• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • leah2012
    april12 skrev 2013-12-19 13:26:43 följande:
    Efter 5 missfall så provar vi nu en första IVF med en förhoppning om att ifall man sätter in trombyl, kortison, fragmin, progesteron och intralipid tidigare att kanske kunna få bättre effekt... Men jag måste fråga alla er vänliga vana ivfare som även kört med Intralipid. Hur många intralipid dropp tog ni i cykeln och med hur många dagars mellanrum.?? Dr D har först ordinerat 3 styck som jag nu tagit fram till ET. ( har blivit lättöverstimulerad också trots lågt amh, men fått Pravidel nu). Men han vill kanske att jag skall ta ytterligare 1-2 till innan ev positivt gravtest, tycker det verkar vansinnigt mycket och galet dyrt ( går på dyra stället i Stkhlm) det skulle innebära 5 dropp på en ivf månad.... Tror ni inte det räcker att vänta nu tills jag vet om jag får positivt gravtest och isåfall ta då igen?
    Jag har hittills fått ta två innan ET (med en veckas mellanrum). Han skrev till mig tre också innan men nu är ET imorgon eller lördag och jag har inte hört något om när jag ska ta nästa än. Han skrev tom att jag kanske behövde en fjärde innan ET. Efter vet jag ännu inte riktigt hur många det blir. Jag skulle iaf göra som han säger. Lycka till!
  • leah2012
    TWH skrev 2013-12-19 14:21:56 följande:
    Lite info från mitt samtal m D idag. Vi vill ta reda på hur vi ska agera OM vi ska försöka med ett syskon till vår Atenkille. Han har totalt tagit emot mer än 80 men mindre än 100 svenska tjejer de senaste två åren. Från början var det endast tjejer som hade svårt att bli gravida men har på senare tid också innefattat upprepade missfallspatienter. Av dessa så har 60-70 procent lyckats, han har inte koll på exakta antalet just nu. Märk väl att dessa kvinnor alla har varit oförklarligt barnlösa enl svensk sjukvård. Han förstår att läkare är skeptiska till immunologispåret, det var han själv också i början. Efter att han hade gått bredvid en engelsk läkare, som hade exeptionellt bra resultat, så började han tro att kanske 5 procent av de oförkl.barnlös. Hade immunproblem, och tyckte då det var sensationellt. Nu är han övertygad om att 99 procent har det. Han lär sig hela tiden av sina patienter och säger att han utvecklar sina behandlingar varefter han får ny erfarenhet. Han tycker vi svenska patienter är väldigt bra att lära av då vi har bra koll på våra kroppar och är pålästa😉😜😜
    Intressant!
  • NinaCamilla

    Snartgravid: det kostar 5000 eur och vi får alla donators ägg. De har oxå back-up donator om vi inte få minst 10 ägg. Det här bli vår 4 ÄD och Peny är väldig mån att vi lyckas nu.

  • Sunlight

    Det låter bra. Ska ni ha isci? Nina Camilla
    Snart lycklig. Hoppas att du lyckas med dina egna embryon.
    Jag funderar på att göra äggdonation hos DrD.

    Ni som gör hysto. Har ni gjort av en speciell anledning? Mina gyn i sverige säger att jag inte behöver göra hysto+ att mitt myom inte kommer att störa men min läkare i Riga sa att jag borde lyssna och göra en hysto efter mitt sista försök. Kan man göra hysto utan någon specifik anledning? (Jag fick missfall)

  • NinaCamilla

    Snartgravid: Jag vet inte om hur de vill höra det och om det blastocysto. Det är planerad i jan-feb när min endo har svält ut.enligt finska läkare hade jag 2 myom som inte påverkar ev grav men grekisk kirurg tog dessa bort. Vet du hur mycket Dr D tar för ÄD?

  • Sunlight

    Glöm inte att det är du som bestämmer om du vill ha isci och blastocyst. Det är smartare man får fler embryon.
    Många lyckas efter hysto jag kanske också borde göra det innan nästa försök. DrD erkände att om man delar på ägg kostar det  5000 euro då får man cirka 5-9 ägg. Om man inte delar på ägg kostar det 8000 euro cirka 10-15 ägg. Vet inte exakt. Jag ska ringa honom och fråga igen. Han svarar när han vet att han kan tjäna cirka 100 000 på att svara.Glad Så är det men jag gillar honom.  När jag berättade vad som hänt mig, sa han. Nu har du lärt dig mer om IVF branschen. There are lot´s of crooks in the business.

  • leah2012
    leah2012 skrev 2013-12-18 22:32:55 följande:
    När brukar ni börja med clexane/fragmin och trombyl? Två-tre dagar efter ET, är inte det lite sent? Bör man inte börja åtminstone samma dag?
    Någon som kan svara?
  • NinaCamilla

    Snartgravid: Jag måste kolla att vi får alla ägg i så fall. Jag antog att vi får alla ägg 10-12 st. Jag tror att icsi och blastocysto kan oxå krävas samt 2 st embryos. Gärna dela med dig om Dr D har andra tankar.

  • april12

    Stjärnan06- jag fick börja med trombyl o fragmin direkt efter ET. Cathy, skogsbruden o Leah- tack, tack för svar. men jag har fått 3 intralipid dropp innan ET och isåfall skulle det fjärde IL bli bara 2,5 dagar efter det tredje IL... Har inte hört ngn som får med så kort intervall dessutom tar det flera dagar innan man väl får effekt av IL i kroppen? Anledningen är julledigheten och nästa möjliga tid att få IL är nästa fredag då blir det 9 dagar mellan 3-4 IL droppet... Någon mer som kan berätta hur många IL ni fick under Ivf cykeln och hur många dagars mellanrum?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!