• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • TWH
    Snart lycklig skrev 2013-02-22 20:31:49 följande:
    Oj, alltså redan i vecka 15. Underbart skulle jag vilja säga! Tänk, så här långt gången, eller rättare sagt så här nära har ni aldrig varit er dröm. Vi håller tummarna för att det fortsätter att gå bra. Jag tror säkert att det finns en rädsla hos dig, men NJUT så mycket du kan. Nej, jag bor inne i Aten, i närheten av Omonia. Inte så trevligt, men billigt! Måste spara pengar någonstans, Det är så kallt, så jag sover med ullsockor, mjuka joggisar, flanellnattlinne (hur jag nu kunde komma på att ta det med) och till slut en tunn silkesmorgonrock, under ett lakan, två skitiga akrylfiltar och överst två överkast. Såå härligt.....

    Tack💝 sov så gott i ditt "textilberg"🌺🌺 och Stort lycka till imorgon, det kommer gå så bra!!
  • HollyGolightly

    Snart lycklig: Ironiskt nog verkar jag vara som gjord för att vara gravid, har mått strålande i princip hela graviditeten, har inte gått upp särskilt mycket i vikt, ingen foglossning, inget illamående ....Man kan ju fråga sig varför det nödvändigtvis skulle vara så svårt att bli på smällen då?
    Jag ska snittas, så jag kommer inte att gå över tiden, men jag är så klart oerhört glad att jag fått behålla dem i magen så länge - det hade jag inte räknat med.

  • Snart lycklig
    TWH skrev 2013-02-22 20:46:19 följande:

    Tack sov så gott i ditt "textilberg" och Stort lycka till imorgon, det kommer gå så bra!!

    Ha ha, det ska jag!!! Jag hoppas du har rätt och allt går bra imorgon! Denna vecka går till världshistorien för nojjor och oro.
  • Snart lycklig
    HollyGolightly skrev 2013-02-22 20:48:13 följande:
    Och Snart lycklig - lycka till i morgon!

    Tack så mycket. Det behöver jag. Vad skönt att du inte behöver gå över tiden. Ja, varför ska det vara så svårt att bli gravid? Som du säger, du verkar ju gjord för att bära barn i din mage. Många gånger kan man ju också må sämre just med tvillingar. Njut!
  • EmmaoPer

    Hej alla i denna tråden, har inte tagit mig tid till att läsa igenom  allt ännu men ska göra det så fort jag får tid, känns mycket intressant det här.

    Men här kommer några frågor tills dess om ngn har lust att svara.

    Hur kan man själv misstänka att man har immunologiska problem? Jag har kronisk autoimmun underfunktion i sköldkörteln, men mitt tsh ligger nu runt 1,0 då jag tar levaxin. Är det ngn mer som har denna diagnos och inte lyckats blir gravida med ivf? Och som har immunologiska problem?

    Vad har ni fått för behandling och har ni blivit gravida efter det? Vad är det för blodprover som visar om har problem med detta? Räcker det att ta TPO-antikroppar, vet inte riktigt vad detta är men tror att det visar att man har en autoimmun sjukdom. 

    Om man skulle ha immunologiska problem, blir det enklare att bli gravid via äggdonation då?

    Många frågor, hoppas att ngn snäll själ vill svara. Är så ledsen idag, det känns så hopplöst... Gråter 

  • Snart lycklig

    Tack AaFT, jag hoppas som sagt att allt ska gå bra. Känner mig just nu inte alls hoppfull, men vill gärna bli överbevisad. Skulle aldrig varit så rädd och orolig om det inte skett en spontan ägglossning innan ÄP i förra månaden. Har tidigare varit orolig, men aldrig så här.

    Jag ska hälsa Dr D. Jag tror inte han känner till ditt alias , men jag hälsar från alla tjejer från Sverige, så missar jag ingen.

  • AaFT

    Känner på mig att allt går bra denna gång för dig, å jag brukar inte ha fel... Ja, hälsa från oss alla å Mina! Kram!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!