Inlägg från: Johannanl |Visa alla inlägg
  • Johannanl

    fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Hej!
    Nu har jag fått min lilla tjej Filippa :) Född på bf den 19/3, 48cm lång och 2820g. Så en väldigt liten men otroligt fin skrutt

  • Johannanl

    Skrev mer som inte kom med... Just nu sliter vi med att få igång amningen.. Vårtgårdarna bränner bara jag tänker på det... Men hon äter rätt, så kommer nog bli bättre :) Nån med bra tips? :)

  • Johannanl

    Ellieott: nä, de sa inte mycket alls om vikten.. Tycker också det är väldigt lite, men men :) De enda var att hon inte får sova mer än 4 timmar mellan matningen. Men har inte direkt behövt väcka henne än ;)
    Filippa har varit utan kläder hela tiden fram till hemgång. Nu har hon sovit i 4 timmar utan skrik, bara en kort matpaus... Kan de bli lugnare av kläder? Eller är jag för nojig att nått ska ha hänt henne sen vi lämnade bb vid tolv...

  • Johannanl

    Vi får se på fredag om Filippa kan äta och har gått upp ;)
    Kanske var bilturen hem som skakade i ordning magen eller nått ;) För såhär lugn har hon aldrig varit... Man är väl lite väl nojig ibland :)

  • Johannanl

    Måste bara klaga lite :/ Grinat hela morgonen. Har så himla ont i stygnen. :( kan knappt sitta eller stå.. Ligga på högersidan är det enda som känns okej för kroppen. Känner mig så låst, ansträngd och slutkörd :( Begränsad till tusen :( Vill bara att det ska gå över så man kan njuta av att ha sin lilla skatt hos sig :(

  • Johannanl

    Vad söta alla små bebisar är! Kanske är en supertråd ;) hade ingen superförlossning med en supersöt bebis iaf :)
    Känns som alla har problem med amning och mjölkstockning... Börjar tycka det är jobbigt nu. Ångest varje gång man ska ge sin skatt mat :/
    Jag och sambon hade liten diskussion om napp igår. Hur gamla var era små när ni började med napp? Eller om ni nu själv väntar, tills hur gammal?

  • Johannanl

    Hur är bästa sättet att bli av med mjölkstockning?? Kan ingenting om amning känner jag :( Mitt vänstra bröst är hårt och gör skitont att amma från! Och jättespänt så hon knappt får tag... :/ Råd?

  • Johannanl

    Stinis83: Tack för tipsen! Sitter med vetekudde nu ;) Min tjej äter bara ur ett bröst per måltid. Så oftast dröjer mer än 6 timmar innan jag ammar samma bröst igen. Men brösten kanske är vana med en viss rytm? Eller ammar alla båda brösten jämt?

    Om man ska pumpa mjölk.. När är bäst att göra detta? Mellan matningarna? Exakt efter matningen?

  • Johannanl

    Nikis: min dotter väger under tre kilo. Och barnläkaren sa till mig att så länge hon är under tre kilo så ska det inte gå mer än 4 timmar mellan amningarna. Men att det sen inte spelade så stor roll om hon sov 5 timmar på t.ex natten mellan målen. De vaknar ju om de är hungriga. Så går bebisen upp som den ska och så, så tror jag inte det är så farligt om du låter bebisen sova lite över. Men man känner ju sin egen bebis bäst :)

Svar på tråden fortsättningstråd: vi som väntar marsbebis 2012 :-)