• Anonym

    SN-barn från Sydkorea?

    Ni får ange vilka sn ni kan tänka er när ni är framme i kön. Många saker som räknas som sn i andra länder räknas inte som sn i Sydkorea, t ex låg födelsevikt, för tidigt född, vissa hjärter etc. Varför inte titta på Kinas sn lista, går jätte fort, vet de som fått barn på några månader och det är ingen kö i Sverige heller.

  • Anonym

    Idag räknas inte längre barn från Sydkorea med alkoholdrickande mödrar som SN-barn. De förmedlas i den vanliga kön.

    Från ACs hemsida:


    Barn med i förväg kända särskilda behov


    SWS anser att barn med i förväg kända särskilda behov är barn som till exempel har allvarligare hjärtfel, barn som väger mindre än cirka 1,5 kg vid födseln, barn som har fysiska missbildningar, barn med läpp-, käk – och gomspalt. Familjer kan tänka sig att ta emot barn med särskilda behov kan i ansökan till SWS specificera vilka typer av medicinska problem/funktionshinder som man är öppen för.


    Däremot anser SWS att behandlad CMV-infektion och syfilis, mindre hjärtfel, något sen motorisk utveckling, födelsemärken, skelögdhet, missbildat öra/öga, en ursprungsfamilj med alkohol/droger/psykisk ohälsa/allergier, eller barn till mammor som missbrukat alkohol och toblak under graviditeten eller är bärare av hiv och så vidare inte är barn med särskilda behov om barnen i övrigt bedöms vara friska och utvecklas väl. Detta är barn som SWS placerar som vanligt.


     
Svar på tråden SN-barn från Sydkorea?