Inlägg från: Josefine83 |Visa alla inlägg
  • Josefine83

    Vi som fått vårt första barn i Mars 2012!

    Idag blir Albin 4 månader! Vi var på BVC igår, han är nu 63,5 cm lång och väger 7320g, ingen liten kille längre.

    Igår fick han smaka mosade morötter med ersättning. Han verkade tycka det var helt ok, svalde det han fick och gapade på nytt när skeden kom mot munnen. Har fryst ner det i en sådan iskubsbricka, så kan man ta fram en om dagen. Ska köpa hem gröt sen också och prova med det. Himla spännande och kul :)

    Har ni provat hänga någon leksak i bilstolen som de kan titta och ta på?
    Vi har en sådan spegel så jag kan se A i baksätet. I den kan han ju även titta på sig själv och få ögonkontakt med mig.

  • Josefine83

    JhjärtaK, jag var inne och läste på Livsmedelsverket i morse och där stod att man kan börja med små smakportioner från fyra månader. På bvc sa hon att man får inte byta ut något mål ersättning eller amning mot vanlig mat förrän de är sex månader, men att man kan börja vänja de vid smaker och konsistens nu. De ska även lära sig hur de ska använda tungan när de ska svälja maten.

  • Josefine83

    A sover också fortfarande en gång mellan matningarna. Allt från 15 min upp till två timmar. Beror helt på hur dagen ser ut och vad vi hittar på.
    Han äter fem gånger om dan med ca tre timmar mellan målen (förutom på natten då).

    Får han inte sova blir han kinkig, märker direkt när det är dags för vila. Sen så fort han får nappen i munnen och snuttefilten över ögonen somnar han nöjt :)

    JhjärtaK, det kan inte vara värmen som spökar? Jag har märkt att A varit lite gnällig nu de senaste dagarna och tror det är värmen som varit jobbig. Vi har jättevarmt i sovrummet och igår var det en del gnäll innan han kom till ro och somnade.

  • Josefine83

    Jag har tyckt att A varit lite gnällig, orolig och sovit mycket de senaste dagarna och trott det varit värmen. Men nu idag ser jag att där tittar fram en liten tand i underkäken... Lille killen är ju bara 4 månader, trodde det skulle dröja länge... Hoppas vi slipper feber och annat tråkigt. Nu känns det skönt att jag inte ammar, aj aj ;)

  • Josefine83

    Vi har tagit bort ena långsidan på Albins säng och har den stående precis intill min sida av sängen. Sen har vi bullat upp med täcken på ena sidan i hans säng så den inte känns så stor och ensam. Så har han en snuttefilt och nån nalle, har försökt göra det lite mysigt :)
    När han ska somna på kvällen ligger vi bredvid, stoppar in nappen om han gnäller och har även lite vaggvisor på i bakgrunden som man sjunger med lite i. Det tar allt från fem minuter till en timme för honom att somna. Har provat att gå ut från rummet innan han somnat men det gillar han inte.

  • Josefine83

    Albin har precis smaskat i sig några små skedar gröt, han tycker verkligen det är jättegott! Gapar stort när skeden närmar sig :)

    A sover just nu mycket om dagarna. Misstänker att det är tanden som är orsaken. Men är ju verkligen skönt att sover sig igenom det och inte är ledsen.

    Måste vara tufft att de blir så ledsna när någon annan håller dom. Hoppas det vänder snart, kan ju vara skönt med lite avlastning ibland. Albin var likadan under några veckor men sen försvann det.

    Vi har haft farmor här i helgen som pysslat om Albin så att jag och mannen kunnat skrapa och måla fönster och fixa lite annat här hemma.

  • Josefine83

    Österdahl, wow Grattis!! Vad spännande och roligt! :)

    Jag skulle gärna också snart ha en liten till men vi måste verkligen bygga ut huset innan. Vi har liksom bara ett sovloft och här får inte plats några fler sängar...
    Vi kör utan skydd men med tanke på att vi provade i flera år innan vi tillslut med hjälp av ivf äntligen fick lille A så är det nog ganska safe! Skulle sen ett under ske så får vi väl tränga ihop oss ännu mer haha

  • Josefine83

    Hoppas det vänder snart för er som kämpar med sömnen! Ni är verkligen helt fantastiska mammor som gör allt för att era små ska känna sig trygga och sova gott!

    Vem var det som skrev att de spelade upp babblarna innan deras bebis skulle sova?
    Jag letade upp babblarna på youtube och spelade upp låten för A och sen dess är vi fast... Han älskar den, hela han skiner upp. Är han ledsen spelar man den eller sjunger den själv och han tystnar direkt haha...
    Kommer troligtvis inte vara lika glad när det snart blir som den Preem reklamen med "jag är en gummibjörn..." haha :)

    Idag fick lilleman andra vaccinationen, än så länge har han inte fått feber och verkar inte ha ont! Han är nu 64,5cm lång och väger 8220g, min lille buddha :)

  • Josefine83

    Albin blir 5 månader på söndag :) Har inte provat majskrokar än men får nog köpa hem en påse. Perfekt för honom att roa sig med det när vi sitter och äter :)

    Han gillar allt han har fått smaka än så länge, igår fick han morot- och palsternackspuré och det slank ner utan problem. Banan är en annan favorit och sen har han fått prova melon, persika och gurka :) Frågade på BVC nu sist om vi inte kunde ge honom lite mer gröt på förmiddagen då han verkligen älskar den och blir jättearg när den redan är slut efter några skedar, men hon tyckte vi skulle vänta... :(

Svar på tråden Vi som fått vårt första barn i Mars 2012!