• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • CurlyRed

    Holly - låter som ni är på rätt spår! Du kan absolut fortsätta med immun behandling både på färsk IVF och frysta. Men gissar att dr D föredrar färska för då hinner man planera in IL och om du behöver Humira el dyl för antikroppar innan och kan även stärka ägg kvaliteten med tex Fertile XX och inofolic innan ÄP. Han brukar vilja ha ca 45 dagar minst för behandling innan IVF börjar. Hoppas Huddinge är ok m fryst före FET. Det är tyvärr inte Akademiska dit vi är överflyttade pga vårdkön...

  • CurlyRed

    Hemma igen efter semestern och första dan på jobbet. Uppdatering från mig: missfallet över, slutade blöda i lördags, skönt! Bara lite spottings kvar. Ägnat dagen till telefon köer... Men fick bra utdelning blir HSG röntgen av äggledare imorn bitti och uppstarts möte för ny IVF på Ackis på förmiddagen! Bokat hysto operation också, men fick inte tid förrän 18 april och då hade jag hoppats börja spraya redan... Får ligga på och ringa och försöka få avbokningstid... Någon som vet om man kan spraya nedreglering samtidigt som hysto??? Kram alla!

  • Hjärtefröjd

    På vår klinik får man inte göra ny färskbehandling om man har embryon i frysen. Inte heller privatkliniken vi varit i kontakt tycker att det är någon bra ide. Men jag håller tummarna för att Huddinge är lite flexibla!

  • Poussin

    Zin - Kommer att bli ett antal till! Flört Sååå roligt att du är på gång. Glad

    Holly - Skönt att det kändes som ett bra samtal. Håller tummarna för att Huddinge är flexibla! Glad

    Curly - Välkommen hem! Bra jobbat med HSG och uppstartsmöte imorgon, skönt att kunna bocka av 2 av 3. Hoppas du kan få en tidigare tid till hyston så att den också blir avklarad och du komma vidare vännen!

    Själv ska jag få IL imorgon bitti. Tror det blir en sväng till gyn på torsdag för att kolla om han kan se någon liten inneboende, känns som om jag skulle tro lite mer på det då. Flört

    Kram till er alla!

  • Zinfandel

    Holly: med immunterapi får du rätt embryon Flört Tycker också ni ska göra färsk istället, kan det gå om ni betalar för det?

    Poussin: ja, vul!! Gravid 

    Cury: vad skönt att du har återhämtat dig. det låter som du är på g igen! Du kan säkert spraya samtidigt. Men jag tycker du ska kolla med Dr D om att köra så nära inpå hysteron. 

  • CurlyRed

    Tack Poussin och Zin . Mailade dr D nu och frågade om hysto och IVF. Men när vi pratade om det i Aten så kunde man börja m IVF direkt efter (i Sverige skär de ju inget snitt i slemhinnan utan tar bara bort polypen till skillnad från Peny's mer grundliga hysto i Aten).

  • tjorven01

    Curly
    Skönt att du är på fötterna igen
    Imorgon får du en bamsekram
    Låter som att du redan kommit en bra bit på väg
    Kram

  • HollyGolightly
    Zinfandel skrev 2012-03-26 21:05:52 följande:
    Holly: med immunterapi får du rätt embryon Flört Tycker också ni ska göra färsk istället, kan det gå om ni betalar för det?

    Poussin: ja, vul!! Gravid 

    Cury: vad skönt att du har återhämtat dig. det låter som du är på g igen! Du kan säkert spraya samtidigt. Men jag tycker du ska kolla med Dr D om att köra så nära inpå hysteron. 
    Ah, I wish - alla embryon är ju inte rätt tyvärr för någon av oss, immunbehandling eller ej. I så fall skulle alla som inte har immunproblem ha precis hur många barn som helst. Flört Men det är ju helt klart bättre odds med behandlingen!

    Jag fick svar från Dr D också, och han bekräftade att det inte några problem att göra nya försök om det första misslyckas, då bjuder kliniken på en ny omgång mediciner tydligen. Däremot tog han 100 euro för telefonkonsultationen, jag trodde den var gratis?

    Uhhh, ska nu försöka kolla upp det där med färska på Huddinge. Jag har mycket svårt att tro att det skulle vara tillåtet där, de känns lite fyrkantiga faktiskt. Och i så fall får vi väl helt enkelt hoppas på de frysta trots allt. Vi ska hur som helst sätta in två då, förhoppningsvis kan åtminstone ett vara ok. 

     
  • CurlyRed

    Holly - om du redan nu vet att du vill åka till Aten och ta immunproverna mot USA och även vill betala för att ha konsultation hela IVF och grav, då ingår tel samtalet. Men då betalar du nu för allt utom USA proverna. Dvs runt 1000?. Fryst går säkert bra med. Viktigaste är ju att ni tagit USA proverna, fått analys och behandling enligt dom av dr D. Och sen ett antal IL dropp innan FET. När har ni tänkt åka till Aten? Mån eller tis behöver man vara där för att USA proverna ska hinna med kurirplanet i tid.

  • Zinfandel
    HollyGolightly skrev 2012-03-26 22:33:08 följande:
    Ah, I wish - alla embryon är ju inte rätt tyvärr för någon av oss, immunbehandling eller ej. I så fall skulle alla som inte har immunproblem ha precis hur många barn som helst. Flört Men det är ju helt klart bättre odds med behandlingen!
    Nja, den ekvationen går inte riktigt ihop, eller hur Flört Jo, äggen kan bli bättre med immunterapi, framförallt medför den många andra fördelar. Och vi ska nog inte jämföra oss med alla andra, det är vi ju inte, det råder inga motsatsförhållanden här.. Skäms Det var bara ett sätt att sporra dig, sorry! 
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!