Inlägg från: Little Ms Chatterbox |Visa alla inlägg
  • Little Ms Chatterbox

    Att föra in Melatonin i Sverige från utlandet, Lagligt/olagligt?

    LindaEfraim skrev 2013-09-17 08:58:58 följande:
    Haha hörapparat! Detta rättstavningsprogram gör mig galen ibland.
    Feryusu skrev 2013-09-17 09:03:14 följande:
    Ah, attans. Jag har en häftapparat, där hade jag kunnat tjäna stora pengar.

    Skrattande

    Man kanske skulle testa att häfta fast öronsnibben över hörselgången så inte ljudet kan leta sig in
  • Little Ms Chatterbox
    pannanikakan skrev 2013-09-17 10:12:33 följande:
    Asså, jag har köpt både superstark acnemedicin och en blekande hudsalva i thai och tagit in. Acnemedicinen är klassat som läkemedel i Sverige och hudsalvan är totalförbjuden i EU. Inga problem alls i tullen.
    Men det kanske är hårdare på Melatonin?
    Finns ju att köpa receptfritt i Spanien, Polen, England, USA ect. Känner ni ingen på semster TS? :)  
    Jo!!! En är i Turkiet och åker hem i dag eller i morgon. Måste ringa henne! Hat jag inte tänkt på, tack för tipset!
  • Little Ms Chatterbox
    Anonym (nattuglan) skrev 2013-09-17 17:54:34 följande:
    KAN? Ingen av det du nämnde är designat för det, tvärt om det du nämnde är mycket tunga, kraftigt beroendeframkallande mediciner som används på helt andra områden. Att du drar in antipsykotiskt medicin som är till schizofreni är bara skrattretande.   Att folk inte tänker sig för innan dom skriver, ddet finns andra som läser och dessa kanske tror på skitet du skriver.  

    Tack Anonym Nattugglan. Det var väl formulerar. Det var nog det jag hade beviljat ha sagt men inte fått till det.
  • Little Ms Chatterbox
    Anonym (nattuglan) skrev 2013-09-17 19:28:56 följande:
    Saltat med några stavfel

     
    Tror jag skrev från mobilen och den funkade inte som den skulle, hade skrivit ett annat inlägg tidigare och då funkade inte radbryt och lite andra saker.
    Jag hade migrän på gång också så jag var inte riktigt 100, där. men hoppas du kunde förstå vad jag menade.

    Hoppas ni båda får bra resultat av det ni skickar efter.
    Vad heter märket som du väljer? Det är svårt att veta vad man ska välja för utländska märken, man vet ju inte alls vad för sort som är bra kvalité.  
  • Little Ms Chatterbox
    SupersurasunkSara skrev 2013-09-18 10:27:17 följande:
    Förklaringen jag fick var att ingen ville låta det genomgå de tester som krävs för att man ska få sälja det här eftersom man inte kan ta patent på det = de som låter göra testerna förlorar pengar på det då andra kan åka snålskjuts och sälja det billigare.

    Varför får man tips av sjukvården att beställa/köpa melantonin utomlands om det inte är lagligt?
    Jag har nog inte fått det rådet... Har jag skrivit det någonstans?! Blir fundersam nu. Inte likt mig att skriva en sån sak  
    Asså, jag "anklagar" inte dig för något nu utan blir bara fundersam. Det kanske inte var riktat mot mig, kommer inte ihåg vad alla skrivit i tråden.
  • Little Ms Chatterbox
    SupersurasunkSara skrev 2013-09-18 18:48:45 följande:
    Nej, jag har fått det rådet Men någon skrev ju att det var olagligt att ta in, så jag tyckte det var underligt att jag fått det rådet då vi förvisso får circadin utskrivet, men jag får ju ringa och be om nytt recept stup i kvarten trots att dottern kommer behöva hela livet.
    Aaaa-haaa....!  
    Men måste du ringa hela tiden? Får du inte flera uttag åt gången? För åtminstone 3 månader i taget? Kolla om ni inte har Mina Vårdkontakter hos ert landsting. (vårt har på vuxna men jag har inte lyckats få till det på barnen)
    Men iaf...
    Har man det så kan man skicka mail till läkaren så man inte behöver passa telefontider och liknande. 
    Och ta med kostnaden för circadin i VB under merkostnader om det är så att ni har det.
  • Little Ms Chatterbox
    Anonym (köp!) skrev 2013-09-18 22:18:34 följande:
    Hej ts, 
    jag har inte läst tråden , bara starten, så kanske är svaret detsamma som du redan fått.

    det går utmärkt att köpa det lagligt. Då skall du se till att köpa från en sajt som skickar från Europa. Då blir det inte genomsökt och det blir inte tull. Vitanatural.net, tex . 

    Det hela är oftast fixat på det sättet att deras firma är registrerad på plats där försäljning är ok, men de har sitt lager i Europa och sänder därifrån.

    Många firmor skickar i diskreta paket, dvs de har ett neutralt firmanamn och skriver något annat på innehållsdeklarationen och skickar med dhl för säker leverans. Det låter ju kanske ohederligt, men avsikten är att skydda konsumenten: för om paket som uppenbarligen innehåller något som ens liknar medicin, då blir det ofta uppsnappat - av personer involverade i leveranskedjan som hoppas på att det är anabola eller nåt knarkigt, typ ! Häpp! Det har hänt mig, så jag bytte leverantör.   

    Det har aldrig hänt att jag blivit avkrävd recept eller så.

    Sedan kan jag tipsa om att om du sover dåligt pga melatoninbrist, ja, då kan det vara idé att också skaffa en ljusterapilampa. Naturligt ljus höjer kortisolet, vakenhormonet, som behöver komma upp i bra nivå för att sedan, när det är natt, melatoninet skall komma upp i bra nivå. De två växelverkar, de trycker ned och upp varandra, och om, pga någon komplikation den ena nivån är halvdassig, blir den andra det också, enkelt uttryckt. Man får alltså låg vakenhetsgrad på dagen och är bara halvtrött på natten. 

    För bra sömn, och detta helt lagligt, kan du köpa 5-HTP (hydroxitryptofan). Det är en byggsten för serotonin och gör en lite lugnare. Med dess hjlp så tillförs kroppen alltså serotonin. De vanliga lyckopillren (gräsligt ord) tillför inget serotonin, de bara ser till att kroppen är mer ekonomisk med det lilla som finns, recyclar det, kan man säga.

    Så shoppa loss och sov gott! Solig 
    Tack för dina ord och länk
  • Little Ms Chatterbox
    SupersurasunkSara skrev 2013-09-19 08:17:13 följande:
    Jo, jag får för tre månader, men det går ändå fort Har inte fått så jag kan maila för barnen jag heller. Har tagit med merkostnad men det godkänns inte.
    Var det för liten summa eller ville de inte godkänna just Circadin? Vi har fått med det i VB men då hade vi ju andra kostnader med också. 
  • Little Ms Chatterbox
    SupersurasunkSara skrev 2013-09-19 08:49:58 följande:
    ibland får jag ringa igen till receptionen och då får jag beskedet att jo men läkaren har skrivit ut nytt recept, det finns på apoteket, det står här i datorn.
    Inte lätt att veta att nytt recept finns om ingen meddelar  
    Skaffa e-legitimation, eller heter det bank-ID (?) till apoteket så kan man logga in där för att kolla om det finns utskrivet, hur många uttag det finns kvar och en massa andra saker också. Högkostnadskortet så man kan hinna köpa mediciner (inte just Circadin då men) innan det går ut. Står datum för när man kan köpa nästa gång med förmån. 
  • Little Ms Chatterbox
    SupersurasunkSara skrev 2013-09-19 11:30:28 följande:

    Ingen aning, jag fick inte kläder som merkostnad trots att jag var tvungen att köpa nya jeans varje månad för att de gick sönder, de menade att tonåringar normalt sett vill ha mycket kläder... Fast min dotter bryr sig inte om kläder, men hon gungade så ofta och mycket att de slets ut på sidorna, en gunga är ju inte gjort för en storvuxen tonåring precis...
    Gör en ny ansökan. De ska inte komma undan med att andra barn gör så. (Alla Andra får ju... ^-^) DITT barn sliter sina byxor på ett ställe som inte är normalt för den åldern. Dom byxorna går inte att sälja på tradera, för de är _sönder_. Det kan andra ungdomar göra med sina kläder som knappt är använda.
    För att få igenom merkostnadsdelen måste man räkna ihop en massa saker, ta med jobbet med mer tvätt, tvättmedlet/sköljmedlet, slitage på kläder av tvättmaskin, slitage av tvättmaskinen, elkostnaden. "Ordbajseri"

    Se till att läkaren skriver iaf 1-2 tabletter på Circadinreceptet om hen tycker att dottern ska ha det så du kan hävda att ni hämtar ut för den summan per månad. (sonen fick först 1 tablett men vi fick öka till 2 om dagen och det blir ganska hög summa i månaden.
  • Little Ms Chatterbox
    Anonym (nattuglan) skrev 2013-10-25 17:59:47 följande:
    Nattuglan kommer ifrån att jag har inte somnat på ett naturligt sätt sen jag var i yngre tonåren.

    Har testat det mesta apoteket har och en del illegala droger, vist allt det hjälpte för stunden men det kom med biverkningar man inte vill ha när målet är bara en god natts sömn.
    Efter att ha läst tråden så beställde jag melatonin, igår tog jag en en piller en timme innan sängen.
    Efter att ha berusat mig till sömns eller ha legat vaken det mesta av tiden det mesta av mitt liv så fick jag en känsla igår som jag inte känt sen jag var femton.
    En tinglande sensation vid tinningen när drömmarna började närma sig, en kvart efter jag har lagt mig, i normala fall tar det 2-5 timmar. 

    Tack vore denna tråden har jag fått livet tillbaka känns det som, nån som vet hur det ser ut med toleransbildning mot tabletterna, finns det nån?
     
    Och tack igen.
     
    Vad kul att du har hittat den här tråden och att du får sova  
    Jag får alltså Circadin 2 mg från läkaren men det är dyrt och jag hade nog hellre tagit rent melatonin ajg med. Vi har försökt beställa på amazon.com men något blev fel i betalningen och vi skulle försöka med Paypal istället men sen har det kommit så mycket i vägen så vi har inte kommit till skott riktigt.

    Det där med tillvänjning vet jag inte men jag tycker nog faktiskt att jag blir inte riktigt lika trött som jag blev första tiden. Men det är som sagt Circadin. Och att det går ur kroppen för fort. Men jag vet inte om det är så jättedåligt för i början så var jag totalklubbad även på morgonen och så ska det inte vara heller. Någon gång har jag tagit två stycken, en först och en senare när jag inte har kunnat somna men det är samma där, som klubbad. Jag har 4 barn och få iväg dom till skolan är inte så lätt sovandes
    Så OM man skulle bli tillvand så får det väl vara så och så får man väl öka lite eller ha en period någon gång då och då som man håller upp.  
Svar på tråden Att föra in Melatonin i Sverige från utlandet, Lagligt/olagligt?