• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zinfandel

    Nej nej nej, det är du inte alls!! Ingen här är mycket bättre än du på engelska. Dr D pratar väldigt lugn & bra engelska och ger sig inte förrän han vet att du har förstått. Du behöver lära dig några få ord i förväg som tubes (äggledare) uterus (livmoder), sen kommer du långt! 

  • CurlyRed

    Hej alla godingar! Har inte varit så aktiv på sistone. Som vissa av er vet så fick vi ett tredje missfall efter en 2a naturlig graviditet efter IL och pred och fragmin... Så nu har vi haft grav 3G på 6 mån efter Aten behandling! Så den hjälper, jag är levande bevis, precis som många här . Nu väntar vi på missfalls utredning m blod prover och sperma prover samt hysteroskopi operation och ta bort polyp i livmodern. Tredje missfallet var nu 2v sen och vi orkar fokusera framåt igen. Häromdagen när jag beklagade att vi inte får försöka igen nu, så sa min rara sambo "men vi har ju fått så många plus, vi måste låta de andra få några nu" och så började vi båda fnissa... Då vet man att man kommit vidare, att man orkar skämta mitt i allt elände! Lovar va lite mer aktiv framöver! Stor kram till er alla som plussat och alla som kämpar! Vi ska lyckas 2012 !

  • Poussin

    Zin - Vad visade hCG? Ska du ta ett nytt imorgon?

    Curly - Skönt att ni känner att ni kommit vidare hjärtat. Nästa plus är bara runt hörnet, hystero först och sen blir det bebis och då kommer den att stanna hela vägen! KRAM Hjärta

    Hjärte - Instämmer med Zin, Dr D pratar väldigt lugnt och frågar ofta om man har förstått så man behöver inte alls vara expert på engelska för att klara av konsultationen.
    Minns tyvärr inte vad clexane kostade, minns du Curly?

  • tjorven01

    Åhhh Zin
    Härligt med bekräftad grav

    Curly säger som Possin
    Nästa grodd kommer stanna tiden ut efter städningen av livmodern och med lite justeringar av immunbeh
    Härligt att ni nu känner att ni kommit vidare

    Kram

  • woo

    Hej tjejer i denna tråd.
    Vill bara tipsa om att vi som nu av olika orsaker sökt oss utomland för IVF och vill/behöver veta våra värden om det är en bra cykel att göra ett försök kan göra det hos min husläkare i Sthlm för 1000:- under deras privat vård.
    Jag frågade om det var nåt dom kunde tänkas hjälpa oss tjejer med som inte längre går via Landstinget el privat i Sverige och kan få ta dessa prover under el inna behandling.
    Så nu har dom utformat att et är genomförbart för oss.

    Inboxa så får ni klinikens namn för jag vet inte om man ska skylta för mycket här så att det blr att dom/vi som mest behöver kanske inte får tider....

    Lycka till alla här! Kram

  • HollyGolightly

    Hej alla! Sitter precis just nu och får mitt första dropp på min närmaste vårdcentral inne i sköterskans rum medan hon sitter och jobbar vid datorn. =) Allt går att lösa om man bara stöter på rätt människa, och gratis blev det ju också eftersom jag har frikort. Jag var dessutom ärlig med att det var i fertilitetssyfte, och sköterskan är en mix av skeptisk och nyfiken så jag predikar så gott jag kan om hur många par som lyckats den här vägen. =)
    Däremot tänker jag åka till "det vanliga stället" och ta blodprov tänkte jag eftersom de vet exakt hur Dr D vill ha det.

    Det enda jag och sköterskan grubblar över är att Dr D skrev 180 ml i ordinationen som jag visade men påsen innehåller 250, så vi funderar båda på om jag ska få rubbet eller bara 180? Dr D svarar inte just nu, så jag vet inte om jag hinner få svar. Hade ni andra hällt in allt?

    Sen blir det ju spännande att se om två påsar räcker för att göra skillnad om vi nu gör ett FET på nästa ägglossning om ca 16 dagar... Dubbla embryon dessutom! Så nu går jag mest och är nervös över att få ägglossning på fel dag....

    Slutligen GRATTIS ZIN! Fantastiskt! Vad har du gjort annorlunda den här gången, utöver IL?

  • Hjärtefröjd

    Holly: Härligt att hitta en vårdcentral som vill hjälpa till! På min vårdcentral vill de knappt ta de blodprov jag vill, så IL är nog bara att glömma...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!