Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tis 17 jan 2012 20:32 Läst 1550582 gånger Totalt 25210 svar
    Tis 17 jan 2012 20:32 +1

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • I förrgår 11:04 #25200

    Maraki, ingår intralipid i din behandlingsplan? Leukocyterna kan gå upp pga IL-dropp. Svettningar (i alla fall rikliga nattliga svettningar) brukar av dr d tolkas som att immunförsvaret mobiliserat sig och attackerar. Låter som du borde ta ett dropp ... Hur ligger dina lymfocyter, de brukar vara avgörande för om det är dropp som gäller, har jag fått intryck av i alla fall. Bäst är ju dock att få ett utlåtande från specialist. Lycka till, håller tummarna!

  • I förrgår 11:05 #25201
    Prickigchokladmal skrev 2016-02-08 03:18:26 följande:

    Hej tjejer, det var länge sedan jag var aktiv i denhär tråden. Hoppas det är ok att jag hoppar in och ställer en fråga. Är det ngn av er som blivit rekomenderad neupogen under graviditeten? Efter två misslyckade ivf:er blev jag sponatant gravid. Första gången någonsin! Men immunproverna vsr inte helt bra. Går hos dr b.


    Jag tog Neupogen både inför mitt återförande (ÄD) och sedan ungefär till vecka 20 i min graviditet. Gick hos Dr D. Jag hade extremt aggressivt immunförsvar, så troligen behöver du inte alls ta så länge som jag.
  • I förrgår 11:41 #25202
    altea skrev 2016-02-08 10:08:32 följande:

    Hej,

    har 2 stycken 100 ml-påsar intralipid (200mg/ml) här hemma och kommer ej använda dessa innan 12/2016 då de går ut. De är från Fresenius Kabi.

    Nån som vill köpa dessa av mig? Jag bor i Göteborgstrakten och kan även skicka påsarna med posten om någon är intresserad. Inköpspris per påse är 103 SEK.

    Skicka privat meddelande vid intresse. :)


    Intresserad men kunde inte skicka pm till dig.
  • I förrgår 11:49 #25203
    pink lily skrev 2016-02-08 11:04:49 följande:

    Maraki, ingår intralipid i din behandlingsplan? Leukocyterna kan gå upp pga IL-dropp. Svettningar (i alla fall rikliga nattliga svettningar) brukar av dr d tolkas som att immunförsvaret mobiliserat sig och attackerar. Låter som du borde ta ett dropp ... Hur ligger dina lymfocyter, de brukar vara avgörande för om det är dropp som gäller, har jag fått intryck av i alla fall. Bäst är ju dock att få ett utlåtande från specialist. Lycka till, håller tummarna!


    Jag självmedicinerar. Jag svettas inte på natten utan får värmevallningar ett par gånger per dag.

    Mina lymfocyter låg på 1,7 och referens var 1,1 -4,8.

    Monocyter 0,7 referens 0,1 -1,0.

    Jag hade gärna velat veta om jag blivit gravid så att jag inte tar il i onödan.
  • I förrgår 19:52 #25204

    Hej Altea,

    Jag är i desperat behov av IL och köper gärna av dig om du fortfarande har kvar! Bor i Göteborg, kan hämta ikväll eller imorgon. Kunde tyvärr inte skriva till dig privat...

  • Igår 05:53 #25205
    Snart lycklig skrev 2016-02-08 11:05:34 följande:

    Jag tog Neupogen både inför mitt återförande (ÄD) och sedan ungefär till vecka 20 i min graviditet. Gick hos Dr D. Jag hade extremt aggressivt immunförsvar, så troligen behöver du inte alls ta så länge som jag.


    Tack! Intressant att höra! Mådde du ok? Eller fick du jobbiga biverkningar?
  • Igår 09:15 #25206

    Hej!

    Snabb fråga om TSH, mitt värde ligger på 2,4 är det normalt?


    Min läkare på vc sa att det var normalt.. men litar inte helt på det, med tanke på att jag har hört att vissa har medicinerat sig ner till ett värde av 1.

    Tack för svar! =)

  • Igår 09:17 #25207
    dreamz skrev 2016-02-09 09:15:42 följande:

    Hej!

    Snabb fråga om TSH, mitt värde ligger på 2,4 är det normalt?


    Min läkare på vc sa att det var normalt.. men litar inte helt på det, med tanke på att jag har hört att vissa har medicinerat sig ner till ett värde av 1.

    Tack för svar! =)


    Sen har jag tempat mig å ligger på en temp under 37, har även kalla fötter å svårt att gå ner i vikt.

    ruvar just nu så då har tempen stigit till 37,1
  • Igår 09:41 #25208
    Prickigchokladmal skrev 2016-02-09 05:53:39 följande:

    Tack! Intressant att höra! Mådde du ok? Eller fick du jobbiga biverkningar?


    Mådde helt ok. Tog ju hög dos kortison också. Var mycket kortisonsvullen och gick upp drygt 24 kg till v 34,3 dör sonen föddes. Vet ej om jag blev mera svullen av kombinationen kortison och Neupogen, elker om det endast berodde på kortison (som är känt för att göra en svullen). Det enda jag kände av när jag tog Neupogen, var att jag efter en stund efter jag tagit sprutan ibland kände lite värk bak högt upp i ryggen, men som sagt bara ibland.
  • Igår 19:43 #25209
    Snart lycklig skrev 2016-02-09 09:41:46 följande:

    Mådde helt ok. Tog ju hög dos kortison också. Var mycket kortisonsvullen och gick upp drygt 24 kg till v 34,3 dör sonen föddes. Vet ej om jag blev mera svullen av kombinationen kortison och Neupogen, elker om det endast berodde på kortison (som är känt för att göra en svullen). Det enda jag kände av när jag tog Neupogen, var att jag efter en stund efter jag tagit sprutan ibland kände lite värk bak högt upp i ryggen, men som sagt bara ibland.


    Tack för svaret! :) Hur mkt kortison tog du? Är det ok att fråga varför lille sonen föddes lite tidigt? Vilken del av ditt immunförsvaret var det som var aggressivt?
  • Igår 20:13 #25210

    Jag tog 30 mg och hann trappa ned till 15 tror jag, innan födsel.

    Akut KS på grund av svår havandeskapsförgiftning utan organpåverkan, bl a med mkt högt blodtryck. Hade även placenta previa, moderkakan helt för, så KS var redan planerat ca 3 v senare, men så blev det ju inte.

    Syntes inte så mkt på mina Chicagoprover ang aggressivt immunförsvar, men förvånade även Dr D när jag blev gravid med mina egna ägg (tyvärr tidigt missfall), men då såg han verkligen hur jag reagerade på en graviditet. Alltså inget som direkt stack ut tydligt. Flummigt, Men hoppas du förstår.


Följ oss på instagram!

Annat innehåll