• Cinza

    Stort barn.. NÄR gör man TUL igentligen??

    Jag gjorde TUL i v. 37 och v.39 eftersom mitt första barn var stort. Vid sista ul beräknades dottern väga runt 4800. Då fick jag välja mellan igångsättning och KS. Jag valde igångsättning och hon visade sig väga strax under 5 kg. 

  • Cinza

    Jag vet inte om det finns någon officiell gräns, men jag fick välja mellan ks och igångsättning när de beräknat min dotters vikt till runt 4800g. 

  • Cinza
    TingaTinga skrev 2012-04-10 18:04:44 följande:
    Ok, då vägde ju min tös såpass att jag skulle kunnat få snitt första ggn, men då vägrade dom ge mej tul. Tycker det är så konstigt att ingen alls reflekterar över att jag har fått så stort barn innan och att jag redan är jättestor denna graviditet!
    Ja det låter ju väldigt märkligt. Jag låg högt på kurvan även med mitt första barn och då fick vi ett TUL i v. 37. Tre dagar efter det kom han och då vägde han redan 4135g så han hade nog blivit ordentligt stor om jag gått tiden ut. 
  • Cinza
    Pixic skrev 2012-04-11 10:34:58 följande:
    De är också "roligt" att min BM sagt att de inte spelar någon roll hur stort barnet är, utan de är huvudmåttet som spelar roll om de blir en jobbig förlossning eller inte, så om barnet inte är ENORMT så görs inget.

    Men då är de ju konstigt att man i vissa komuner blir erbjuden snitt och igångsättning om barnet beräknas väga över en viss vikt. Hur förklarar dom då de?!
    Jag kan tänka mig att det var lättare för oss att få det valet än många andra p.g.a vår historia. Jag valde dock inte KS ändå. 
  • Cinza
    TingaTinga skrev 2012-04-12 08:15:28 följande:
    Det borde ju vara så iaf, men där jag bor verkar det inte spela nån roll. Vart gjorde du tul? ( om du vill berätta förståss ) Jag ska föda i borås, så OM jag lyckas få ett tul så blir det på spec.mödra på borås lasarett jag gör det. Går hos bm i alingsås, även om jag inte bor där. ( dom har inte så bra där jag bor så jag har valt att åka till en annan stad)
    Jag bor i gbg så jag gjorde mina TUL på östra sjukhuset här. 
    Vårt första barn dog när han var 4 månader till följd av en medfödd missbildning. Därför fick vi en enorm uppbackning av sjukvården när vi väntade dottern. RUL gjordes av en specialistläkare, jag hade i princip fri tillgång till läkarundersökningar, jag fick föda på spec.förlossningen, det togs extra prover på vår dotter när hon föddes o.s.v. Hade vår son varit frisk hade vi med all säkerhet inte fått allt detta och kanske heller inte fått lov och välja mellan ks och igångsättning heller. Jag vet faktiskt inte. 

     
  • Cinza
    TingaTinga skrev 2012-04-12 08:57:13 följande:
    Då förstår jag att ni fick göra massa extra kontroller! Beklagar verkligen
    Tack för omtanken. 
  • Cinza
    TingaTinga skrev 2012-04-25 18:56:04 följande:
    Det verkar som om många tul visar att bebis väger mindre än vad dom är? Hur gick det att föda en 5 kilos bebis?
    För mig gick det bra. Lagom snabb och ganska lätt förlossning. Sprack nästan ingenting och har inte haft några besvär efteråt. Det var likadant som att föda en 4,2 kilos bebis i mitt fall. Kände ingen större skillnad. 
  • Cinza
    TingaTinga skrev 2012-06-09 16:01:31 följande:
    Allt gick bra och hon vägde 4200 gram och är 51 cm lång skriver mer när vi kommer hem från BB.
    Stort grattis! 
Svar på tråden Stort barn.. NÄR gör man TUL igentligen??