Inlägg från: o0Noun0o |Visa alla inlägg
  • o0Noun0o

    Saudisk Sheik i tårar pga en 23 årig man som inte "tror" tillräckligt mycket på Allah - Dödsstraff utfärdat. Är islam en fredlig religion?

    Om vi säger såhär;

    Att vi ser en ökad sekularisering i muslimska länder beror inte på att lagstiftningen är för "slapp". Allah subhanahu wa ta'ala skyddar det folk som följer Koranen och Profeten exempel.

    Kanske detta har en hel del med saken att göra;
    http://saudijeans.org/2012/01/06/saleh-alshehi-shame/

       


    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    Trekk skrev 2012-02-10 22:04:35 följande:
    Tackar för en intressant länk.

    Hur känner du som troende muslim inför det faktum att folk behandlas illa i Saudi Arabien, Afghanistan, Pakistan, Indonesion osv i islams namn? Anser du att det är rätt och riktigt enligt islams läror, eller att det helt enkelt bara är resultatet av korrupta kulturer och regimer och att vad de gör inte har något med islam att göra?

    Intressant att se en sekularisering ske i muslimska länder, jag tror att det kan leda till ett mer öppet klimat som i sin tur gör att de kan förverkliga sin potential som länder mycket mer 

    Det är inte länderna som sekulariseras (på det sätt jag tror att du menar) utan folket. Snarare än ett öppet klimat leder det med nuvarande världsordning till intriger, splittring och inbördesoroligheter.

    Jag vet inte om Al-Shehi behandlats illa. Jag känner inte till dom faktiska förhållanden till "hans" (om det faktiskt ens var han) twittrande, eller exakt vad han i så fall skrev. Allt jag vet är att han är en nagel i ögat på saudiska regimen, och att avrättningarna i Saudi ökat markant sedan den "arabiska våren" startade. Det är även olika kvinnorörelser på gång i Saudi, och just kommentarer som den i min postade länk är högst aktuellt politiska i dagsläget. 
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    M C skrev 2012-02-11 00:44:53 följande:
    Nound/bakis vill ha sharialagar i Sverige.
    Du kanske ska släppa frågelådan, TS. 

    Eh? Nej. Däremot vill jag ha sharia i Saudi.
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    Trekk skrev 2012-02-11 00:35:24 följande:
    Aha då är jag bättre med på vad du menar.

    Måste säga att detta är väldigt intressant då jag vet väldigt lite om det interna läget i Saudi Arabien. Kan tänka mig att dom är rädda för att folket ska vända sig emot dem. Vad tror du att en revolution i Saudi Arabien skulle leda till? speciellt en där kvinnorna gör sin röst hörd. Skulle det leda till något bättre, eller tror du att det skulle leda till att en ny grupp tog över istället? 

    Kvinnor får/kan/gör sin röst hörd redan. Åtminstone såpass man kan göra sin röst hörd.

    Jag tror inte det blir revolution i Saudi. Dom flesta tycker stabiliteten är viktigare, skulle jag tro. 
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    oOHalalOo skrev 2012-02-13 19:14:02 följande:
    Kan det handla om att människor helt enkelt är olika? Har olika toleransnivå? Har olika temprament?
    Ingen oss kan vara lika bra som vår profet (fvmh) så vi har våra tillkortakommanden. Man kan endast göra sitt bästa och yttersta, men det är inte alltid som det räcker till.

    Mycket bra sagt.

    Därför hoppas jag också att det inte blir revolution i Saudi. Det finns sätt som är bättre för oss.  
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    Lavish skrev 2012-02-14 09:41:44 följande:
    Ja det var en intressant reflektion. Att problem uppstår när befolkningen sekulariseras men inte staten/regimen.

    Hela folket sekulariseras inte. Däremot uppstår problem med kommunikation och fredliga förbättringar då folket infiltreras av personer som just är ute efter att sprida oro och split.

    Vad gäller Hamza har jag nu läst hans tre poster på twitter. Vad jag kan se skriver han varken någon villfarelse eller ens avsäger sig Islam- däremot är det helt i sin ordning att korrigera och rätta (varna) honom. Om han inte gör bättring kan det bli tal om apostasi.

    Jag har också läst Hamza's redogörelse nu (tack broder Kaf Ha Ya Ain Sad) och Vår broder Hamza inser verkligen sitt misstag och deklararer också att han nu söker Allah(swt) skydd från dom villfarelser han tidigare följt och han erkänner Allah(swt) gudomlighet och framför allt (eftersom det var var han gick vilse i twittrandet) att Muhammed(saw) var Allah(swt) budbärare vars exempel Hamza vill följa. Jag kan inte se hur avrättning skulle kunna vara aktuellt i just detta fall.

    Rörande Hamzas sista post på twitter om att man inte kan dömas till helvetet två gånger och att ingen saudisk kvinna därför kan dömas till helvetet är det som jag ser det snarare till Hamzas favör då det faktiskt visar att hans avsikt med sitt twitter var riktat mot regimens missbruk av vår vackra religion än en redogörelse för en egen apostasi.   

      
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    JTA skrev 2012-02-14 12:04:19 följande:
    Vilket ruskigt inlägg. Brrr. Resonera om huruvida den här personen rätteligen borde bli avrättad eller inte. För någonting han skrev på twitter.

    Med sådana muslimer som Bakis och TSW behöver islam inga fiender.

    Spioneri och landsförräderi ger stränga straff i alla länder. Att kritisera en regim för sitt oislamiska sätt är däremot inte straffbart i shareeah utan tvärtom!

    I Hamzas fall råkar jag veta att han är en ivrig regimkritiker. Han borde dock varit tydligare med att han i twittrandet kritiserade regimens sätt att förvränga shariah, och inte att han ville förvränga Islams budskap, speciellt som han säkert haft ögonen på sig en längre tid.

         
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    JTA skrev 2012-02-14 12:56:45 följande:
    Ja, alltså, om vi nu hade behövt mer hemskheter från din sida för att förstå hur du illa det är ställt.

    Jaha, nu är det hemskt att inte anse att det vore fel att avrätta Hamza också...
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    JTA skrev 2012-02-14 16:20:32 följande:
    Freudiansk felsägning?

    Nej, inte alls.
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
  • o0Noun0o
    Kookaburra skrev 2012-02-14 16:37:07 följande:
    Förvånad

    eironeía
    Den som inte tror på något luras lätt till vad som helst.
Svar på tråden Saudisk Sheik i tårar pga en 23 årig man som inte "tror" tillräckligt mycket på Allah - Dödsstraff utfärdat. Är islam en fredlig religion?