• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • che71

    Snart Lycklig
    Man måste inte känna något så tidigt...jag gjorde inte det i alla fall...så du kan visst vara gravid utan "symptom"
    så tidigt.
    Angående nattsvettningar...inget jag haft själv, men vad jag kommer ihåg är Dr D mycket intresserad att veta om man har det, så jag tolkar det som att det är immunförsvaret som triggar igång på en graviditet??!!Drömmer
    Någon som vet mer?!
    När ska du testa?
    Kram

  • Snart lycklig
    che71 skrev 2014-06-15 18:11:20 följande:
    Snart Lycklig
    Man måste inte känna något så tidigt...jag gjorde inte det i alla fall...så du kan visst vara gravid utan "symptom"
    så tidigt.
    Angående nattsvettningar...inget jag haft själv, men vad jag kommer ihåg är Dr D mycket intresserad att veta om man har det, så jag tolkar det som att det är immunförsvaret som triggar igång på en graviditet??!!Drömmer
    Någon som vet mer?!
    När ska du testa?
    Kram

    Tack för svar! Jag försöker tänka som så (eller lura mig själv), att eftersom immunbalansen verkar vara perfekt, kanske det är min kropp som reagerar på en graviditet. Jag vill ju så gärna.......

    I em/kväll känns brösten dock lite lite tyngre och ömmar kanske lite lite när jag tar på dem. Lite molande runt kanterna om livmodern, kommer och går, men diffust, inte direkt som mensvärk. I em några hugg/darr/pirr på vänster sida, typ vid äggstocken, mkt snabbt övergående. Ni ser, jag har verkligen hamnat i värsta känna-efter-symptom-fällan. Usch!

    Jag får dock förlåta mig för det i denna situation.
  • Snart lycklig

    Jag har mailat till dr D och kompletterat med mina nattsvettningar, men jag gissar att han inte svarar på det......

    Återigen, stora BAMSEKRAMAR till er alla som hejjar på mig och orkar läsa allt jag skriver. GLAD att ni finns där!

  • Blingbling

    S.L. - Kan berätta för dig att jag för några veckor sedan ställde just den frågan om nattliga svettningar här i forumet och vad dr D egentligen säger om det. Då var det några kloka personer som kom fram till att det förmodligen är (som Che just påpekat) en reaktion av immunförsvaret på en graviditet. Håll humöret och hoppet uppe nu! Har du kämpat så här långt och länge så måste du hålla i ett tag till - vi hejjar på dig!!

  • Snart lycklig
    Blingbling skrev 2014-06-15 20:27:54 följande:
    S.L. - Kan berätta för dig att jag för några veckor sedan ställde just den frågan om nattliga svettningar här i forumet och vad dr D egentligen säger om det. Då var det några kloka personer som kom fram till att det förmodligen är (som Che just påpekat) en reaktion av immunförsvaret på en graviditet. Håll humöret och hoppet uppe nu! Har du kämpat så här långt och länge så måste du hålla i ett tag till - vi hejjar på dig!! smile1.gif

    Oh vad jag önskar att du har rätt! Jag får också lite hopp i och med reaktionen, men blir jättenervös för D har nu ordinerat en extra dos Neupogen ikväll efter att jag skrivit om mina nattsvettningar. Nu är jag ju jätterädd att reaktionen och nattsvettningarna under helgen har förstört mina chanser. D fick mina blodprovssvar mitten på dagen i fredags, men inte svarat mig förrän jag skickade dett till mail idag. Alltid kan man hitta saker att gå i spinn för. Kram och tack för att ni hejjar på mig! Det är bra att ni lyfter upp mig när jag inte orkar själv.
  • Ingrid1989

    Tack alla snälla!!! Ja ibland kan dom då få till det;)

    Känns helt ok att pausa eländet några månader nu och lägga fokus på bröllop :)

  • RobSab

    Ingrid: vad roligt, grattis!!! Blir det bröllop i år?

    Snart lycklig; jag hade nattsvettningar till RD 8 (när vi tror att graviditeten avslutades) och Dr D verkade tycka att det var positivt när vi pratade om det. Jag tror det är positivt och att du har fått mer mediciner är nog för att fortsätta hjälpa kroppen åt rätt håll.
    Vad flummigt det blev. :)
    Jag tror starkt på den här gången för dig. Jag håller tummarna och haltar runt eftersom jag håller tårna också för dig ;)

  • Snart lycklig
    RobSab skrev 2014-06-15 23:39:26 följande:
    Ingrid: vad roligt, grattis!!! Blir det bröllop i år? Snart lycklig; jag hade nattsvettningar till RD 8 (när vi tror att graviditeten avslutades) och Dr D verkade tycka att det var positivt när vi pratade om det. Jag tror det är positivt och att du har fått mer mediciner är nog för att fortsätta hjälpa kroppen åt rätt håll. Vad flummigt det blev. :) Jag tror starkt på den här gången för dig. Jag håller tummarna och haltar runt eftersom jag håller tårna också för dig ;)

    Nu fick du mig att le lite och det behöver jag! Tack för det och att du tror och hoppas för mig! Kram.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!