Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

  Tis 17 jan 2012 20:32 Läst 1660412 gånger Totalt 25736 svar
  Tis 17 jan 2012 20:32 +1

  Hej!
  Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

  Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

  Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

  Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
  Lite samlad info:

  Kontaktuppgifter:
  Dr Dimitri Papanikolaou
  lifeclinic@googlemail.com
  www.lifeclinic.gr

  Adress till kliniken:
  Genesis Hospital
  Papanikolai St 14-16
  HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

  Hotellförslag Aten:
  www.athens-hotels-guide.com/
  www.athensdiamondhotel.com/
  www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

  Vad kostar det?
  Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

  Hur går det till i Aten?:
  Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

  Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

  Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
  Boktips:
  ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
  Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
  Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

 • Tor 28 apr 07:43 #25721

  Tack angels8! Bra tips att visualisera barnet, det ska jag ta till mig!! Hoppas också att du snart får göra samma resa! :) 

  Tack NinaCamilla och MrsHK! :) Kram på er!

  Tack pink lily! RUL inbokat i mitten av juni. Vi har också en hel del extra kontroller inbokade, det känns bra - men dröjer ett tag till. Tack för tummhållning!! Hoppas du känner dig lite lugnare! Kram

 • Tor 28 apr 07:44 #25722

  Tack Ananax!!! Glad 

 • Tor 28 apr 08:58 #25723

  Å var ljuvligt aylak! Grattis! Förstår det är en stor lättnad! Jag hade Inga tankar på missfall när vi väntade vårt barn 2011 som föddes 2012. Vi hade tur att allt gick som på räls den gången. Hon är 4 år I dag och solen I mitt liv.

  Aliiice referns för högre gränsen för TNF-a ligger på 30 på de tester Dr D gör, så 45 är högt, fast jag har sett tjejer som haft over 50 och 60 också I utländska trådar. En del blir bra hjälpta av Humira x 2 och en del har tagit flera månaders "paus" och medicinerat ner TNF-a med tex regelbundna intralipid-dropp. Förutsättningen är dock att man svarar bra på Intralipider. 

  Jag vet själv att Dr D varit restrektiv med Humira I mitt eget fall så han ordinerar det nog bara när han ser att det är bästa alternativet.  

  Slänger in en uppdatering av privat status också. Jag fick I tisdags tillbaka min sista eskimå, så nu är jag ruvare av en blastocyst. Denna  tiden är sååå grymt svår att hantera, inget man själv kan påverka. 10 maj först är det testdag. Letar tecken varje dag på knip och hugg I tjejmagen men ingenting... ingen tempstegring heller som tyder på inplantation.

 • Tor 28 apr 10:52 #25724 +1

  Mom2012, lycka till håller tummarna! Jag kände bara lite surr en kort stund i ena bröstet morgonen efter insättn av blaston, och jag var lite svettig i armvecken den morgonen när jag vaknade oxå. Men, sedan inget förrän i vecka 8 tror jag det var. Nada. Efter världens skakigaste bussfärd genom Tjeckien en dag efter ET trodde jag därför att blaston lossnat, Men, hon höll sig kvar :) De är luriga, de små liven ;)

 • Tor 28 apr 10:53 #25725

  Aylak, fortsatt gräva lite ang sköldkörteln, berättar mer sen ....

 • Tor 28 apr 12:04 #25726

  Hej alla

  Relativt ny hör på sidan men så kom jag över denna tråden och är helt fascinerad av den,

  Efter att ha genomgått nu 3 ivf med endast två positiva test men tidigt mf, så är det självklart att man undrar om en anledning till utebliven graviditet kan berå på min immunologi?

  Ivf 1 Göteborg Carlnderska

  18 ägg plockades

  1et tillbaka neg

  1 fet neg

  1 fet pos tidig mf

  Ivf 2 rmc linköping

  32 ägg plockades

  1 et tillbaka pos tidig mf

  1 fet neg

  Ivf 3

  14 ägg plockades

  11 befruktade

  6 cystoblast till frys

  1 tillbaka dag 3 8 cellig neg test

  All embryon som sattes tillbaka var toppkvalitet enl klinikerna

  Vad kan nan göra inför nästa återföring?

  Ska bli uppringd idag från kliniken och funderar på om man kan ha stödmedicin under nösta behandling?

 • Tor 28 apr 12:20 #25727

  Grattis Aylak :)!!!! Underbart stoor kraaam!!

 • Tor 28 apr 13:19 #25728

  Åh Aylak!!! Äntligen <3

 • Tor 28 apr 15:17 #25729

  PinkLily du ger mig hopp!

 • Tor 28 apr 16:36 #25730

  Tack mom2012! Vad spännande med ruvning!! Jag hade inte heller några symptom innan jag plussade. Först på klinikens testdag med urinprov, cd31, hade jag tydliga symptom. Håller tummarna!!

  Spännande pink lily med din "grävning" ang. sköldkörteln! Men om det kommer oroa utan att jag kan göra något åt det nu, vet i tusan om jag vill veta... Kämpar för att bara njuta och försöka vara lugn!

  Tack snälla Fidelia och lill111!! :) <3

 • Lör 30 apr 13:39 #25731

  Välkommen till tråden Hope 2016 ! Du kan ju fråga om de vill skriva ut Trombyl 75mg eller Fragmin 5000ie? Annars kan du köpa receptfri Albyl Minor 250mg och dela i 3 delar och ta en tredjedels tablett per dag ,det innehåller samma sak som Trombyl.

  Har du fått göra någon infertilitetsutredning?

 • Lör 30 apr 16:20 #25732
  UndrandeSökare skrev 2016-04-30 13:39:30 följande:

  Välkommen till tråden Hope 2016 ! Du kan ju fråga om de vill skriva ut Trombyl 75mg eller Fragmin 5000ie? Annars kan du köpa receptfri Albyl Minor 250mg och dela i 3 delar och ta en tredjedels tablett per dag ,det innehåller samma sak som Trombyl.

  Tack snälla,,

  Har du fått göra någon infertilitetsutredning?


  Ja, enligt utredningen som vi gjort så är vi oförklarligt barnlösa, finns det något mer man kan göra?

  Hur tar man Albyl? Inför eller under behandlingen?
 • Lör 30 apr 21:30 #25733

  Hur många dagsdoser Fragmin får ni ut på ett uttag/ett recept?

  Förhoppningsvis kommer jag att nu göra min sista best av Intralipid för denna graviditeten!

  Hisnande känsla :)

 • I förrgår 14:57 #25734

  Så långesen jag var inloggad... det verkar ju hänt massa positivt den senaste tiden! Härligt! Vi har inte riktigt gett upp hoppet om syskon till sonen. Plusset i höstas efter embryodonations försöket gav ändå mersmak. Skickade för några veckor sen in till Prag att vi ville göra nytt försök. Står nu i kö för att de ska hitta fram två fina blasto åt oss igen. Var i kontakt med Dr i vintras. Han erbjöd sina tjänster med ED/spermiedonation med det kändes så dyrt o komplicerat jämfört med Prag där vi "bara" sätter tillbaks två upptinande embryon som de matchat ihop åt oss. Och Dr D förstod om vi ville fortsätta i Prag. Han är banne mig den mest sympatiska läkare jag träffat på. KOmmer köra enligt hans schema som jag haft tidigare. Han bad mig läsa på om nuepogen... men jag tycker det verkar lite för läskigt. Och dyrt. Känns skönt att tagit det beslutet. Jag gick ju förra våren med i föreningen Barnlängtan och nu förra månaden valdes jag in i styrelsen som ordinarie. Jag hoppas att jag ska kunna göra något för oss tjejer som försöker få barn genom att ta hjälp av immunbehandling. Men det är verkligen inte lätt att nå fram. Många anser det hokus pokus. Det finns så många andra frågor inom barnlöshet som pririteras "högre". Jag har ändock fått lite respons och finns det något Ni andra känner att ni vill "berätta" (ny forskning eller annat som kan få upp ögonen på de som har lite att säga till om eller bara berätta om hur det är att hålla på med immunbehandling) så får ni gärna inboxa mig. Inget är för "dumt" eller för litet....

  ps: det planeras i Stockholm den 28:e maj en dag för att uppmärksamma ofrivilligt barnlösa. Bland annat kommer Åsa Sandell komma o berätta om sin tuffaste rond. På facebook sidan för Barnlängtan finns en första blänkare. Är Ni i närheten så varför inte komma förbi och säga "hej"? En del kliniker är inbjudna och jag och de övriga i styrelsen kommer vara på plats. Vore jättekul om man fick träffas live? :)

 • I förrgår 17:10 #25735

  Spännande Solkattan!Imponerad av ditt engagemang, kul att du nu är ordinarie i Barnlängtan!! 
  När jag träffade min läkare på specialist mvc första gången och berättade om min behandling så menade hon att Intralipid används mycket i Tyskland för att motverka havandeskapsförgiftning, så hon var mycket positiv till att jag tog detta. Hon menade att havandeskapsförgiftning också är en autoimmun reaktion... så så där himla avlägset till att "vår" behandling blir mer accepterad borde det inte vara - kan man tycka. :) Och i Falun används det ju ganska frekvent.
  All lycka nu inför syskonförsöket!!!

  pink lily, jag har tagit ut mellan 5-10 Fragmin per uttag på svenskt recept. Förstår att det känns hisnande med sista Intralipidbeställningen. Underbart! :)

 • Igår 13:02 #25736
  pink lily skrev 2016-04-28 10:52:23 följande:

  Mom2012, lycka till håller tummarna! Jag kände bara lite surr en kort stund i ena bröstet morgonen efter insättn av blaston, och jag var lite svettig i armvecken den morgonen när jag vaknade oxå. Men, sedan inget förrän i vecka 8 tror jag det var. Nada. Efter världens skakigaste bussfärd genom Tjeckien en dag efter ET trodde jag därför att blaston lossnat, Men, hon höll sig kvar :) De är luriga, de små liven ;)


  Spännande det du skriver om armvecken.

  Jag känner fortfarande absolut ingenting. inte ens lite ömma bröst pga extra progesterone...

  Idag upptäckte dock att jag hade störtflod av armsvett...2 timmar efter dusch och det rann så pass att jag behövde byta linnet under min tröja pga svettpölarna. Jättekonstigt. Det verkar också så att tarmen satt igång lite också från totalt förstoppad, vilket brukar betyda att progesterone är på väg ner... dvs. mens inom 2-3 dagar.


  Frågan är om avsaknaden av immunreaktion är bra eller dåligt...  hoppas på att få möjlighet att lämna HCG på blod i morgon eller onsdag.


   


Följ oss på instagram!

Annat innehåll