• Stövelkatten

    socialen e fortfarande kvar i medeltiden..

    Jag kan förstå att du tycker det är orättvist, jag kan till viss del hålla med dig. Men när ni senare har bott ihop ett tag, har barn ihop, och den ena blir arbetslös; vad händer då? Ska ni separera igen då för att inte behöva försörja varandra?

    Är man en familj är det för mig självklart att man tar hand om varandra.


  • Stövelkatten
    Anonym (tjuven) skrev 2012-01-20 11:05:03 följande:
    kan säga att jag studerar med föräldrarpenningen. han har skulder och därför inget csn lån får. han söker massa jobb om dagrna fått jobba extra några gånger men tyvärr inget jobb fått.
    den dagen då någon av oss blir betslös på nytt har förhoppningsvis den andra oxå jobb. 
    CSN får man väl trots att man har skulder? Aldrig påverkat dem jag känner...
  • Stövelkatten
    Anonym (tjuven) skrev 2012-01-20 11:07:06 följande:
    han har csn skulder
    Jag förstår. Ja, det är surt, men det är tyvärr så reglerna ser ut i Sverige. Man är försörjningsskyldig i ett förhållande. Men som någon annan redan sagt; SOC accepterar inneboendekontrakt. Då borde ni få till det precis som ni vill ha det.
  • Stövelkatten
    Anonym (tjuven) skrev 2012-01-20 11:15:35 följande:
    oh ja men pengar tar slut fort medtanke på att jag inte har JOBB heller så blir det mina besparingar som går sen barnfötterna. 
    jag skulle vara förtvivlad om min dotters sparpengar gick till hennes pojkvän för han inte kan betala något mer än maten på borde 
    Hmm... ja, då kanske både du och kommande dotter borde tänka mer på vem ni väljer att bilda familj med?

    Ja, ni skulle förmodligen åka dit. Kan väl inte säga mer än att det skulle vara rätt? Reglerna gäller för alla som har med soc att göra. Och jag tror dessutom inte att ett hushåll med en studerande får hjälp av socialen heller. Alltså, om du inte hade haft sparpengar hade du fått avsluta dina studier oh söka jobb i stället. (åtminstone SKA detta vara reglerna över allt)
  • Stövelkatten
    Anonym (tjuven) skrev 2012-01-20 11:27:12 följande:
    nu säger jag det en 5 gång! jag har ingen inkomst heller mera en lägsta föräldrarpeningen! hade jag haft arbete med MINA pengar skulle jag självklart betala utan problem!
    Då får väl han vara föräldraledig och du skaffar dig ett jobb då?
  • Stövelkatten
    Anonym (tjuven) skrev 2012-01-20 12:55:11 följande:
    för om jag betalar hela hyran försvinner 5000 från mig betalar vi halva blir de ju bara 2500. vr glad att vi inte gjore de vi tänkte då had soc betalat ännu mera..
    Åh vad tacksamma vi alla är för att ni inte utnyttjar systemet fullt ut...

    Lustigt att jag på något sätt hade en ganska ödmjuk inställning till er situation först, men eftersom du enbart vill skylta med hur ni blåser systemet så känner jag nu mer att det vore jävligt gött om ni åkte dit på vad det nu är ni kan tänkas lyckas med. Ni tänkte er inte för innan ni blev gravida?

    Och jag förstår inte vad din mans chanser till utbildning har med något att göra- jag föreslog att du skulle jobba och han skulle vara föräldraledig. Ingen pluggar alltså.

    Och ja, en bra idé är också att läsa igenom sambolagen och annat innan man blir på smällen och gnäller över försörjningsskyldigheten. Välkommen till vuxenvärlden! Vi andra bor här permanent!
  • Stövelkatten
    Anonym (tjuven) skrev 2012-01-20 13:07:10 följande:
    och just nu är jag förbannat sugen på att skriva ett andrahandskontrakt till killen så soc betalar hela hyran o jag bor där i smyg med han!
    Okej, då ska du nog lägga till lite info att läsa på om andrahandsuthyrning. Din värd måste skriva på det, det vet du va? Och om din kille nu har så mycket skulder, varför skulle din värd vilja ha honom som hyresgäst? Lycka till med det... Man måste dessutom skriva sig på adressen med lägenhetsnummer nu för tiden, var ska du själv stå skriven?
    Anonym (tjuven) skrev 2012-01-20 13:08:10 följande:
    aa för jag älskar han men det vet väl inte du hur det känns att bli eller hur man mår av att älska någon annan :)
    Om du älskar honom så mycket så är han väl värd dina sparpengar för att kunna bo med dig och barnet?
  • Stövelkatten
    Anonym (tjuven) skrev 2012-01-20 13:13:02 följande:
    ja du jag studerar, mannen letar jobb? 
    Nej, du är föräldraledig, skrev du ju. Om du studerar på heltid och tar lån, som alla andra som inte vill jobba vid sidan om eller ta av sina sparpengar, och din man är föräldraledig så har ni ju redan där höjt er gemensamma inkomst? Vad är problemet!?
  • Stövelkatten
    Anonym (tjuven) skrev 2012-01-20 13:20:44 följande:
     nej jag tar ut föräldrarpenning och studerar samtidigt!
    Ja, då är du per definition föräldraledig!!! vad du sen väljer att göra vid sidan om är upp till dig.

    Varför är inte din man föräldraledig i stället?
  • Stövelkatten
    Anonym (fattig) skrev 2012-01-20 13:23:40 följande:
    Jag lever inte på soc utan minimum a-kassa (har inte ens råd med halva hyran för de pengarna).. Bor med min pv. Men har det så knapert, hans pengar är HANS pengar. Jag betalar halva hyran med pengar jag sparat innan jag blev arbetslös. Jag betalar maten till viss del, det som jag äter som inte han kan äta typ mjölkprodukter mm. Vi kan aldrig resa. Eller han kan ju det. Och snart kommer första barnet. Ekonomin är det enda jag tänker på i stort sett och den kommer nog göra att vårt förhållande till sist raserar för jag vill ju kunna ha det bra med. Jag hade faktiskt förväntat mig att min sambo skulle stå för mer, och sagt det till honom men nej.
    Fast ändå har jag en stolthet inom mej som gör att jag inte tänker gå krypandes till soc och dra någon fet lögn.
    ja, det är skittrist att din pv resonerar som TS. Eftersom det är lag på att man ska försörja varandra. Det kanske man inte gärna vill bråka om heller, eftersom förhållandet med största sannolikhet tar slut då i alla fall.
    Hoppas din pv kommer på bättre tankar om ni nu ska ha barn ihop.
  • Stövelkatten

    Jag kan hålla med om att hela systemet är galet när man måste ta sitt livs besparingar till att överleva i såna här lägen (som förhoppningsvis inte är långvariga) MEN felet ligger ju inte i att soc ska betala för alla, utan snarare i att det faktiskt är så svårt att få jobb på vissa ställen att man inte kan lösa sin situation så lätt.

    Sen tycker jag ändå att har man nu valt att bilda familj ihop så borde man väl se sitt förhållande så pass seriöst att man kan ställa upp för varandra på lång sikt?

    Ja, det är ett galet system, men nu är det så infekterat som det är och då får man snällt försöka göra det bästa av det. Det har ju trots allt kommit massor av bra förslag på vad man kan göra istället för att leva på bidrag...


  • Stövelkatten
    Anonym (_Vet_) skrev 2012-01-21 14:25:48 följande:
    Fast soc kan väl inte låta någon svälta..?
    Klart de kan? Bara för att någon gjort av med sina pengar på annat innebär ju inte att soc alltid betalar mat och andra nödvändigheter. (oavsett om du gjort av med pengarna på nödvändig sjukvård. Allt sånt ska godkännas av Soc innan.)
Svar på tråden socialen e fortfarande kvar i medeltiden..