• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • pink lily

    GrukanGrace, styrkekram! Hoppas du får allt stöd och all hjälp du behöver och vill ha!

    Solkattan, kan du lägga en länk till kvinnan som satte IL-dropp på sig själv. Var det you tube? Kan inte hitta det ...

  • Solkattan

    Grukangrace : ledsen för din skull ... :(. Min tanke är att hcg inte stigit så fasligt... så jag gissar på att det inte är ett utomkveds. Och om det är så så borde kroppen själv kunna ta hand om det.. men endast egen spekulation. Oavsett stor tröstkram till dig !

    Pink Lilly : oj, det var nån blogg har jag för mig.. Var nåt år sen eller så jag hittade den.. ska kolla om jag hittar den igen !

  • Zinfandel

    Om ni inte finner IL eller det är slut så prova med Omegaven istället. IL har förvisso statistiskt sett fler lyckade resultat  men Omegaven är en nyare produkt i våra sammanhang.  Beklagar Gurkan Gråter, kanske kan Omegaven kan vara nåt för dig också. Bra att veta även för de som inte tål IL.

  • Zinfandel
    Heystella skrev 2015-12-12 20:30:49 följande:

    Någon som vet om det bör gå ett visst antal dagar mellan man tar IL-dropp? :)


    Tvärtom, ibland kan det behövas varje/2 dagar på raken/varannan dag.
  • pink lily

    Snart lycklig o andra ang förhöjd cancerrisk med Neupogen ...

    Dr D sa att personer med vårt effektiva immunförsvar sällan dör i cancer. Jag tänker att om vi vid anv av Neupogen skulle ha en period när risken skulle öka kanske risken för oss kryper ner till det som är kan anses vara "vanlig risk" för cancer. Går vi sedan tillbaka till att få vårt effektiva immunförsvar så ...ja, det är ju effektivt som sagt!

  • Snart lycklig
    pink lily skrev 2015-12-14 13:59:28 följande:

    Snart lycklig o andra ang förhöjd cancerrisk med Neupogen ...

    Dr D sa att personer med vårt effektiva immunförsvar sällan dör i cancer. Jag tänker att om vi vid anv av Neupogen skulle ha en period när risken skulle öka kanske risken för oss kryper ner till det som är kan anses vara "vanlig risk" för cancer. Går vi sedan tillbaka till att få vårt effektiva immunförsvar så ...ja, det är ju effektivt som sagt!


    Tack! :) Skön text att läsa. Kram.
  • pipperoni

    Hej alla!

    Nu är jag hemma igen och väntar på svaren på USA-proverna och ny telefonkonsultation med Dr D. Hoppas att det blir av innan jul, för den 19 december ska jag börja med Synarela inför vår nästa IVF på Fertilitetscentrum. Funkar inte den heller så blir det IVF hos Dr D i mars/april. Men jag hoppas förstås vara gravid innan dess... 

    Mom2012 och andra intresserade - här kommer en liten resumé av hysteroskopin hos Dr D: 

    Jag skulle infinna mig på sjukhuset kl.8 på morgonen, fastande. Det var ett stort sjukhus med flera sjukhusbyggnader så jag hade varit där dagen innan och rekat lite och visste vilken byggnad jag skulle gå in i. Anmälde mig i receptionen och fick visa mitt pass, uppge mina föräldrars namn och lämna mitt mobilnummer samt skriva på några papper på grekiska. För mig som är ett kontrollfreak så kändes det inte helt bra att skriva på något som jag inte hade en aning om vad det var... Därefter kom en sköterska och visade in mig på ett rum med en säng och ett skåp med nyckel där jag kunde förvara mina saker.

    Jag fick klä av mig allt och sätta på mig en blå sjukhusrock. Dr D kom in och tittade till mig och frågade om allt var ok, sedan kom en sköterska och hämtade mig för EKG. Det var den gamla sortens utrustning med sugkoppar (i övrigt tyckte jag att sjukhuset verkade modernt). De frågade också massor av frågor om senaste mens, allergier och sjukdomshistorik och jag fick skriva på ytterligare ett papper. Hjärtläkaren kom in och tittade på EKG:t (och sade att jag hade irregularities som jag borde kolla upp när jag kom hem, men inget farligt). Fick sedan gå tillbaka till mitt rum och var på väg att ta ett glas vatten, men fick då reda på att fastande även betydde ingen dryck. "No food" hade Dr D sagt, men det betydde tydligen även "no water". Jag fick erkänna att jag hade druckit ett glas vatten på morgonen och de såg väldigt bekymrade ut, frågade hur mycket och när, och sade att då måste de kanske skjuta på min operation. Sorry, sorry, sade jag, I didn't know. Då kom Dr D tillbaka och ryckte lite på axlarna och sade att det inte gjorde så mycket och mumlade något om att de var petiga och att grekerna är sådana.

    Fick sedan en supp av Dr D som skulle föras upp i ändtarmen. Han tycktes mycket förvånad över att mitt rum inte hade något badrum (även om jag inte tror att de andra rummen hade det heller) och jag fick ett par handskar för ändamålet. "For the pain" sade han. Den var nog inte bara för smärta utan även lugnande tror jag dock, för när jag tog den blev jag lite lullig (ungefär som efter den lugnande jag har fått innan ägguttag). Fick vänta ett tag till och sedan kom en sköterska och hämtade mig och höll mig under armen den korta promenaden till operationssalen. Väl där kändes det som det gick ganska fort. Jag fick lägga mig på en brits med benen i vädret och en rund kudde under huvudet. En man kom och satte en nål i armvecket på mig och sen fick vi vänta fem minuter innan Dr D kom. Då sade mannen (som jag antar var narkosläkaren) att nu ska du få sova, sprutade in något i min arm, jag kände lite äcklig smak i munnen och sedan var jag borta...

    Vaknade till av att det kliade på näsan och bredvid mig stod en säng på hjul som jag ombads flytta över till. Sen blev jag tillbakarullad till mitt rum och tillsagd att vila. Slumrade till lite och sen kom Dr D och gav mig vatten och apelsinjuice och sade att allt hade gått bra och att det såg fint ut. Han hade vid ultraljudet dagen innan sett några "calcifications" som han trodde satt i livmoderhalsen, inte i livmodern, och dem hade han tittat på tre gånger under hysteron, men han sade att det såg fint ut. Fick mitt första IL-dropp när jag låg där och slumrade en stund till, sedan tog han bort nålen, jag fick en DVD med mig och fick lov att gå hem när jag ville (efter att ha betalat ungefär halva kostnaden i receptionen innan jag gick, resten kom på faktura från Dr D). Var nog därifrån igen vid 12-tiden och var ganska trött den dagen efter sövningen. Blödde lite samma dag och dagen efter, därefter bara spottings ett par dagar. Fick penicillin både intravenöst och ordinerades en kur på 8 dagar av Dr D. 

    Var lite för trött och snurrig för att uppfatta så mycket detaljer kring vad han sade om hysteron, förutom att jag har hjärtformad livmoder (men no problems det heller enligt honom), så jag ska fråga lite mer vid nästa Skype-samtal. 

    Men, in all, så gick det fint och jag blev väldigt väl omhändertagen av Dr D, som tittade till mig flera gånger och frågade om allt var ok. Så, jag hoppas att det var värt besväret!


  • mom2012

    Tack för din berättelse Pipperoni. Skönt allt gick bra och att det är över!
    Var du helt ensam eller hade du sällskap med dig?
    Kan du PMa mig privat vad hyston kostade?

  • Zinfandel
    pink lily skrev 2015-12-14 13:59:28 följande:

    Snart lycklig o andra ang förhöjd cancerrisk med Neupogen ...

    Dr D sa att personer med vårt effektiva immunförsvar sällan dör i cancer. Jag tänker att om vi vid anv av Neupogen skulle ha en period när risken skulle öka kanske risken för oss kryper ner till det som är kan anses vara "vanlig risk" för cancer. Går vi sedan tillbaka till att få vårt effektiva immunförsvar så ...ja, det är ju effektivt som sagt!


    Så är det säkert och risken är såklart högre ju mer och oftare man drar det. En behandling är ingen fara men jag tänker att om man behöver många så kanske man ska överväga det hela.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!