• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Skogsbruden

    Emmaoch Per: Tack för svaret. Jag vet inte vilket TSH han rekommenderar. Bara att han var nöjd med det nu. Det enda han inte var nöjd med var anti-TPO. Konstigt att han rekommenderade Levaxin om det inte kan påverka det. Det kanske bara var för säkerhets skull eftersom det var något tjall med min sköldkörtel. Om jag inte får tag på Levaxin vore det jättesnällt om jag fick köpa ditt. Naturligtvis betalar jag för det. Det var förresten 50 mcg han ville att jag skulle ta. ursäkta, men jag är lite seg i huvudet pga den sena timmen, vad menade du att jag skulle göra hos barnmorskemottagningen? ha ett ställe att testa TSH på, eller att de kan skriva ut Levaxin?  

    TWH: Jag önskar att jag hade gjort som du sa, men nu kan jag inte komma och säga att vi visst var i Aten för utredning, inte semester. Skulle ha sovit bättre då... Funderar på att berätta för min andra läkare som har försökt balansera mina hormoner. Dr D var ju väldigt nöjd med var han hade åstadkommit.

    Prickigchokladmal: Tack för tipset! Jag letade runt på engelska webshopar och så vitt jag förstod fick man inte köpa utan recept, inte ens till hundar. Någon annan som vet?

    Zinfandel: Jag uttryckte mig nog lite luddigt. Jag önskar just nu att jag hade bott kvar i Stockholm, men vi bor i Västervik och där inser jag att jag måste hitta något ställe på egen hand. Vår klinik ligger i Uppsala och det är därför jag undrar hur viktigt det är att blodprovet tas exakt samma dag som återföringen. För vi hinner inte med att ta hemma. Så om någon har något tips på provtagningsställe i Stockholm/Uppsala vore jag tacksam. Har jag förstått det rätt att man behöver en läkarremiss för att få ta FBC? Har det räckt för någon med Dr D:s instruktioner?      

  • TWH

    Skogsbruden, jag har tips påprovtagning i Sthlm. Varför ska du ta fbc på dagen för återföring? När jag gjorde ivf, också i Falun (be dem för övrigt om mediciner! De är beredda att skriva ut skulle jag tro) så fick jag il dagen innan återföring och tog sedan fbc fem dgr senare, om jag minns rätt.

  • Skogsbruden

    TWH: vet inte varför han vill ha så många FBC. Speciellt inte eftersom det såg bra ut. Han vill att jag ska ta ett par dagar innan första IL som ska ske 2-3 dagar innan mens, sedan ett nytt FBC 3-5 dagar efter IL. Återföringsdagen vill han ha ett nytt FBC igen, dessutom med progesteron och 6 dagar efter återföring vill han ha ännu ett FBC.

    Hade vi gjort i Falun hade jag berättat för dem för de verkar ganska öppna, men vi gör på CvL och de har inte visat något intresse för något jag har tagit upp tidigare. Deras svar på allt är otur och dålig embryokvalitet fast alla våra embryon har sett perfekta ut.

    Jag tar tacksamt emot tips på provtagning så jag inboxar dig.       

  • TWH

    Vet inte varför jag trodde du skulle till Falun😘falun har ingen väntetid om du skulle vilja byta (hade inte det för några månader sedan)

  • CurlyRed

    Ser att ni pratar om vad Aten läkarna önskar för TSH. Till oss har dr D sagt att han vill ha det så nära 0 som möjligt. När mitt TSH legat runt 0,4-0,5 har han varit nöjd. Men Peny har en teori att det inte är bra för implantation att dra ner TSH så hårt, hon menar att det gör livmoder slemhinnan stel. Dvs hon förordar TSH runt 1,0.... Ja det är ju inte lätt när våra kära läkare säger olika saker när vi är patienter hos båda😉. Till nästa försök tänker jag testa Peny's teori och tillåta lite högre TSH. Om ni gör som oss, kom ihåg att testa TSH ofta runt sprutor, ÄL sprutor och ET, medicinerna gör ju att värdena kan skjuta i höjden rätt snabbt. (En anekdot: när jag plussade m FET första gången på 4,5 år hade jag över 3 i RSH och hade precis börjat med Levaxin... Så det verkar funka även m högre TSH... Sen fick vi tyvärr missfall V8 men ändå).

  • mumwannaB

    Vilaa: Jag hade bråttom att få ab så jag valde att låta Serum skicka med DHL. Tycker inte att du behöver vara orolig över att köpa "grekisk" medicin. Det är ingen hokuspokus de säljer. De köper in sina mediciner från samma läkemedelstillverkare som övriga världen. Det är ju inte så att bara för att du köper på ett svenskt apotek så får du svensktillverkad medicin.

    Skogsbruden: Har inga mängder Levaxin men säger som Zin. Visst skulle du kunna få en liten näve om du behöver, utan att min läkare undrar vad jag har gjort. Meddela isf.

  • Tilda76

    Hej! Någon som vet om Clexane går att köpa på apotek i Frankrike, Spanien eller England utan recept??? känns segt att behöva åka till Grekland för att gå på apoteket. Bra råd om Levaxin. Falun skrev att eftersom jag har tpo kan de tänka sig att behandla med prednisolon efter ET. Det är ju toppen för det vill ju Dr D också.

  • EmmaoPer
    Tilda76 skrev 2013-03-03 10:40:25 följande:
    Hej! Någon som vet om Clexane går att köpa på apotek i Frankrike, Spanien eller England utan recept??? känns segt att behöva åka till Grekland för att gå på apoteket. Bra råd om Levaxin. Falun skrev att eftersom jag har tpo kan de tänka sig att behandla med prednisolon efter ET. Det är ju toppen för det vill ju Dr D också.
    Jag har TPO och har aldrig fått prednisolon, min ivf-läkare vill inte heller ge det till mig. verkar som om att nästa försök får bli i Falun då. Är det svårt att få det i Falun eller får man tjata? Vet varför prednisolon ska hjälpa när man har TPO?
  • EmmaoPer

    Jag menar är det ngn som vet varför predsinol hjälper när man har TPO?

  • TWH

    Emmaoper, jag gjorde en ivf i falun och var helt öppen m behandlingen från dr D, de undrade om jag hade tillräckligt m mediciner, vilket jag då hade , så de är öppna för att hjälpa till m prednilson, fragmin, levaxin, trombyl☺

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!