• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • CurlyRed

    Instämmer m övriga - varma kramar till er Snart Lycklig och Stumpan!! Stumpan - ang din fråga om IL så är den inte så lätt, det är så individuellt hur länge IL effekten sitter i. På mig behöver jag det ofta, så jag hade tagit igen dag 10. Vid IVF tar jag 3-4 gånger tex. Medan för andra sitter det i 3v. Fråga dr D så du får hans bild.

  • Poussin

    Skickar även jag varma kramar till Stumpan, Vilaa & Snart lycklig!

    Jam - När är det återföring?

    Curly - Hoppas ni har det bra! Hjärta

  • stumpan81

    Jam; jag blir gravid naturligt, och inför denna äl hade jag tagit IL, pred, innohep och trombyl. Tog även ett IL direkt jag fick plus(dag 25). Brukar ta IL dag 10 inför varje äl, men nu undrara jag om jag behöver det nästa cykel eftersom jag tog det nu dag 25 i denna cykel...

  • Jam08

    Återföring imorgon om de har överlevt fem dg! Vet ingenting .. Fick info dag 1. Vilken dos clexane har ni tagit? Jag får inget svar av dr d och ska börja m sprutorna idag!

  • Ninninn

    Zin: skulle vilja att du tittade på mina provsvar :) kanske du har nått att säga för jag fattar inte mycket om dom.

  • Zinfandel
    Ninninn skrev 2012-09-28 18:49:56 följande:

    TNF-a:IL-10 (CD3+CD4+) 38,1
    IFN-g:IL-10 (CD3+CD4+) 19,4

     


    50:1 * 8.9  10 - 40


    25:1 * 4.1  5 - 30


    12.5:1 * 1.0  3 - 20


    IgG 12.5 mg/ml, 50:1  6.5


    IgG 12.5 mg/ml, 25:1  3.6


    Intralipid 1.5 mg/ml, 50:1  2.6


    Intralipid 1.5 mg/ml, 25:1  2.2


     CD3 83.7  60 - 85


     CD19 5.6  2 - 12


    CD56 8.4  2 - 12


     of CD19+ cells, CD5+ * 10.7  5 - 10

    Någon som kan hjälpa mig tyda dessa svar? 


    Klart jag ska, är ändå igång med andra idag Skrattande

    Din NK-panel är bra, härligt! Och ännu bättre är att du svarar kanonbra på IL!

    CD3 är lite högt men inte mycket. De flesta här har högt på den, mycket vanligt med "infertility issues". Likaså CD19/CD5+, då har man ofta en autoimmunsjukdom och antikroppar mot hormoner, tex serotonin, östrogen, progesteron och sköldkörtelhormon. 

    Dina cytokiner är tyvärr också lite för höga. Immunförsvaret är balanserat mellan TH1 (autoimmun) och TH2 (graviditet eller hämmade värden). TH1-dominans är vanligt vid infertilitet.  TNF alfa mäter förhållandet TH1 och TH2. Kvinnor med höga Th1 (+30) lider ofta av infertilitet eller drabbas av flertalet missfall enligt A Beer. Observera att patienter med höga cytokiner inte ska ta dhea, om du nu gör det.

    Ett högt TNF skadar även livmoderslemhinnan. Vid överaktivt immunförsvar, gör ett högt TNF att kroppen tror att där ägget ska fästa är ett sår och läker det. Även långvariga tandköttsinflammationer och irriterat tandkött kan ge förhöjda värden. När värdet kommer upp mot 40 så kommer äggen ofta att visa tecken på DNA-skada. Om det finns DNA-skador i embryot eller ägget, kommer graviditeten att avstanna inom loppet av två till tre dagar.

    Dr Sher:

    I found, Intralipids, selenium, copper, zinc, and magnesium can treat antithyroid antibodies. Humira, Omega 3, Nettle tea/nettle tincture, Borage oil, Curcumin (tumeric), Fernblock, Boswelia, tomato juice & exercise can treat cykotine ratio (Also known as TH1/TH2)


     
  • Tuvalina

    DHEA, dehydroepiandrosteroner är ett prohormon, till östrogen och testestoron. DHEA finns naturligt i Binjurebarken och har sitt högsta värde vid 25 års ålder, sen avtar det ju äldre man blir.

    Zin, är det lika med melatonin, att man ej ska ta det heller om man har höga värden av cytokiner?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!