Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

  Tis 17 jan 2012 20:32 Läst 994407 gånger Totalt 20548 svar
  Tis 17 jan 2012 20:32

  Hej!
  Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

  Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

  Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

  Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
  Lite samlad info:

  Kontaktuppgifter:
  Dr Dimitri Papanikolaou
  lifeclinic@googlemail.com
  www.lifeclinic.gr

  Adress till kliniken:
  Genesis Hospital
  Papanikolai St 14-16
  HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

  Hotellförslag Aten:
  www.athens-hotels-guide.com/
  www.athensdiamondhotel.com/
  www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

  Vad kostar det?
  Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

  Hur går det till i Aten?:
  Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

  Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

  Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
  Boktips:
  ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
  Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
  Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
 • Lör 18 okt 18:13 #20532
  Snart lycklig skrev 2014-10-18 18:13:13 följande:

  Hur gick det för er? Tänkt massor på er!


  Det var riktat mot RobSab.
 • Lör 18 okt 21:49 #20533

  Lillebob; inboxa mig, är på semester men svarar senast måndag.

Annat innehåll

 • Sön 19 okt 00:16 #20534

  Åh fina Snart lycklig!

 • Sön 19 okt 00:19 #20535

  Det gick inte alls tyvärr. Den här gången var nog rent mentalt den värsta gången om jag ska vara ärlig.

  Men planen nu är hysto i Riga 29/10 & sen FET i december precis innan jul. :)

 • Sön 19 okt 07:41 #20536

  RobSab, så ledsamt att höra att det inte gick vägen! Bra plan, att först göra hysto innan ny återföring. Hoppa ni får en fin julklapp nu istället. Hur många blasto har ni kvar i frysen hos D? Stor kram och ta hand om er.

 • Sön 19 okt 10:07 #20537

  Lillebob: vad är frågan kring ÄD lite mer specifik? Jag har varit klient på nya ava Riga numera IVF Riga. Finns ytterligare en klinik som heter ava clinic. Idag är jag klient på serum i Aten.

 • Sön 19 okt 10:45 #20538

  Snart lycklig: vi har tre blastocyster kvar. 2 bra 1 okej. Som

  Det känns just nu så blir det värt sista försök innan vi måste tänka i andra banor så vi sätter som allt hopp till dessa tre :)

 • Sön 19 okt 20:31 #20539
  RobSab skrev 2014-10-19 10:45:32 följande:

  Snart lycklig: vi har tre blastocyster kvar. 2 bra 1 okej. Som

  Det känns just nu så blir det värt sista försök innan vi måste tänka i andra banor så vi sätter som allt hopp till dessa tre :)


  Då hoppas vi på de tre i den grekiska frysen! Kram.
 • I förrgår 15:50 #20540

  Efter 10 dagars teststimulering (progynon) så visade vul en slemhinna på 9.5 mm idag. Jag tyckte det lät tunnt jämfört med mona ivf:er men läkaren menade att det var bra. Fick veta att de hittat en perfekt donator och ville påbörja behandling nu med en gång, men eftersom jag nu återigen har högt prolaktin och en läkare som tar det på allvar så var de tveksamma till att låta oss köra.

  Är självklart grymt tacksam för att någon drar i bromsen om det finns risk att de höga värdena påverkar möjligheterna till graviditet negagivt, men blir så ledsen för att det ska vara så jävla mycket motgångar hela tiden!

  Om det inte blir någon behandling nu så kunde det dessutom ta lika lång tid igen innan de hittat ny donator, som om vi inte redan väntat på denna möjlighet för länge.

 • I förrgår 17:37 #20541

  Åh Zwillinge

 • Igår 07:07 #20542

  Snart är det dags... I morgon kväll åker vi till Riga för hysteroskopi. Börjar få fjärilar o magen ..! Men fått så fina svar från er andra som varit där så i grunden känner jag mig "trygg" .. :). Tänk om jag äääääntligen kommer få ett "svar" på varför det misslyckas gång på gång !

  Om inte så ska vi ändock njuta av en weekend semester. Äta gott och roa oss !

 • Igår 07:19 #20543

  Sokattan, så spännande, du måste berätta hur det gick! Också inne på hysto i Riga, börjar bli smått otålig! Trevlig resa!

 • Igår 07:46 #20544

  Åh Zwillinge, alla dessa motgångar, när ska det bli vår tur....önskar jag kunde hjälpa dig!

 • Igår 10:51 #20545

  Hej alla kämpare!

  Zwillinge; å lider med dig! Har du provat att sänka ditt prolaktin till så lågt som möjligt (jag menar verkligen lågt) innan du börjar med progynon? Alternativt att ta pravidel samtidigt med progynon om det funkar med ÄD (fråga kliniken). Då hålls prolaktinet nere och du får en fin slemhinna med mindre mängd progynon. Bara en fundering kram

 • Igår 16:12 #20546

  Tack alla underbara tjejer för att ni stöttar och kommer med lösningar <3

  Jag krävde att dagens beslut skulle fattas på dagsfärskt provresultat varför jag imorse följde provtagningsanvisningarna till punkt och pricka för att försäkra mig om att få ett tillförlitligt prolaktinvärde. Så jag tig provet på förmiddagen efter att ha varit vaken i merän 3 timmar och åt inget. Gick till VC en timme innan provtagningen för att undvika stresspåverkan. Kände mig nöjd med detta, då jag inte kan påverka mer än att ge dem ett aktuellt värde som beslutsunderlag.

  Passade på att lämna FBC så att D har ett underlag ifall det blir behandling. Sköterskan som alltid får mig att känna att det är på en nåder jag får ta dessa prover "utan" svensk remiss frågade idag rakt ut vad det var för fel på mig egentligen. Var lika rak när jag brutalt ärlig förklarade att jag behöver immunsupport då svenska läkare inte lyckas hjälpa mig att få barn. Då blev hon som förbytt och beklagade eftersom hon på 70-talet haft 10 missfall. Hon var så förstående och önskade mig all lycka till. Kände mig för första gången lugn när jag gick därifrån. Förhoppningsvis ställer hon upp lite mer välvilligt framöver :)

  Vid lunch ringde sedan röntgen och meddelade att jag erbjuds en återbudstid för MR imorgon. Tackade gud för att jag aldrig kan släppa nåt utan att försöka påverka och därför nu lyckats slippa 2 månaders väntan. Dagen började verkligen att arta sig :)

  Och nyss ringde RMC och de har bedömt att mitt prolaktinvärde idag är tillräckligt lågt för att vi ska få genomgå ÄD snarast!!!!!!!

  Är så jävla lycklig. Har jag tur så är jag snart gravid :D kanske hen som styr våra öden slutligen insåg att motgångarna har tagit överhanden lite för länge nu... Hur som helst är jag så fruktansvärt tacksam; och livrädd!!!!

  Vad händer nu, tänk om vi inte lyckas, vad gör vi då!? Detta har hela tiden varit vår trygghet och vi har inte alls pratat om vad vi gör om det inte funkar.... Jag menar jag tycker ju egentligen att den offentliga fertilitetsbården är ett skämt så ska jag vara realistisk så tror jag ju inte att vi kommer lyckas via rmc.....och hur glad jag än är över att väntan är över (för denna gång) så gnager oron om att vi kastar bort detta försök. "Prolaktinet är tillräckligg lågt för oss" är ju inte värt vatten då rmc inte ens undersöker prolaktinet hos sina patienter. De vet ju inget om hur det påverkar mina förutsättningar att lyckas... Borde jag bromsa!?

 • Igår 21:08 #20547

  Zwillinge: Äntligen har du lite tur! Men det är ju inte bara tur, du har ju kämpat för att få ordning på kroppen och komma dit du är idag!

  Vilket värde hade prolaktinet? Du är så påläst att du säkert själv känner till rekommenderade nivåer? Annars skulle jag gå på vad de säger.

  Jag sprayar för fullt inför min PGD. Men, jag känner inget större hopp denna gång. Jag har en dålig egenskap, att ta ut sorg i förskott. När vi misslyckades med FET så sörjde jag samtidigt att jag inte kommer att få något fler barn. Jag har redan acceptert det och sörjt klart. Därför infinner sig inte riktigt någon kämparanda nu, orkar inte hoppas.

 • Igår 21:59 #20548

  Zwillinge: vilken dag du haft! Fråga vad värdet var - är det inom ref så är det säkert lågt nog, annars kan du bara gå på vad de säger...Gjorde själv några ivf på rmc Linköping och även om det första ledde till mf och det andra inte ens till plus så tyckte jag att det var rätt bra där. Det finns sämre landstingsivfkliniker kram