Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

  Tis 17 jan 2012 20:32 Läst 1110697 gånger Totalt 22122 svar
  Tis 17 jan 2012 20:32

  Hej!
  Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

  Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

  Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

  Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
  Lite samlad info:

  Kontaktuppgifter:
  Dr Dimitri Papanikolaou
  lifeclinic@googlemail.com
  www.lifeclinic.gr

  Adress till kliniken:
  Genesis Hospital
  Papanikolai St 14-16
  HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

  Hotellförslag Aten:
  www.athens-hotels-guide.com/
  www.athensdiamondhotel.com/
  www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

  Vad kostar det?
  Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

  Hur går det till i Aten?:
  Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

  Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

  Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
  Boktips:
  ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
  Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
  Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
 • Igår 08:09 #22112
  Cristine skrev 2015-02-26 21:26:38 följande:
  Vad har du för TPO-ak värde? Jag har också problem med sköldkörteln (hypotyreos) och mitt värde på TPO-ak är 322, TSH ligger stabilt runt 1 sen 1 år tillbaka. Jag har aldrig varit gravid trots många års försök och vi har även gjort tre IVF försök. Jag har varit hos Dr D i Aten och han konstaterade att våra problem kan bero på mitt immunfösvar (högt värde TPO-ak och även ANA-ak). Resultaten från USA-proverna var i övrigt bra. Jag har fått en behandlingsplan från Dr D inför nästa IVF försök som innefattar IL-dropp, prednisolon, clexane. Men Dr D poängterade att det kan finnas andra orsaker som kvalitet på spermier, ägg eller vår kompabilitet.

  Jag har ett TPO-ak värde kring 400. Det slår väldigt mycket upp och ner (ibland 250). TSH ligger oftast under 2 men när ja blivit gravid har jag ökat dosen pga. att TSH värdet gått upp till närmare 3 och sen får jag missfall och då blir TSH alldeles för pressat så då sänker jag och så har jag hållit på sådär några gånger nu. Kroppen måste ju bli jätteförvirrad. Problemet för mig är inte att bli gravid - det verkar jag bli lätt men kroppen behåller det inte så jag är rätt säker på att det beror på mina höga TPO-ak men det är ingen läkare som har bekräftat detta. Jag har en son som är född 2013 och då hade jag också höga TPO-ak och då gick det ju vägen (fick ett missfall innan sonen föddes). Men efter graviditet, förlossning, amning och 3 missfall så mår kroppen inte bra...


  När man läser om kortison så verkar det ju inte helt problemfritt att äta...verkar ju vara stora risker för fostret.

  Har du haft någon kontakt med läkare i Sverige?

 • Igår 13:54 #22113

  Jag har nu pratat med Dr D som ska skicka över en del dokument till mig. Sedan ska jag åka till honom om några veckor. Berättade lite kort om mina provsvar och min historik och han sa att jag behöver hjälp...

 • Igår 17:08 #22114

  Hej.
  Nu har jag bara kvar Clomiphene citrate (=pergotime, fast grekiskt) 24 tabletter och boken "Is your body babyfriendly", om någon är intresserad.

  Snart Lycklig: Jag fyller snart 47 så än har jag några år på mig om jag ångrar mig... Önskar dig och er andra i tråden som är gravida stort Lycka till! Kram

 • Igår 18:17 #22115

  Isabella jag har också liknande problem som dig. Hypotyreos och högt tpo, fast högre än dig. Får också hålla på med levaxindosen då kroppen reagerar så mkt inte bara vid graviditet utan även vid transfer. Verkar inte som kortison hjälpt mot mina tpo.. berätta gärna om du får någon info om tpo från dr d.

 • Igår 18:25 #22116

  Leah2012: Okej det låter ju inte bra. Vad mer än kortison har du ätit? Trombyl etc.?

  Är det någon mer än jag som är livrädd för eventuella komplikationer för fostret/mig när man äter kortison? (Och blodförtunnande också...)?

 • Igår 18:52 #22117

  Jag har tagit IL, prednisolon, Fragmin, trombyl, levaxin, neupogen...
  Nej jag är inte livrädd. Det verkar vara hyfsat små biverkningar, även om man förstås hade velat vara utan.

 • Igår 19:31 #22118 +1

  Vad ska jag vara rädd för? Vi har haft detta uppe tidigare , kolla tråden.

  Jag vill bli gravid. Att vara gravid är ocå en risk....

 • Igår 20:06 #22119

  Isabella > Bra att du tagit kontakt med Dr D. Jag har varit i kontakt med läkare i Sverige och fått prednisolon utskrivet en privat läkare, men det hjälpte inte så därför vände jag mig till Dr D. Inom mitt landsting är de ej beredda att experimentera eller testa ngt nytt tyvärr.

  Fråga Dr D om riskerna med kortison för fostret när du är där, han förklarade det bra tycker jag, blev lugn efter det och inget jag oroar mig för. Lycka till framöver!

 • Idag 07:38 #22120

  Har läst att man ska fylla i ett formulär med sin historia och övrig info och skicka till Dr D inför en första telefonkonsultation. Kan inte hitta något formulär på hemsidan, så skrivit och frågat om de ska/vill maila ett till mig. Inte hört ett knyst. Vad gäller?

 • Idag 08:25 #22121

  Pink: han brukar skrivbordsjobba på söndagar så det kommer säkert imorrn {#emotions_dlg.flower}

 • Idag 08:25 #22122

  ? och gör dfet inte det så påminn!