• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • pink lily
    Redan47 skrev 2014-07-07 10:08:26 följande:

    Lactocare Femine, innehåller följande bakterier,

    Lactobacillus Acidophilus

    Lactobacillus Rhamnosus

    Lactobacillus Gasseri

    Jag har ätit dessa vid mina dunder antibiotika kurer, ej haft problem m svamp mm. Men jag dricker citronvatten och utanpå det noga med kosten för att inte göra kroppen för basisk. Så vad det är som hjälper specifikt - ingen aning.


    Redan47, tack för tipset! Totalt missat detta tillskott. Verkar vara välriktat i samband med antibiotikakurer, det lär väl bli flera vad det lider ... Det står att den är mjölkfri, har skrivit till företaget för att höra hur det är med soja o gluten/vete. Rapporterar sedan ...
  • che71
    Frk Röd skrev 2014-07-07 10:28:55 följande:
    Födelsevikt på 3100g i vecka 38 tycker inte jag är speciellt lågt. Det finns ju de som har gått fulla 40 veckor och lite till som fått barn som inte vägt mer.
    Vet du hur stor risken för gomspalt är i % ?

    tycker inte jag heller men den BM tyckte det i alla fall (kanske med tanke på att jag är lång o inte pinnsmal)

    nej inte i procent men det står säkert i FASS..jag åt bara 10 mg så oroade mig inte för det (var så mycket annat att oroa sig för efter 6 missfall!)
    o det gjordes 2 TUL (förutom 2 tidiga VUL o KUB o RUL) så de hade koll på bebisen

  • altea

    Hej,

    Tack för tipset om Hagakliniken för IL-droppen! 

    Nu har det blivit dags att hitta ett Göteborgslabb för alla blodprov som skall tas under kommande behandlingarna. Har ni även något tips där? Bör ju vara snabba svar, bra mottagande och ok pris när ett antal blodprov skall tas närmaste månaderna. 

    Tar mer än gärna emot praktiska tips (do's and don'ts) när jag nu står i startgroparna för en första omgång (naturlig cykel) med IL, prednisolon, clexane, baby aspirin, etc.
    Blir lätt förförd av Dr D's uppmuntrande ord om att detta säkerligen går vägen. Efter så många misslyckade försök så hoppas jag att detta är ljuset i mörkret.

    Önskar er alla en fin sommar!

  • Snart lycklig
    pink lily skrev 2014-07-07 11:32:38 följande:

    SL, du missförstod mig. Är bifidus som har mest varningar på sig. L. Acidophilus ganska harmlös och den mest beforskade. Lactobacillus bakterier kan även skapa överväxt - i tunntarmen - liksom bifidus, men i samband med antibiotikakurer så är det Lactob som tagit stryk när onda bakterier och svamp skapar problem. Verkar även som bifidus generellt har svårt att överleva ända ner till tjocktarmen, där den hör hemma. Bifidus har med tjocktarmen att göra, är ett tillskott mest för tarmsjuka uppfattar jag det som. Verkar vara bortkastade pengar att ta bifidus oralt. Logiskt borde man "ta det bakvägen", som är närmast. Och det finns avföringslavemang (med annans avföring) för de som har tarm/magsjuka, vilket tydligen hjälper. Don't try this at home Alltså, jag letar probiotika för att häva negativa effekterna av antibiotikan. Då är lactobacillerna intressanta. Jag har nu förstått att det är viktigt att veta vilka bakteriestammar man behöver, och stoppar i sig. Man kan äta ett välbalanserat tillskott, men är man själv redan i obalans så blir det för mycket av det ena och för lite av det andra. Dr Oz i USA visade i ett program hur man kan rikta insatser mot olika symptom, genom att vara noga vilka bakteriestammar man äter i tillskott. Skolmedicinen har inte hängt med i utvecklingen av preparaten, så på VC finns inte så mycket hjälp att hämta om man säger så ... Hoppas jag fick fram min tanke här, blev långt ...


    Sorry, såg det nu. Innate innehåller endast 3 bifidobacterium-stammar av totalt 14.1 streptococcus-stam och resterande 10 är Lactobacillus-stammar.
  • Redan47
    Snart lycklig skrev 2014-07-07 12:48:40 följande:

    Lycka till idag Frk Röd med blodprover och dess resultat!


    Ja, vi väntar med spänning och hoppas det är på plus sidan denna gång!
  • OneLife
    Fidelia skrev 2014-07-07 08:09:15 följande:

    OneLife, stort grattis. Ledsen att det blev besvärligt men fantastiskt att det gick bra ändå.

    Din historia gör mig lite orolig. Jag är nu i v25 och min kropp har bråkat rakt igenom hela graviditeten, är inte helt säker men gissar på ungefär 25 dropp så här långt och det verkar inte finnas någon ljusning i sikte. Dr D är såklart sällan nöjd med mina FBC och när jag ställde frågan om nedtrappning av kortison så fick jag ett mycket tydligt svar att det inte var aktuellt förrän sen. Jag är orolig att jag inte kommer att hinna trappa ner på ett bra sätt och att det ska medföra komplikationer både för mig och för bebisen. Ni andra som trappat ned, vad har ni för erfarenheter? Hur skulle nu ha tänkt?


    Jag vet inte om man kan ta kortison genom hela graviditeten? Skulle det göra någon skada?
    I mitt fall så vet jag ju inte, och kommer aldrig få svar på, om vi hade kunnat undvika Help-syndrome genom att fortsätta med kortison..eftersom det är så sällsynt också - 1 på 100000 som drabbas, så finns det rätt lite statistik och erfarenheter kring det.

    Alla andra tycka ha trappat ner långsammare än Dr.D rekommenderat, men jag tycker att det vore konstigt, med tanke på all kunskap han besitter, att han skulle ha fel i en sådan "simpel" sak..
  • pink lily

    Svar från företaget: "Lactocare Feminine inneholder ikke soya, gluten, melk, melkeproteiner, laktose eller animalsk gelatin" Tummen upp!

  • Zinfandel

    NEJ NEJ NEJ det där med gomspalt är motbesvisat för länge sedan, det föreligger INGEN förhöjd risk för gomspalt (även om det förvisso är ganska lätt åtgärdat) som man trodde förut. Det enda som visat sig i de senaste svenska studierna är något lägre födelsevikt. Tacksam om ni sprider det vidare istället!

  • che71

     


    Här är vad som står i FASS o de har precis som Zinfandel skriver helt slopat gomspalt!


    "Reproduktionstoxikologiska effekter har visats i djurförsök för kortikosteroider (se avsnitt Prekliniska suppgifter). Relevansen för människa är okänd. Efter långtidsbehandling har hos människa och djur konstaterats reducerad placenta- och födelsevikt. Dessutom föreligger vid långtidsbehandling risk för binjurebarksuppression hos det nyfödda barnet. Under graviditet bör därför kortikosteroider ges efter särskilt övervägande."


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!