• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • criss00
    TWH skrev 2012-07-17 07:34:08 följande:
    Tack❤ nej, jag pratade m dr D och han tror fortfarande att missfallet är på g pga hcg halten som är så låg, dock kan han inte förklara varför hcg har gått upp igen. Han rekommenderar alltså att avvakta missfall och inga mediciner. Jag har ändå tagit en fragminspruta o baby aspirin, bara ifall att.
    Vilken otrolig berg och dalbana det måste vara för dig! Tufft!! Hoppas du är ok ändå.
  • HollyGolightly

    Ahhh, lättnaden! Pratade precis med en VC på Gotland som sa "Självklart ska vi hjälpa dig med detta!" 
    Nu hoppas jag bara att det funkar när jag väl kommer dragandes med droppåsen, men den dagen den sorgen. Tungan ute

    *andas ut* 

  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-17 10:50:00 följande:
    Holly: Härligt att de är öppna för att hjälpa dig, så du slipper klippkort på flyget till Sthlm.
    Ja jösses, jag såg hela semesterkassan rinna iväg mellan fingrarna ... 

    Vårdcentraler kan vara bättre att ha att göra med än man tror, ni som fortfarande inte hittat hjälp att sätta dropp etc, testa vårdcentralerna där ni bor! Jag sa rakt ut att det var fertilitetsbehandling, det gick bra ändå. Jag tror många gärna vill hjälpa om de kan (och kanske lära sig något på kuppen), men det hänger ju på att hitta rätt person som är lite openminded förstås. 
  • HollyGolightly
    criss00 skrev 2012-07-17 10:23:22 följande:
    Tack för peppning! Glad Tänkte bara att de undrar varför jag vill behandla immunsystemet, dvs på vilka grunder och vad det ska leda till. Men när jag har fått resultatet av blodproverna tillsammans med remisserna så kanske det är ok. Hoppas på det iaf.
    Det jag framförallt är så skeptiskt emot är allt motstånd mot mig att bli gravid för att jag är "för gammal" för att få hjälp. Det har inte varit helt lätt bara att få hjälp de gånger jag varit gravid och fått mf. Läkare kan tyvärr vara ganska nedlåtande och så att säga "skyll dig själv att du är ute så sent".
    Men åh. Vilken fruktansvärt trist attityd. Ja, det vore ju en perfekt värld om alla hittade sin livspartner tidigt, kände sig redo för barn i lagom ålder och dessutom visade sig ha en kropp som genast var med på noterna. Det är ju inte direkt så att man går igenom barnlöshet och IVF-karuseller för att det är skoj ...

    Prova att säga att det faktiskt tog tid att hitta någon som kunde förstå problemet med tanke på att den hör forskningen inte finns i Sverige än. Bara det förklarar ju rätt mycket. 

    Stor kram till dig!
  • Poussin

    TWH - Håller tummarna för att ditt hcg bara är lite trögt!

    Angla - Beklagar verkligen. Gråter

    Holly - Åh vad skönt att de kan hjälpa dig, ett stressmoment mindre! Glad Vad bra att du fick ett bra intryck av BM, hon är väldigt rar och så härligt open minded. Tycker dock att 6+0 låter tidigt för VUL, jag hade nog gärna väntat en vecka eller 2 till.

    Hjärte & Holly - Ja visst är A-M helt underbar! Solig

  • TWH
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-17 07:49:29 följande:
    TWH, är det alltså samma tablett som man antingen kan äta eller ta som vaggis?

    Nej, jag tror inte det finns sådana man både kan äta el ta vaginalt. Jag har haft två olika - de som heter progesteron bara och nu senast Lutinus. De senare var lite mer behagliga än de 1a då de rinner lite mindre.
  • Hjärtefröjd

    TWH: Nä precis, de i Sverige kan man inte äta. Men de man köper i Aten tror jag man kan både äta och ta som vaggisar, men jag är inte helt hundra.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!