Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

  Tis 17 jan 2012 20:32 Läst 1039704 gånger Totalt 21139 svar
  Tis 17 jan 2012 20:32

  Hej!
  Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

  Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

  Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

  Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
  Lite samlad info:

  Kontaktuppgifter:
  Dr Dimitri Papanikolaou
  lifeclinic@googlemail.com
  www.lifeclinic.gr

  Adress till kliniken:
  Genesis Hospital
  Papanikolai St 14-16
  HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

  Hotellförslag Aten:
  www.athens-hotels-guide.com/
  www.athensdiamondhotel.com/
  www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

  Vad kostar det?
  Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

  Hur går det till i Aten?:
  Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

  Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

  Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
  Boktips:
  ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
  Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
  Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
 • Igår 10:07 #21122

  Jag gjorde 2 kissprov i våras, en visade att jag var gravid och CB kissprov visade att jag inte var gravid. Hcg blodprov visade tydlig att jag var gravid. Jag litar endast på blodprov nuförtiden. Man måste ändå hålla sig länge att inte gå på toa etc. Felmarginaler finns många i kissprov.

 • Igår 11:50 #21123

  Usch vad tråkigt med blod Zwillinge, hoppas det inte är någon fara.

 • Igår 13:17 #21124

  Ni som skickat mensblod till serum .. Hur lång tid tog det innan det kom fram ?

  Jag snålade o skickade i vanligt bubbelplast kuvert i fredags.

  Fick ni mail ifrån serum då de mottagit ert prov ... Eller kommer det endast ett mail när provet är mottaget o analyserat ? ( med typ en räkning ).

  Hoppas på att få svar innan jul men det kanske är lite för mycket begärt ?

  Tror för egen del att hyston nyligen fixat till två saker.

  1. Mensen kom utan brun förvarning, samt så slutade den mer tvärt.

  2. Efter mensen har jag inte upplevt det där vansinnig kliandet "därnere". Jätteskönt!

  Visserligen kan det kanske bero på progestron tillförseln också.. :).

  Kanske ska köpa mig en progestronkräm ? Nån med tips där ?

 • Igår 13:25 #21125

  Mitt prov var nere på 4dgr. Skickade oxå brev. Jag tror jag mailade och bad dem bekräfta när det kommit fram.

 • Igår 13:38 #21126

  Mitt tog nog lite längre kanske 6 dgr. Jag mailade också och frågade.

 • Igår 15:48 #21127

  Solkattan jag har använt bioidentsk progesteonkräm köpt i Usa samt Mia Lundins kräm (progesteron all?). Mycket nöjd med båda. Hoppas du får bekräftelse om att provet kommit fram.

 • Igår 17:53 #21128

  Tack alla för hejarop! Hjälp, vad ska jag göra nu?! Lika bra att säga som det är, ni kommer förr eller senare få denna info från mig. Behandla denna information väl, med tanke på fantastiske D.

  Jag var på tidigt vul igår, vecka 6 (5+5). Vi återförde tre embryon, efter noga övervägt beslut efter diskussion och hänsyn taget till alla mina tidigare försök etc, samt att enligt min önskan att optimera för tvillingar pga av min höga ålder och brist på tid (och pengar) för syskonförsök. Fick dispens, varför jag inte pratat så mkt om det, och återförde två toppen och ett lite långsammare, men bra. Det finns ngn ny lag nu i Grekland om att endast återföra två, men vet inte hur hård den är och faktiskt när den börjar gälla exakt. Jag vet ju att D håller sig inom ramarna, men det finns nog specifika fall, där man tar hänsyn till chanser och tidigare resultat i behandlingar. Dessutom har jag svår immunproblematik. Vet också andra kliniker som tullar och stoppar in tre, även om de inte säger det.

  Till min stora chock har alla tre fäst! Det kan ju var ett som delat sig också, så det behöver ju inte vara de tre ursprungliga som fäst, vad vet jag? Nu ska man vara medveten om att i de flesta tidiga trillinggraviditeter försvinner oftast en innan v 10-12.

  Hinnsäckarna var igår alla runda och fina och sitter på rätt ställe. Alla innehåller embryon. Dock var det ju för tidigt för hjärtljud ännu, så det är ju inte heller säkert att vi får se det på alla. Storlekarna på hinnsäckarna var en eller två dgr större än var jag var igår, men det är ju ganska svårmätt så här i början.

  Trillinggraviditet är ju definitivt också en högriskgraviditet, så det är ju inte optimalt. Ålder, ÄD, massor av immunmediciner på det....... Tack och lov har jag varit på inskrivning och pratat av mig idag. Nytt VUL på måndag. Antagligen gränsfall för att se hjärtljud då, vecka 7 (6+4).

  Jag vet inte vad jag ska känna, tänka och tycka......... Kram vänner.

 • Igår 18:02 #21129

  Hjälp, hann inte mera än skicka mitt förra inlägg..... Har haft kraftig värk en stund nu och går på toaletten, rött blod på pappret. Nu känner jag som Zwillinge, hela min värd rasar.......... Så orolig.

 • Igår 18:50 #21130
  Snart lycklig skrev 2014-12-17 18:02:26 följande:

  Hjälp, hann inte mera än skicka mitt förra inlägg..... Har haft kraftig värk en stund nu och går på toaletten, rött blod på pappret. Nu känner jag som Zwillinge, hela min värd rasar.......... Så orolig.


  Nej, Inte toablödning för dig också efter vad du just berättat! Grattis till dina tre små kämpar :D förstår dock de blandade känslorna av att alla fäst och vad det får för både positiva och möjligt negativa konskvenser. Och så nu blödning på det! Fy fan vilken bergochdalbana. Förhoppningsvis har alla som försökt lugna mig rätt i att både värk och blödning ofta är både vanligt och ofarligt. Hoppas så att det inte kommer nåt mer för dig och att vul på måndag ger mer svar på dina förutsättningar. Jag såg hjärtljud innan v7 vid min senaste graviditet. Håller tummarna för att det gäller även för dig!

  Själv fick jag just svar från D. Han tolkar mitt senaste fbc i kombination med mina blödningar som att immunförsvaret har reagerat. Han vill att jag tar dropp omgående och nya prover på måndag. Inget vul. Han frågar och jag känner reaktionen, men jag vet inte vad jag ska känna för nåt. Är molvärken i rygg och livmoder en reaktion? Han frågar om nattsvettningar, och visst brukar jag vara varm och lite svettig under brösten när jag går upp kissar i varjtimman, men är det nattsvettningar? Han vill att jag kompletterar med 200mg utrogestan vaginalt innan sänggående i en vecka, men jag tar redan både 1 crinone, 2 Lutinus och 1 Mic varje dag... Gash hur stor folk ut i 9 månader om den första veckan är rena thrillern!?
 • Igår 19:48 #21131

  Fick detta från D:

  don't worry.We can't do something about it. It is common in multiple pregnancies.Just use some vaginal progesterone when the bleeding will stop.keep me updated

 • Igår 19:54 #21132

  Zwillinge, jag har varit varm och lite blöt mellan brösten, ibland i nacken/håret i många nätter, dock inte de senaste. Jag har inte tolkat D som att det är rejäla nattsvettningar. En morgon när jag somnade om var jag blöt i armvecken.

  F....n, det känns som hemsk mensvärk nu...... :(

  Hur mkt blödningar har du haft? Vilken färg?

 • Igår 20:24 #21133

  Åh Snart Lycklig 3 små. .helt fantastiskt!

  Hoppas hoppas att blodet inte fortsätter eller att det i värsta fall är 1 embryo som försvinner.

  Zwillinge86 håller tummarna för dig med!

 • Igår 20:59 #21134
  Snart lycklig skrev 2014-12-17 17:53:45 följande:

  Tack alla för hejarop! Hjälp, vad ska jag göra nu?! Lika bra att säga som det är, ni kommer förr eller senare få denna info från mig. Behandla denna information väl, med tanke på fantastiske D.

  Jag var på tidigt vul igår, vecka 6 (5+5). Vi återförde tre embryon, efter noga övervägt beslut efter diskussion och hänsyn taget till alla mina tidigare försök etc, samt att enligt min önskan att optimera för tvillingar pga av min höga ålder och brist på tid (och pengar) för syskonförsök. Fick dispens, varför jag inte pratat så mkt om det, och återförde två toppen och ett lite långsammare, men bra. Det finns ngn ny lag nu i Grekland om att endast återföra två, men vet inte hur hård den är och faktiskt när den börjar gälla exakt. Jag vet ju att D håller sig inom ramarna, men det finns nog specifika fall, där man tar hänsyn till chanser och tidigare resultat i behandlingar. Dessutom har jag svår immunproblematik. Vet också andra kliniker som tullar och stoppar in tre, även om de inte säger det.

  Till min stora chock har alla tre fäst! Det kan ju var ett som delat sig också, så det behöver ju inte vara de tre ursprungliga som fäst, vad vet jag? Nu ska man vara medveten om att i de flesta tidiga trillinggraviditeter försvinner oftast en innan v 10-12.

  Hinnsäckarna var igår alla runda och fina och sitter på rätt ställe. Alla innehåller embryon. Dock var det ju för tidigt för hjärtljud ännu, så det är ju inte heller säkert att vi får se det på alla. Storlekarna på hinnsäckarna var en eller två dgr större än var jag var igår, men det är ju ganska svårmätt så här i början.

  Trillinggraviditet är ju definitivt också en högriskgraviditet, så det är ju inte optimalt. Ålder, ÄD, massor av immunmediciner på det....... Tack och lov har jag varit på inskrivning och pratat av mig idag. Nytt VUL på måndag. Antagligen gränsfall för att se hjärtljud då, vecka 7 (6+4).

  Jag vet inte vad jag ska känna, tänka och tycka......... Kram vänner.


  SL, det är ju både galet och fantastiskt att alla tre har fäst! Wow! Mitt råd - tänk/tyck inte alls... Bara vila och var i nuet. Solig Kram på dig
 • Igår 21:38 #21135
  Snart lycklig skrev 2014-12-17 19:54:34 följande:

  Zwillinge, jag har varit varm och lite blöt mellan brösten, ibland i nacken/håret i många nätter, dock inte de senaste. Jag har inte tolkat D som att det är rejäla nattsvettningar. En morgon när jag somnade om var jag blöt i armvecken.

  F....n, det känns som hemsk mensvärk nu...... :(

  Hur mkt blödningar har du haft? Vilken färg?


  Inte mycket, totalt vid tre tillfällen sedan jag plussade i fredags. Har rört sig om färskt ljusrött blod ungefär varannan dag. Alla gångerna har varit vid toalettbesök morgon eller kväll. Det kommer en skvätt på pappret, som en 5-krona kanske och sen lite blodrester eller svagt färgade flytningar resten av dagen. Alltid helt blodfritt dagen efter, för att sedan återkomma nästa dag igen.
 • Igår 21:41 #21136

  Zwillinge, jag har dessvärre haft mer än så ikväll....... :(

  Tack för hopp även från er andra!

 • Igår 22:07 #21137

  SL: ojojoj! trillingar!! inte klokt! och så blödningar på det... håller tummarna så hårt för att både du och Zwillige ska få chans att njuta av er graviditeter snart. Hoppas sååå att allt går bra. styrkekramar till er båda Hjärta

 • Igår 22:17 #21138

  Åh SL !!

  Blödningar är läskigt ... :(. Som dr d skriver så finns det inget du kam göra... Mer än att hoppas. Ta det extra lugnt... ( fast det gör du väl redan?). Hoppas du kan få till ett VUL. Blödningen kan ju bero på så mycket...

  Släpper inte tummarna här. Jag tänker på dig o dina tre ... Häng er fast !!!

 • Igår 22:44 #21139

  Jag håller oxå tummar och tår till er ruvare. Plötsligt händer det! Mirakel sker varje dag. Kram!