

    Mycket snack om amning och ersättning så nu tar jag upp mina frågor oxå :)
    Hur gör man för att MINSKA mjölkproduktionen utan att brösten ska bli sprängfyllda och stenhårda? Vilket dom är hela tiden iaf :P
    Tycker så synd om min lilla tjej när hon blir hungrig, hon får inte tag i bröstet direkt och då sprutas hela hon ner med bröstmjölk och mina kläder, det verkligen sprutar ut och hon blir ju såklart jätte ledsen av att ha det där i ansiktet rinnandes. Och när hon väl  får tag så måste hon släppa för det blir alldeles  för mycket på en gång och hon kan inte svälja det och då får hon panik och kan typ inte andas. Det är så tråkigt när matstunderna blir så panikartat för tjejen :( Vill liksom att det ska vara en mysig stund.

    Så nu tänkte jag köra ersättning ett tag för att kanske minska mjölkproduktionen och sen försöka igen senare, men då kommer den väll komma igång lika mycket igen sen? Hur gör man med ersättning? Man kokar vattnet, kyler ner och värmer i vattenbad när man ska ha det? Kan man värma lite snabbt i micron eller måste man verkligen stå och värma under varmt vatten i typ en kvart? Tar ju sjukt lång tid, hur gör man? :P

    Och nappar, hon har börjat vela ha napp nu, tog inte det i början. Om man tappar nappen på golvet, kan man då skölja av den under vattenkranen?
     

  • Nikis
    Ellieott skrev 2012-03-28 09:05:33 följande:
    Det har jag också undrat! Mina spänner, och framförallt så sprutar de! "Läcker" känns som en underdrift. När jag ammar så är den andra bröstvårtan som en fontän. Det är jobbigt framförallt på natten. Jag har köpt mjölkuppsamlare, det är praktiskt och man kan spara mjölken (vilket ju var guld värt i natt då jag fick adrenalin pga allergichock och inte fick amma)...

    Har du problem med att de läcker, eller är det bara att det gör ont?

    De tips som jag har fått är:

    - Amma på samma bröst flera gånger. Kanske 2-3 gånger i rad, och sedan byta bröst. För mig går det med två gånger på det ena, sen måste jag ta andra om det inte ska sprängas!

    - Ligga och amma hellre än sitta

    - Inte klämma/pumpa ut för att lätta på trycket, även om det är lockande! Då ökar produktionen.

    Jag vet ärligt talat inte om dessa tips har hjälpt mig, men det är vad jag har hört.... och sen ska man förstås ha tålamod så kroppen anpassar sig...
    Jag har problem med att det läcker och att det gör förbaskat jävla ont. Men mest jobbigt är det att se Juno bli så ledsen när hon inte får i sig som hon vill utan att all mjölk hamnar i ansiktet och kladdar ner henne. Hon blir lixom inte lugn och varje matstund känns jobbig :( Skit ledsen blir jag och jag har gråtit många gånger över att det är så. det gör ont i hjärtat att se henne försöka och försöka med att det inte går :(

    Alltså de där klämma/pumpa ut är väldigt svårt att inte göra. för det första så rinner det hela hela tiden och ändå är brösten sprängfyllda, även när hon blivit ammad i ungefär 20 minuter. Sen får hon inte alls tag i vårtan om man inte trycker lite på dom innan.  

    Inatt fick hon ersättning och det var första gången jag fick sova sen hon föddes för en vecka sen. fyra timmar fick jag sova utan att vakna, det var guld värt och hon va nöjd.  
Svar på tråden fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)