• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Angla

    Intressant! Imorgon är jag på RD 10 med två dagars om ET=0.


    Snart lycklig skrev 2012-07-08 18:58:13 följande:
    Lycka till nu till er/oss som ska ta blodprover imorgon. Jag ska ta första HCG imorgon efter ET. Dt är alltså på embryonas 9:e levnadsdag (eg 8,5, RD 6 m 3-dgrs). Dr D sa att jag inte ska bli besviken om det inte visar ngt. Hos 90% visar dt negativt denna dag. Skönt att veta.

    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Absolut!


    TWH skrev 2012-07-08 14:18:51 följande:
    Tack för tipset, värd att lyssna på?

    Angla - mamma till slut
  • Snart lycklig

    Angla, jag ska sedan ta HCG, dt riktiga testet f graviditet eg på lördag. Jag kunde oxå ta dt på fredag, då dt här m prover inte är alltför lätt på helgdag i Sverige. Fredag blir alltså embryonas 13:e levnadsdag och RD 10 (3-dgrs).

  • Snart lycklig

    Jag vet inte riktig. Jag ska samtidigt, både måndag o fredag ta FBC. Lycka t och hoppas dt visar positivt imorgon! Visst är väntetiden en pina? Har du Eller haft några symptom? Kram.

  • Angla

    Jag skall ta FBC och Hcg på måndag och torsdag. Ev IL i veckan. Symtom ... förnekar och bortförklarar. Mår inte särskillt bra oavsätt om det beror på psykiskpress, biverkningar eller graviditet På många av mina andra IVF har jag börjat blöda RD 10-12 men ibland inte förens efter test så allt kan verkligen var precis hur som helst.


    Angla - mamma till slut
  • Zinfandel

    Angla: här är en summering av FBC som jag skrivit till hemsidan:


    FBC Full Blood Count/Full blodstatus (2 olika ref anges)


    b-leukocyter: partikelkoncentration vita blodkroppar i blodet. Förhöjda värden kallas leukocytos orsakas av:
Infektioner, särskilt bakteriella infektioner. Ref 4,0-10,0 eller 4-11·109/L Basofila: kraftig biologisk aktivitet, t.ex. heparin, histamin och s.k. slow reacting substance.  Ref <0,2 b-lymfocyter (type-differentiation): partikelkoncentration vita blodkroppar i blodet. 1,2-4,8 Eosinofila: hämmande effekt på bl.a. bakterier och parasiter. Ref 0,1-0,6 b-erytrocyter: partikelkoncentration röda blodkroppar i blodet. Ref 3,9-5,2 eller 4,0-5,0 ·1012/L hemoglobin: mängd hemoglobin i blodet. Kallas ibland för blodvärde. Referensområde Kvinnor 120-150 g/L Män 140-170 g/L b-trombocyter: partikelkoncentration blodplättar i blodet. Ref 165-387 Mcv: genomsnittlig storlek på en röd blodkropp. Ref 82-98 eller 76 - 96 fL Mch: genomsnittlig mängd hemoglobin i en röd blodkropp. Ref 27-33 eller 28-35 pg (pikogram) Neutrofila: försvara mot bakterier. Ref 1,7-8,0 Mchc: hemoglobinkoncentration i de röda blodkropparna. Ref 317-357 eller 320-360 g/L Progesteron: mäter hormonet progesteron. <32 nmol/l på CD 21-25 Tyvärr är det ingen garanti om bra grejor bara för att någon av parterna har barn sedan tidigare. Jo, det hade antagligen Dr D sett, han vet precis vad han ska titta efter men han har inte heller fantomögon.... Nej, på röntgen behöver det inte synas, man ser inte allt det förrän man öppnar och tittar. Du svarar bra både på ivig & IL men något bättre på ivig. Det innebär inte att IL inte kan lösa det. Nej, det är totalsumman av CD3+, CD19+ and CD56+ som bör vara nära 100, är ett av dem lägre så blir något annat högre. De ligger alltså bra. 

    Snälla, ta nu detta försök och känn dig gravid till motsatsen bevisats! Om det mot förmodan inte lyckas så kan du börja nysta i allt. Nu gör du bäst i att bara vänta ditt nära förestående hcg-prov, sen kan du ta det därifrån Solig 
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!