• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • TWH
    criss00 skrev 2012-07-19 22:43:07 följande:
    Väntar fortfarande på att få blodprovresultatet. Konstigt att det ska vara så svårt att skicka det, det borde ju hans assistent kunna skicka. Han hade dem ju redan förra veckan och vi hade vår återkoppling i fredags. Lite tråkigt då jag vill ha dessa innan jag försöker få någon att ställa upp på eventuella FBC och IL. Men som jag förstår dröjer hans svar till oss alla fortfarande.

    Japp, vi skulle ha fått provsvar i tisdags.
  • Cathy

    Hjärtefröjd; å så stressigt det där...väldigt tätt inpå du tar IL...Hoppas det löser sig! kram

    Jag väntar också på mina USA provsvar. Snart har det gått 2 veckor.

      

  • HollyGolightly

    Okej, nu gjorde jag det. Skickade ett påminnelsemail. Det tar emot eftersom jag vet att ju fler mail vi skickar desto längre tar det att få svar, men eftersom han sa förrförra veckan att han trodde jag skulle behöva ett IL innan den här veckan är slut och sen har jag inte hört ett ljud så känns det trots allt vettigt att påminna. Jag hoppas bara att han inte beordrar IL akut nu, eftersom det är första gången jag ska få det på Gotland och helst vill slippa dyka upp där med kort varsel.

    Vad konstigt att ni får vänta så länge på era USA-svar!  

  • criss00

    Ja märkligt att det ska ta sån tid. Det är 4,5 veckor sedan jag var i Aten. Påminde i lördags men nu tror att jag tyvärr gör det igen. :(

  • Cathy

    criss; ojdå - har du väntat på dina provsvar redan i 4,5 vecka! Tidigare fick tjejerna dem efter 1-2 veckor. Rynkar på näsan

  • HollyGolightly

    Nu har jag fått svar i alla fall. Roligt att han skriver att han läser allt men bara svarar om något måste justeras, och i nästa andetag ändrar flera av mina ordinationer (efter ett påminnelsemail)... Glad 

    Jobbigt nog lämnade han öppet för följdfrågor dessutom eftersom allt han skrev inte var solklart, så nu måste jag ändå maila igen. Jaja, om inte annat tränar jag upp mitt tålamod av detta....

  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-20 17:18:56 följande:
    Holly: Hur ändrade han dina ordinationer? Jag fick öka pred med 5 mg per dag, men det var nog allt, tror jag.
    Ja, det fick jag med, men han skrev tex inget om Clexane så jag vill bara dubbelkolla att jag ska fortsätta med dem. Sen höjde han som väntat Levaxinet, men så himla mycket att jag faktiskt måste dubbelkolla att det stämmer.

    Nu äter jag 50 mg/dag, förutom två dagar i veckan då jag äter 100 mg (en höjning som Anette Sjösten ordinerade i våras). Nu vill Dr D att jag äter 150 mg om dagen! Låter som en enorm höjning tycker jag, på veckobasis blir det ju från 450 mg/vecka till 1050 mg/vecka! 100 mg/dagen låter rimligare, så jag var faktiskt tvungen att slänga iväg ett mail och dubbelkolla att han skrivit rätt (vilket han säkert blir irriterad över, men då får han bli det...)
  • HollyGolightly

    Han skrev inget mer om HCG heller, ska du fortsätta ta HCG-värden, Hjärte? Nu ska jag fixa IL "de närmaste dagarna" (haha, helg?) vilket jag gissar kanske blir på tisdag eller så, och sen FBC en vecka senare och nytt TSH om två veckor. Inget om HCG alls.

     Och inget alls om progesteron heller fast jag frågade, så jag behöver visst varken kolla värdet eller ta progesteronet jag köpte i Aten. Han är väldigt nöjd med mina värden, vilket känns tryggt ändå.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!