Inlägg från: Anonym (Arbetslös) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Arbetslös)

    Varför får jag inget jobb ?!?

    Anonym (Ping) skrev 2012-03-06 21:40:13 följande:
    Då får du väl på en direkt fråga svara på det på en intervju? Jag tycker du kan stryka all familje-info i ditt personliga brev. Det är ju just det: DITT personliga brev, inte din familjs
    Ja det faktiskt sant, ska stryka det nu direkt :)
    Men vissa jobb, t ex. arbeta med barn eller i skolan osv. där kan det ju även vara en fördel att man själv har barn.. en då får jag väll helt enkelt anpassa det till just dessa jobben
  • Anonym (Arbetslös)
    Anonym skrev 2012-03-06 21:45:31 följande:
    Dd är väl för lat helt enkelt... Den som vill jobba finns det jobb för,,, nån moderat som sagt..hatar moderater. tror det kommer gå bra fö dig med bra utbildning och allt. annars om några år när gammlingarna blir äldra då kommer de bli lätt att få jobb där
    Ja sådana jobb har jag fått erbjudande på men tackat nej. Klarar inte biten med den personliga hygienen som individerna behöver hjälp med. Eller klara av gör jag ju, men jag vill helt enkelt inte arbeta med det när jag pluggat på högskolan i flera år.
  • Anonym (Arbetslös)
    Anova skrev 2012-03-06 21:48:42 följande:
    Då är det kanske svårt att nätverka så att de flesta vet om dig. Utöka vänskapskretsen, engagera dig i olika saker du gillar, och få nya vänner som har vänner och bekanta som du inte känner. Jag tror mycket på att om man träffat rätt människa så har man snart rätt jobb. 

    Visa framfötterna på t.ex. arbetsförmedligens arragemang och är du facklig medlem så har du en gyllene möjlighet att vara med i deras arrangemang, ex. föreläsningar. 

    Marknadsför dig själv på rätt sätt genom att träffa de rätta människorna. Ett CV och ett "mainstream" personligt brev om sin utbildning, familj och intressen åker direkt i papperskorgen tror jag.

           
       
    Det låter så lätt när du skriver det, men jag vet inte ens var jag ska börja, sedna finns inte tiden till just nu heller att nätverka en massa, det är jag som har ansvaret för alla barnen nu då min man jobbar långa dagar... hinner knappt med vardagen som den är... Kanske får försöka formulera om mitt cv om det är mainstream.. ska klura på´t lite.. :)
  • Anonym (Arbetslös)
    Anova skrev 2012-03-06 21:53:05 följande:
    Eller så känner man rätt människor.. Jag har fått flertalet förfrågningar att leda projekt med ungdomar, föreståndare på fritids, långtidsvikariat på skola mm. 
    Jag har inga barn och är frivilligt barnlös, men jag känner halva kultur- och fritidsnämnden i min kommun  (och jag är inte ett dugg politiskt aktiv) och på så sätt jag har fått dessa förfrågningar. 
    Anova skrev 2012-03-06 21:55:14 följande:
    Kan du avsätta någon kväll i månaden och engagera dig i någon styrelse i någon förening så har du både visat framfötterna att du är engagerad (ideellt arbete, styelsearbete mm. premieras ofta av de som anställer) och du får massor av nya kontakter. 
    Tack för tipsen :) Jag har arbetat ideelt i flera år, vilket jag tagit upp i mitt cv, har goda referenser därifrån med..
    En fråga, vilken stad bor du i? Storstad eller är det en mycket liten stad?
  • Anonym (Arbetslös)

    Kanske kan man sätta ut sig själv i en annons? Låta arbetsgivare kontakta mig istället? Tex en annons i tidiningen, blocket eller liknande? Haha vad oseriöst, men bara en kul ide som slog mig nu såhär på kvällskvisten.. tror det är dags och hoppa i sängen snart.

  • Anonym (Arbetslös)
    Anova skrev 2012-03-06 22:07:50 följande:
    Det låter ju suveränt.. Finns det ingen av barnen som idrottar eller likande? I så fall kan du väl engagera dig i deras klubbstyrelse? 
     
    Det är svårt att säga hur jag ska bedömma om det är en småstad eller en medelstor stad. Vi har 55 000 invånare i kommunen. Ca 30K i centralorten.
     
    (om du kollar i min presentation så finns en blogg som är ganska avslöjande)
    Barnen är inte upp i den åldern riktigt än, ok jag har klurat ut vilken nu
  • Anonym (Arbetslös)
    Anonym (coach) skrev 2012-03-07 09:36:39 följande:
    Jag har jobbat som rekryterare och jobbcoach. Om du vill kan jag kolla på ditt CV!

    Om du vill vara anonym så kan du ju ta bort dina namn och adressuppgifter.

    Maila jobbcoachen@hotmail.com

    Men skriv här om du gör det för jag kollar inte den mailen regelbundet:) 
    Hej!

    Vad himla snällt av dig!! You got mail
  • Anonym (Arbetslös)
    nevermind skrev 2012-03-07 10:23:50 följande:
    Hur många års yrkeserfarenhet har du?

    Kvinna med tre barn... Jag hade inte heller anställd dig, om jag ska vara ärlig. I många familjer är föräldrarna dumma i huvudet och det är enbart kvinnan som stannar hemma om barnen är sjuka. Varför skulle jag anställa någon som aldrig är där?

    Jag säger inte att det är rätt, varken moraliskt eller att det är så i alla familjer. Men jag tar inte risken. Det beror självklart på vilken typ av jobb det är, men ska jag anställa en kundmedarbetare till exempel så väljer jag en man. Där behöver jag ju ingen med din utbildning.

    Självklart tar jag den som är bäst lämpad. Det är oftast över hundra pers som söker. En kvinna med barn är inte bäst lämpad, det finns alltid jättetrevliga och duktiga män där ute som klarar jobbet lika bra, så argumentet att jag tar den näst bäst lämpade håller inte.
    Tråkigt om verkligheten ser ut som så Men ytterligare en anledning till varför jag nog bör ta bort det där med att jag har familj och barn i det personliga brevet...

    Oftast är det ju den med lägst inkomst som får stanna hemma.. så har vi gjort det här i alla fall.. Vi har tyvärr inte råd att försörja oss om han ska vara hemma och vabba osv...
  • Anonym (Arbetslös)
    Anonym (coach) skrev 2012-03-07 09:36:39 följande:
    Jag har jobbat som rekryterare och jobbcoach. Om du vill kan jag kolla på ditt CV!

    Om du vill vara anonym så kan du ju ta bort dina namn och adressuppgifter.

    Maila jobbcoachen@hotmail.com

    Men skriv här om du gör det för jag kollar inte den mailen regelbundet:) 
    Mailet gick inte fram, fel adress stod det.
    Är det rätt adress som du skrev? jobbcoachen@hotmail.com
  • Anonym (Arbetslös)
    nevermind skrev 2012-03-07 12:17:45 följande:
    Men TS, varför tror du att du, och många andra kvinnor, får sämre lön än männen?
    För att sådana som du är arbetsgivare kanske? ;-p
  • Anonym (Arbetslös)
    Anonym (coach) skrev 2012-03-07 12:36:48 följande:
    Sorry, ska va jobbcoachen@hotmail.SE :)
    Ok , har gjort ett nytt försök, hoppas det kom fram
  • Anonym (Arbetslös)

    Tack coachen Har ändrat på det och mailat på nytt.

  • Anonym (Arbetslös)
    sirisdotter skrev 2012-03-07 13:23:05 följande:
    Eller för att arbetsgivare tänker att kvinnor kommer att ta ut mest föräldrapenning och "vabba"  mest....
    Ja det är det jag menar, för att arbetsgivare tänker precis så som du skrev... Det är tragiskt.
  • Anonym (Arbetslös)
    Anonym skrev 2012-03-07 16:20:34 följande:
    Om man säger så här. Jag delar faktiskt denna uppfattningen delvis. Vill man göra karriär och ha samma lön, förmånder och befattning som männen. Ja, då får man satsa lika mycket.

    De som är jämställda turas om att hämta och lämna på dagis, vara hemma med VAB. Kvinnor är någon slags slasktratt, soptunna medan männen gör karriär. Och det är delvis vårat eget fel.

    Jag är högutbildad och har under många år varit en karriärkvinna. Männen sitter kvar på jobbet länge, kvinnor avviker tidigt för att gå hem till familjen. Många i min befattning och yrke har en barnflicka för att inte bli så uppbundna.

    Självklart stöder jag att man ska kunna skaffa sig 3 barn, men då ska båda två dela lika på allt. Kvinnor tar ofta på sig föräldra rollen mer än män.        
    Men _någon_ måste ju "vika" sig och ta hand om barnen, eller hur? Min erfarenhet säger mig att kvinnor "bryr" sig mer om barnen och att de inte ska behöva gå så långa dagar på dagis och liknande. Medan männen iskallt gärna har barnen typ 7-17 utan att ens reflektera över att det inte är bra för små barn med så långa dagar. För mig är barnen viktigare än karriären, hur gärna jag än vill göra karriär så tänker jag inte offra mina barns barndom och välbefinnande...
  • Anonym (Arbetslös)
    Anonym skrev 2012-03-07 16:29:29 följande:
    Om man vänder på det - varför kan ni inte dela lika på föräldraledigheten så det blir rättvist? Det som stör mig är att kvinnor alltid får dra det tunga lasset medan männen gör karriär.

    Nu förtiden delar många lika på allt och det tycker jag är rätt. Det är inte ovanligt att kvinnan är den som tjänar mest och har längst utbildning, eller högre befattning än mannen. Det blir vanligare och vanligare.  
    För min del så har jag velat vara föräldraledig och hemma med barnen, fram tills att de alla nu börjar dagis/ skola. Men vill inte att barnen ska behöva gå så långa dagar (vilket det blir om båda föräldrar satsar och arbetar heltid), medan min man inte delar den åsikten. Han är i alla fall inte direkt intresserad av att kliva av sin pågående karriärpinne för att gå ner till deltid eller liknande.
  • Anonym (Arbetslös)
    Anonym skrev 2012-03-07 20:52:45 följande:
    Vet inte om du syftade på mig, men om du nu gjorde det:
    Jag tar alla intressanta kandidater till intervju och försöker läsa personen. Men där går gränsen, jag tänker inte flytta hem till dem för att få reda på vilken typ av person som ligger bakom ansökan.
    När jag har LIKVÄRDIGA kandidater väljer jag den utan barn.
    Du är medveten om att du diskriminerar med dina handlingar. Om du _endast_ väljer bort en kandidat pga dennes familjeliv, att den har barn. Visst verkligheten ser väll troligen ut så tyvärr, men skulle detta komma fram, svart på vitt, så har du nog inget jobb kvar...
Svar på tråden Varför får jag inget jobb ?!?