• Thyris

    Stort barn.. NÄR gör man TUL igentligen??

    det verkar på min bm som om det är svårt att göra tul så sent, men jag är ju bara i vecka 30!! Och det verkar inte bli nån bedömning förrän i vecka 39, men DÅ är det väl försent??? :-O Kommer dö av oro innan dess...

    NÄR gör man tul då?? i vilken/ vilka veckor?? 

  • Svar på tråden Stort barn.. NÄR gör man TUL igentligen??
  • Pixic
    Kasan80 skrev 2012-04-19 15:30:22 följande:
    Pixic: vilken vecka är du i nu? och har du något hum om vad födelsevikten beräknas vara? Jag har fått dåligt med info om det så jag är som sagt var oroad över hur stor bebisen egentligen är nu när jag snart gått 40 veckor.

    Nu är jag i v35+6

    Jag var till BM igår och pratade om detta, Jag sa att jag var orolig för att de skulle bli en dunderklump om jag går 40v, just för att bebis sägs växa på sig rätt reält de sista veckorna.
    Men då kollade hon på bebisens kurva som den följt (gjorde ett UL i v26 nån gång också och då vägde hon 1400g) och sa att beräknad födelsevikt skulle ligga på runt 4000g om hon fortsätter följa "sin" kurva som hon gjort hela tiden..

    Vet inte om hon lurades för att lugna mig lite ;P Men de hoppas jag inte.. Så de är väl kanske väldigt individuellt vad dom går upp sista tiden..
    När jag själv satt å räkna så landade ju slutvikten på runt 5kg! och de känndes verkligen inte okej.
    Men som sagt känner mig lite lugnare när hon kikade på just min bebis kurva ist för att räkna vad en genomsnitts bebis går upp och väger vecka för vecka.
  • Thyris

    Är lite nyfiken, vad har/hade ni andra  för sf mått? Nu har jag inte vart hos bm på ett tag, men i v29 hade jag 31 cm.

    ska bli intressant att se vad det är nästa vecka när jag ska till bm igen. då är jag i vecka 32+.  Jag har kollat på mina gamla magbilder från förra graviditeten och jag tycker jag har nästa lika stor mage NU som jag hade i vecka 39 då.. Och då var jag stoooooor *s* Det slutade på 41 cm i sf mått i v 39 tror jag.

    Pixic: Min bm försöker åxå lugna mig och det stör mig lite för jag är ganska så säker på att hon har fel *s* Hon påstår att andra barnet brukar vara mindre, vilket inte alls stämmer, särskilt inte om man fött stort barn innan dvs över 4.5kg vilket jag har. Den säger hon även att _-Jamen nu när det andra barnet så är man ju igång mer och springer efter det andra barnet och håller igång, då blir ju andra barnet inte så stort..Det uttalandet stör mig ännu mer..    

    för det första så har inte mitt "hålligång" något med hur stort barnet blir imagen, sen har jag vart sjuskriven för foglossning sen innan jul och knappt rört mej ALLS  denna grav.  Så då borde ju jag vara ännu mer oroad då... *s* Ja ja.. suck... Orkar inte byta bm heller såhär på sluttampen , har redan fått byta en gång mitt i pga att bm skulle ha bebis. Har sett till själv att ha koll på de saker jag tycker är viktigt. Dom glömde min glukosbelastning, fick påminna dom om det tex. Fixade till till aurorasamtal på spec.mödravården och fixade tid till tul själv. För det gjordes ju inte enl min bm.... MEN tydligen gör dom det visst! Som min kära man säger : varför prata med röven när man kan prata med huvudet?   Lika bra att vända sig direkt till dom man vill ha kontakt med.

    Pixic, hoppas din bm har rätt och inte bara svamlar för att lugna dig. Är det ditt första barn? ( kommer inte ihåg

  • Thyris

    Ska in till bm nu i veckan för att kolla så att min moderkaka har flyttat sig, borde dom inte kunna se på ett ungefär hur stor bebis är då oxå? Eller krävs det special kunskaper / utrustning för att se det som dom bara har på spec. mödravården?

  • Helle77

    Nu i v 38+0 var sf-måttet 35, men nu var ju bebis ganska liten... Samtidigt ska man tydligen inte helt kunna gå på sf-måttet. Däremot om magen skjuter iväg i mått så kan de nog säga att bebisen växer mycket? Tror man ser bäst på UL när man mäter bebisen!

  • Jeena

    Sf-måttet har väl att göra med också vart bebis ligger nånstans och hur mycket fostervatten man har bla.

  • Thyris

    Då har man varit hos bm idag hennes kommentar när hon mätt magen -" oj, ja nu börjar det visst springa iväg lite *s*".
    Ingen överraskning för mig... Detta skulle vi ha lite koll på och det var ju bra att jag hade tid för viktskattning då.
    Magmåttet låg nu på 36 cm och jag är i vecka 32+ 1. Är alltså större än förra graviditeten! Undrar vart detta slutar ..?

  • Thyris

    Längtar tills vi ska göra tul i maj, är så otroligt nyfiken och oroad över hur stor bebis är! Magen hade ju växt 5 cm på 3 veckor.. Folk tittar snett på en när man är och handlar eller är ute bland folk *s* dom tror väl att det kommer ut en unge när som helst

  • Helle77

    Visst är det roligt med magar! Jag trodde jag skulle bli smällstor denna gången eftersom jag blev det förra! Men förra veckan var jag på fest och de trodde det var minst en månad kvar trots att det bara var 2 v... Sen är jag inte LITEN, men ändå ;) Bevisar bara att man inte kan se på magen, varken hur stor bebis eller hur långt gången man är Flört

  • Thyris

    Jag är gigantisk , ha ha, så jag förstår om dom glor
    Då är det ju snart dags för dig! Spännande

Svar på tråden Stort barn.. NÄR gör man TUL igentligen??