• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zinfandel
    lill111 skrev 2013-10-03 09:38:51 följande:

    Helt otroligt vad de säger olika....blir ju förvirrad, två gyn har kollat på mig och de säger att mitt inte ska påverka....men det tog faktiskt 11 månader nu innan jag blev gravid efter mitt myom kom till....nu undrar jag såklart om mitt myom påverkar min fertilitet....???hoppas ngn vill svara mig är så ledsen, känns som om att jag har för många bekymmer nu för att lyckas med en graviditet....myom, rh-negativ inte fått immunisering efter ma v 12, gbs-bakterier, ev immunproblematik....USCH säger jag....Kram alla!
    Tyvärr är det så att allt som inte ska vara där kan påverka. Det innebär inte att alla som har t ex myom, endo, klamydia osv får problem men har man problem så finns anledning att försöka åtgärda det. 
  • singhatjejen

    Hej alla! Det var ett tag sedan jag var delaktig här... blev nog lite mer deppad än jag förstod själv, har kört strutsmetoden - inte alls bra - och bara inte orkat. Försöker kravla mig upp men det går trögare än någonsin.

    Hur som helst: stort grattis till alla ni som lyckats på sistone! Hoppas innerligt att det går hela vägen! Hur deppad man själv än är så blir man glad att metoden i sig faktiskt är framgångsrik för många och jag hoppas att alla hittar sin väg!

    Själv har jag känt mig risig fysiskt också på sistone, så när jag tog FBC sist så tog jag några extra värden. Vet ju själv att jag har problem med järnvärdet i blodet men jag har haft bra HB och jag ser på svaren nu att jag har bra järnvärde också däremot S-ferritin var lågt... Hur kan det bli så? kan det förklara min orkeslöshet och depp?
    Klistrar in svaren här - kanske någon av alla er kloka tjejer kan säga något... (har så klart skickat till dr D men vi vet ju alla att han inte alltid svarar på det som inte är akut...)
    S-TSH: 1.7     (0.4-3.5)
    S-T4 free 10    (8-14)
    S-T3 free 4.7     (3.5-5.4)
    S-Ferritin 6     (10-130)
    S-Prolaktin 244     (71-567)

    P-CRP: <1     (<3)
    P-järn 15     (9-34)
    P-Cystatin C: 0.75    (<0.99)
    GFRCystatin C: <90    (<80)

  • CurlyRed

    Mum och Che; grattis

    leah och Katt: styrkekramar till er!

    Katt: rekommenderar Peny varmt för Hysto!

    Singha: Ferritin har väl m B12 brist att göra? Jag har oxå det och äter höga doser B12. Finns på Apoteket (men man behöver ibland fråga om det så tar de fram) och på Hälsokosten (jag köpte ekologiska där som enbart är B12, eftersom B-vit mix har för låg dos B12.

    Egen uppdatering: har själv tjatat mig till en bedömning inför att ev få Laparoskopi, har fått läkartid på onsdag. Alla tummar tas tacksamt emot att jag får en OP och snabbt . Ska bli så sjukt skönt att få veta om jag har Endo och kunna operera bort inför nästa IVF!

  • lill111
    TWH skrev 2013-10-03 15:24:44 följande:
    Mina mf har skett, de flesta, i v 6-9, ett ma upptäcktes i v12 men det hade dött v 8.

    Tack för svar!! Har du gjort både skrapning och medicinsk behandling?
  • stumpan81

    Toppen, verkar som att jag drabbats av återkommande svamp där nere efter all ab. Har kört med canesten, men så fort jag slutar med det så återkommer besvären. Min läkare skrev ut en tablett jag skulle ta vid ett tillfälle(utan att ha undersökt mig), men det hjälpte inte heller.
    Svamp kan väl också påverka graviditet negativt, visst bör jag försöka bli av med den? Har aldrig haft såna här problem förut, de kom efter hyston och den efterföljande ab-kuren.  

  • NinaCamilla

    Efter en konsultation hos Peny idag fick jag veta att jag hade allt som kunde gå fel med graviditet: endo, myom, giftig vätska i äggledarna och hjärtformat livmoder som inte kan bära något barn. Ni som misstänker endo, kräv hjälp och vänta inte. Situation kan bli värre. Mina svenska och finska läkare har sagt att operation är inte rekommenderat men de hade så fel. Nu är vi på spåret igen men väntade för länge och lyssnade på okunniga läkare. Myom kan påverka negativt på graviditet och i mitt fall tryckte det livmoder, högre missfallsrisk. Även om vi gör ÄD, får jag IL vid insättning och jag är tacksam för alla tips vem kan ge det i Sthlm. Kämpa vidare!

  • Blingbling
    leah2012 skrev 2013-10-03 16:54:24 följande:
    Vilaa trodde jag med men fick svar från dom att med tur börjar de testa I december nu. Suck!!

    Har du varit i kontakt med dem på CFC och när fick du det beskedet?
  • Soligor

    singhatjejen; Ferritin är ett mått på din järndepå. Att det ligger lågt betyder att depån håller på att utarmas. Behöver inte stå i direkt relation med ditt mående men det KAN göra det så stoppa i dig järntillskott - Duroferon eller Niferex.

  • Skogsbruden

    NinaCamilla, vad skönt att du äntligen hittade någon som kunde tala om vad som var fel. Synd att det var så mycket, men då vet du åtminstone vad du kan göra och att det finns en förklaring. Förstår att du är förbannad över all förlorad tid och inkompetens. Jag vet precis hur förjävligt det känns. Lycka till i fortsättningen.

    Själv har jag haft en riktigt bra dag, vilket känns jobbigt att komma med när alla andra har det så tungt, men det kanske ger lite hopp. Först träffade jag min läkare som efter kontakt med dr D lämnar över allt medicinskt ansvar till honom, men stöder oss med blodprov och ett tillväxtUL per månad, vilket är extremt ovanligt här. Sedan gjorde vi rutin-UL och allt såg bra ut. Så skönt att äntligen få göra ett UL där man inte har hjärtat i halsgropen för något verkar fel.  

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!